Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чудото алое вера: помощ при рак, холестерол, диабет, възпаление, IBS и други болестни състояния

от Майк Адамс

Аз съм наистина развълнуван от възможността да публикувам тази информация днес за чудотворните лечебни способности на алое вера. Първо, в случай, че не знаете, нека да подчертая, че не продавам алое вера продукти от какъвто и да е вид, не получавам заплащане за написването на тази статия, нито печеля комисионни от продажба на продуктите, споменати тук. Аз обаче съм ентусиазиран привърженик на природната медицина, затова лично отглеждам алое вера в Тусон, Аризона за собствена консумация.

В действителност, двора ми е алое стопанство и всеки ден преди да си приготвя  малка закуска със суперхрани (някой растения като алое вера и боровинките са известни под името суперхрана, заради изключителните си хранителни качества, бел. на пр.), аз излизам на двора, режа един лист от алое вера, благодаря на растението за предоставяния от него ни лек, а след това отстранявам външната обвивка и изсипвам гела от алое вера в моя пасатор. Няколко минути по-късно, се наслаждавам на най-впечатляващото лечебно растение, което природата е създавала. (посетете http://www.naturalnews.com/PhotoTour_Aloe_Vera_1.html, за да видите галерия от снимки, които показват стъпка по стъпка как правя своя собствен гел от алое вера.)

Когато казвам, че алое вера е най-забележителното лечебно растение, измислено от природата, аз не правя това изявление с лека ръка. От всички билки, което някога съм изучавал – а съм писал хиляди статии по хранене и профилактика на заболяванията – алое вера е най-внушителното растение от всички тях. (Чесънът би бил на второ място.) Нищо друго на тази планета не предлага такова невероятно разнообразие от лечебни средства, като тези предоставени от алое вера. В едно-единствено растение – алое вера-природата предлага потенциал за:

• Спиране на растежа на раковите тумори.

• Намаляване на висок холестерол.

• Подобряване качеството на кръвта.

• Увеличава кислорода на кръвта.

• Облекчаване на възпаления и успокоява болките при артрит.

• Защита на организма от оксидативния стрес.

• Предпазва от камъни в бъбреците и предпазва организма от оксалати в кафето и чая.

• Алкализира тялото, като помага да се балансира прекалено киселинни хранителни навици.

• Лекува язви, IBS, болест на Крон и други нарушения в храносмилането.

• Намалява високото кръвно налягане, естествено, като третира причината, а не само на симптомите.

• Подхранва тялото с минерали, витамини, ензими и гликонутриенти.

• Ускорява изцелението от физически и радиационни изгаряния.

• Заменя десетки от продуктите за първа помощ, прави превръзките и антибактериални спрейове ненужни.

• Спиране на рака на дебелото черво, лекува червата и смазва храносмилателния тракт.

• Слага  край на запека.

• Стабилизира кръвната захар и намалява триглицеридите при диабетици.

• Предпазва и лекува кандидиазис.

• Предпазва бъбреците болести.

• Действа като естествена „енергийна напитка“ върху електролитния баланс, като прави популярните енергийни напитки остарели и ненужни.

• Подсилва дейността на сърдечно-съдовата система и увеличава физическата издръжливост.

• Ускорява темпото на възстановяване при травма или физическо изтощение.

• Хидратира кожата, ускорява възстановчването на кожата.

Наистина, няма нищо друго, което да се сравни с лекарствения потенциал на алое вера. И все пак повечето хора знаят само за локалните приложения на алое вера. Те мислят, че то е полезно само при слънчеви изгаряния. В действителност, алое вера е полезно както за външна така и вътрешна употреба. В тази статия ще разгледам и двете.

Елате с мен в пустинята

За да разберете защо алое вера е толкова важна, елате с мен в пустините на Аризона. Там ще намерите богато разнообразие на растения и тяхните изумителните промени за адаптация  за живот в почти безводна среда. Някои от дърветата, например, имат зелена кора и са почти без листа, за да се намали загубата на вода. Малки плевели притежават невероятно силни корени за да могат да генерират необходимата тяга за извличане на последната налична капка влага дълбоко под земята и кактусите са разработили техники за съхранение питейна вода, които да улавят водата във вътрешната матрица на уникални полизахариди с дълга верига.

След дъжд в пустинята, всъщност можете да наблюдавате кактус да набъбне до 130% обичайния си размер, тъй като се е  напълнил с вода. По време на периоди на суша, те бавно се свиват обратно към нормалния си размер тъй като излишната вода, съхранена в гел матрицатата се консумира.

Именно от тези кактуси  са обект на нашия интерес  тук и по-точно от вътрешния гел, върху който ние ще се фокусираме, тъй като този вътрешен гел има лечебни свойства, както може би  ще бъдете  изненадани да научите. За начало нека да отбележим  факта, че всички кактуси имат способност за самостоятелно възстановяване. Те не само съхраняват вода в гигантски вътрешен „воден резервоар „, който протича при пробив или друга механична повреда: техния гел възстановява външната обвивка, като автоматично предизвиква свиване на раната и създаването на защитна коричка. Тази гел матрица се състои от стотици различни фитохимикали, които не само съхраняват вода и подпомагат авто-възстановяването – те също предоставят значителни лечебни резултати на тези, които ги консумират.

До скоро съществуваше един добър начин да добие гел от алое вера: Да отглеждате алое вера сами. Аз го правя вече в продължение на години, като при приготвянето на закуската си отрязвам един голям лист алое, отстранявам зелената обвивка и слагам останалото в блендера.  Можете да видите как става това в гореспомената фото-галерия с алое вера. Това, което се консумира се намира на последната снимка.

Причината да пиша за алое вера сега е, че разбрах за компанията в Аризона(www.GoodCauseWellness.com), която лансира линия от  сушени при ниска температура продукти от алое вера и и горски плодове, които можете да използвате като съставки във всеки шейк. Това е следващото най-добро нещо, след пресния гел от алое вера. Това е висок клас, без пестициди, висока степен на концентрация на прах от алое вера (само от гел, без лист) предлага в две смеси: Алое Вера + Малина на Прах и Алое Вера + боровинки на прах. Това прави алое вера гел на разположение на всеки, не само на тези, които живеят в пустинята.

Виждате ли, до сега винаги съм бил застъпник на ползите за здравето от алое вера, но нямах идеи за преподаване на това как широкия потребител  да ползва тези продукти. Популярните на пазара течности с алое вера течности са много разредени, а някои почти не съдържат сок от алое вера. Много от тях са смесени със сгъстители, за да изглежда като гел, но повечето са резултат от топлинна обработка при която значителна част от техните лечебни ефекти се загубват. Тази нова алое вера гел на прах е най-добрата форма на алое вера която съм виждал досега, а при това е в удобен формат, който е перфектен за използване във вашите собствена шейкове.

Аз ще говоря повече за тези продукти в друга статии. Тук бих искал да се съсредоточа върху съществените ползи за здравето от алое вера, за да разберете само защо съм толкова развълнуван за лекарствените приложения на това растение- чудо.

Ползи за здравето от алое вера

Това, което предлагам тук, са моите собствени наблюдения и мнения за лечебните ползи от  алое вера. Интересно е, че ако самият аз продавах алое вера,  никога не бих могъл да направя тези истинни изявления, тъй като FDA (Федералната Агенция за храни и лекарства) би конфискирала моят инвентар и стоки и би спряла дейността ми за „продажба на неодобрени лекарства.“ Но тъй като не съм в бизнеса с алое вера, а работя за да помагам на хората да получат изцеление, не бих цензурирал истината за лечебната сила на алое вера, само за да успокоя духовете в  корумпираната  FDA, която продължава да цензурират и заддържа информация за лечебните ползи от природната медицина.

Ето това е, което знам за ползите за здравето от алое вера:

Алое вера повишава имунната система и унищожава раковите тумори

Научните изследвания показват силни имуномодулиращи и противотуморни качества на полизахаридите на алое вера,. Това означава, че гелът подмага и стимулира функциите на имуннатата система при унищожаването на раковите тумори. Едно изследване, публикувано в International Immunopharmacology (1995) показва, че полизахаридите на алое вера демонстритат мощно активиращо действие на макрофагит, включително увеличаване обема на производство азотен оксид (който има анти-туморен потенциал).

Следва линк към изследване публикувано в гугъл сколар

Лично аз вярвам, че всеки, който иска да се предотврати или лекува рак трябва сериозно да изследва алое вера, като част от рецептата си за окончателно справяне с рака. Аз не бих разчитал  единствено на алое вера, имайки в предвид познатите десетки лекове за рак на природолечението. Комбинирането на правилните билки (като котешки нокът), суперхрани (като спирулина), напреднали терапии (като интравенозна витамин С), кислородна терапия и други терапии ще ви даде оптимални резултати при борба с каквато и да е ракова форма. Допитайте се до лекар-натуропат, за да научите повече.

Алое вера спира възпалението

Добре известно е , че локалното  приложение на алое облекчава възпаления на ставите и болки при артрит. Но алое може да се използва вътрешно, като при това лекува възпалението в организма отвътре навън. Обикновено след 2-седмично  вътрешно приемане на гел от алое вера пациентите  започват да изпитват значително облекчение на предизвиканите от възпалението симптоми.

Следва линк към изследване публикувано в гугъл сколар

Алое вера подобрява здравето на кожата

Алоето е една от най-широко използваните съставки във висококачествените продукти за грижа за кожата. Има причина за това: Тя е страхотен лек за кожата! Алое успокоява кожата, хидратира, подхранва я и ускорява регенерацията на нова кожна тъкан. (Всъщност, факт е, че отстраняването на гела от пресен лист от алое вера и прилагането на суровия гел върху лицето Ви е много по-добър дори и от най-скъпия крем за очи или продукт за грижа за кожата на пазара.) И докато повечето хора познават само външното приложение, то също подобрява здравето на кожата, когато се използва за вътрешна консумация. Пийте повече алое и кожа Ви ще засияе!

Следва линк към изследване публикувано в гугъл сколар

Алое вера стабилизира кръвната захар при диабетици

Диабетици, които приемат алое вера в продължение на 3 месеца изпитват значителен спад в нивата на кръвната захар на гладно. Те също така имат по-ниски нива на холестерол и леко подобрение на общия холестерол. Многобройни клинични проучвания са публикувани, които показват антидиабетните качества на алое вера.

Диабетиците вероятно също ще изпитат  значително облекчение от алое вера, чрез подобренията на кръвта (вж. по-долу). Тъй като алое обръща „лошата кръв“ и подобрява кръвообращението на крайниците, диабетици, страдащи от периферна невропатия (изтръпване наръце и крака), изпитват занчително подобрение от добавки с алое вера.

Следва линк към изследване публикувано в гугъл сколар

Алое вера понижава холестерола и триглицеридите

Когато се използва вътрешно, алое вера подобрява качеството на кръвта и помага за уравновесяване на кръвната химия по начин, който намалява холестерола и общите триглицериди (при хора с повишени нива). Като имате предвид, че боровинките също са ефикасен лек за понижаване на холестерола, сигурно разбирате, защо има основателна причина Алое Вера + боровинки да е продукт е толкова умна идея: И двете съставки, понижават  високия холестерол! Плюс това  е далеч по-безопасно от използването на лекарства със статини, които имат изключително вредни странични ефекти, понеже причиняват отделянето от тялото на хранителни вещества като CoQ10.

Моят съвет към всеки, вземащ статин лекарства е силно да обмисли възможността за използване на високи дози от алое вера + боровинки за безопасен преход към спирането на статин лекарства (и всичко това под наблюдението на лекар-натуропат, разбира се). Също така Алое вера не ще те убие както статин лекарствата могат. Алоето е напълно безопасно да се консумира като храна. Като се има предвид ползите от алое  и боровинки за нивото на холестерола, статин лекарствата са действително остарели. Има естествени алтернативи, които са далеч по-безопасни, по-евтини и по-ефективни. Алое вера е една от тях.

Следва линк към изследване публикувано в гугъл сколар

Алое Вера облекчава ставни и мускулни болки

Този ефект е пряко свързан с фактора на възпаление споменат по-горе. Тя функционира както при външно приловение, така и при вътрешна консумация. По принцип, алоето намалява общото възпаление. Разбира се, ако не спрете про-възпалителната си диета (червено месо, мляко, захар, бяло брашно, пържени храни и т.н.), тогава никога няма да се отървете от всичките си възпаления само чрез алое , но алоето може да облекчи болката до преминаване към по-здравословен начин на живот, който ще елиминира възпалението веднъж завинаги!

Алое вера усилва антиоксидантното действие на витамините

Това е особено интересен ефект на алоето: То помага на витамин С, витамин Е и други антиоксиданти да работят по-добре! То всъщност засилва антиоксидантната им сила, което вероятно се дължи на въздействието му върху повишаване качеството на кръвта и позволява на кръвта по-този начин да извършва по-ефективно транспорта на кислород и хранителни вещества в клетките на организма. В действителност, това е моето убеждение, че алое вера прави всички хранителни съставки работят по-добре благодарение на свойството ѝ да подобрява качеството кръвта. Ако аз съм прав за това, това означава, че алоето може да засили действието на анти-рак билки, като им помага по-ефективно да се насочват към туморите.

Алое Вера всъщност съдържа съвременни биохимични технологии, за които фармацевтичните компании могат единствено да помогнат за тяхното разбиране… някой ден. Тази технология е била построена от природата, поради което е 100% съвместима с човешкото тяло. Всичко, което трябва да направите, за да изпитате тази технология лично, като консумиратее гел от алое вера!

Алое вера лекува язви, IBS, болест на Крон и Целиакия

Полизахаридите на растението Алое вера притежават лечебни действие за множество нарушения в храносмилането. Интернет е богат на информация и свидетелства за лечение чрез алое вера на IBS, язви, болест на Крон и други заболявания на храносмилателния тракт. Това е една от най-известните приложения на алое вера.

Разбира се,  алоето със сигурност не е вълшебен цяр за всичко. Една чаша алое вера гел не би излекувал Вашето заболяване. Необходимо е да се използва редовно. Повечето хора отчитат положителни резултати в 3 – 30 дни, в зависимост от състоянието.

Алое вера съдържа acemannan, естествен имуностимулант

Съвременните изследвания за борба с рака се водят в момента върху действието на acemannan, един фитонутриентите намерени в алое вера. В едно проучване, кучета и котки, подложени на облъчване за рак получиха acemannan като допълнителна терапия. Не само, че туморите се свиха повече в групата, лекувана с  acemannan, но след лечение процента на оцеляване след лечението е значително значително по-висок.

Следва линк към изследване публикувано в  интернет

Google Scholar съдържа списъци със стотици връзки за изследвания за действието на acemannan при борба с рака. Ако разгледате тези изследвания, ще разберете, че acemannan от алое вера ускорява унищожаването на раковите тумори, увеличава шанса са оцеляване и води до много по-добро възстановяване от токсичните лечения на рака. Едно проучване, показано тук, показва, че производството acemannan увеличава клетките на азотен оксид (NO), вещество  тясно свързано със свиването на раковите тумори при борба със рака. По принцип, колкото повече азотен оксид произвеждате(и с основателна причина), толкова повече намаляват туморите, а acemannan увеличава производството на азотен оксид. Въпреки, че това конкретно изследване е направено  върху пилета, същият ефект е наблюдавана и при хора.

Изхвърлете токсичните пакети си за първа помощ: Алое вера прави всичко това остаряло.

Алое вера действа антибактериално, антивирусно и противогъбично.

Този факт е известен не само на билкари по целия свят, но и на всеки, който притежава поне малко здрав разум. Ако алое вера не е антибактериално, то дори след едно малко издраскване или пробождане  Алое Вера би била проядена от бактерии. Алоето трябва да е антибактериално просто, за да оцелее в дивата природа! В противен случай, влажния, богат на хранителни вещества гел би бил добра жизнена среда за бактериите.

Алое Вера прави пакетите за първа помощ остарели. Можете да се отървете от всички тези глупави, токсични спрейове за първа помощ (антибактериални спрейове, лосиони, превръзки и т.н.) и просто да ги замени с алое вера. Аз бях известен с налагане на малки парченца алое вера във рани, които в крайна сметка бяха  излекувани без остатъчнибелези. Тъй като алое вера изсъхва, тя всъщност се свива, като предизвиква затваряне на раната и убива всички опасни бактерии. Освен  това, тя подхранва тъканта около раната . Идеална и за използване върху животни, защото ако те ближат раните си, няма да облизват на токсични химикали, намерени в повечето продукти за първа помощ.

С това не искам да кажа, че алое вера е заместител на спешното отделение. Ако сте отсекли пръста си при трудова злополука, не може просто да го залепите обратно с алое вера. Или ако дъщеря Ви среже крака си при злополука на детската площадка, тя е вероятно все пак ще се нуждае от няколко шева, но преди да стигне до спешното отделение, алое вера може да защити раната и подготви почвата за ускорено изцеление.

Алое е толкова полезно, че вземам листа алое вера с мен всеки път, когато отивам в планината. Това е моята преносими аптечка – когато имате алое, вие едва ли ще  имате нужда от нещо друго. Тя третира порязвания, ожулвания, изгаряния, ухапвания, ужилвания, пробиви, навяхвания, слънчеви изгаряния и дори наранявания. И като бонус, ако си умирате от жажда, можете да ядете гел за съдържанието на вода. Една цяла фармацефтична индустрия на стойност няколко милиарда долара от химически продукти за първа помощ и синтетични продукти за грижа за кожата става ненужна при наличието на алое вера. Ето защо се надявам Алън Фридман, основателят на GoodCauseWellness, скоро ще предлага чист гел от алое вера, без никакви други съставки (Forever Living Inc. предлага такива продукти, бел. на пр.). По този начин, може да се използва като хранителна добавка както и като  продукт за първа помощ.

Алое Вера като естествен консервант за храни

Тънък слой от алое вера може да се използва като естествен презерватиф на храните, което премахва необходимостта от химически презервативи. Проучване, направено от Даниел Valero, доктор от Университет „Мигел Ернандес“ в Аликанте, Испания, показа, че тънък слой гел от алое вера е много ефективен за запазване на храни. За експеримента, те потопят десертно грозде в алое вера гел, след това да ги съхраняват в хладилник температури. Необработеното грозде се развалило за 7 дни, но гроздето потопено в алое вера остава свежо и вкусно до удивителните 35 дни!

Следва линк към изследване публикувано в списание Science Daily

Поради тази забележителна способност, алое вера гел може да направи революция безопасността на храните по целия свят. Съхранението на плодове и зеленчуци в гел от алое вера би премахнало E.coli, като запазва свежестта и значително увеличава срока на годност. Така че, защо някой да не прави това с алое? Може би, защото още веднъж, алое вера гел не може да бъде патентовано. И е по-лесно и по-евтино за хранителни компании просто да добавят синтетични химикали в храните, отколкото да преминат към нещо безопасно и естествено.

Но това не значи, че не можете да правите това сами! Скоро чист продукт алое вера гел (без добавени аромати) най-вероятно ще бъде на разположение на основателна причина за красота (www.GoodCauseWellness.com). Можете просто да миксирате алое вера на прах с пречистена вода, за да направите своя собствен гел, след това да потопите плодове и зеленчуци в собствения си гел. Ябълки, краставици, тиквички, домати, праскови, картофи, грозде и много други хранителни продукти могат да бъдат запазени по този начин. След като  извадите продуктите от гела, можете или да го използвате за вашия шейк или да го приложите върху кожата като лосион за тяло. Така алоето  не се изхвърля, а плодовете и зеленчуците ще останат свежи  много по-дълго! (Това е особено полезно за биологични продукти, които обикновено узряват по-бързо.)

Алое вера удължава живота

Едно проучване върху плъхове показва, че алое вера удължава  продължителността на живота с около 10 процента. Откъс от  това проучване, представен тук, обяснява следното:

Заключенията от резултатите са както следва: консумация на Алое,  сурово или преработено, демонстрира удължаване (10%) средната продължителност на живота и забавяне на смъртността в удвоен размер. Също така са открити някои положителни ефекти от поглъщането на алое, при заболявания свързани с възрастта: Група 2 и 3, показа по-ниска честота на предсърдечна  тромбоза от група 1. Освен това, група 2, показват значително по-ниска честота на фатална хронична нефропатия и появата на многобройни причини за смърт в сравнение с контролната група. Във всички групи поглъщането алое предизвиква малко по-нисък риск от фатална левкемия. Освен това не са наблюдавани негативни или токсични ефекти свързани с приема на алое вера.

Между другото „Нефропатия“ просто означава бъбречни заболявания,. С други думи обяснението е, че алое вера намалява бъбречни заболявания и други причини за смърт. Видя се също, по-ниска ставка на левкемия, която е интересна констатация като се има предвид, че толкова много деца днес все още ядат хот-дог, свързан с канцерогенния натриев нитрит (химикал, добавян от фирми за нездравословна храна, за да получат  по-ярко червен цвят на месото) като натриевия нитрит причинява левкемия и мозъчни тумори, наред с други форми на рак. Можете да прочетете повече за опасностите на натриев нитрит, като кликнете тук (следват връзки към статии на Natural News).

Алое вера слага край на киселинния рефлукс

Киселинния рефлукс не е точно болест. Но фармацевтичните компании просто го наричат така, за да убедят всички, че трябва да вземат лекарства за облекчаване на симптомите. Но в действителност, всичко, което може би Ви е нужно е алое вера. Пийте алое вера гел редовно и вашите симптоми обикновено изчезват в рамките на няколко дни. Разбира се, това ще помогне, ако спрете консумацията на пържени храни и преработени храни.

Алое вера лекува радиационни изгаряния причинени от радиационно лечение на рак

За жертвите от лечението на рак, които са били увредени от лечение с радиотерапия (което между другото, не лекува рак: става дума до голяма степен за медицинска измама), локалното приложение на алое вера върху увредената от радиацията област ще ускори рязко процеса на възстановяване. Консумирането на алое вера вътрешно също ще подпомогне лечението на радиационни изгаряния. Разбира се, по-добре би било  да се избегне излъчване на първо място, тъй като процедурата всъщност причинява рак точно както мамографиите.

Пълно разследване на измамите в съвременното лечение на рака ще изисква изцяло друга статия, но кратката версия е, че индустрията на раковото лечение не се интересува какво в действително лекува или предпазва на рак, а вместо това генерира неочаквани печалби чрез продължителни курсове на лечение на рак, които само увреждат или убиват пациенти. Химиотерапия, лъчение и хирургия на рак са предимно медицински измами, каквато представлява и мамографията, която всъщност е коварна система за набиране на жени в ненужни процедури за лечение на рак, който те често дори нямат. (Цената на неверни положителни резултати е шокиращо висока, и мамография е научно доказано вреди на 10 жени за всяка една жена, на която помага.)

Ако се подложите на такава варварска процедура, обърнете внимание, че използването на алое вера (и двете вътрешно и външно) могат значително да подобрят резултатите, като Ви предпазват от самото лечение. Разбира се, съвременните онколози са едновременно толкова арогантни и невежи, че ще настояват да не приемате нищо, което може да „попречи“ на техните отрови, което е основната причина хората, които безумно вярват в съвременната онкология бързо да изчезват от човешки генетичен фонд.

Ще намерите изследване върху алое вера и радиация, като кликнете тук (Следва линк към изследване  публикувано в Informaworld.com. Резюмето гласи:

Радио-модуларното действие от екстракт от листа на алое вера са били наблюдавани в тестисите на швейцарските мишки албиноси при 50 и 100 мг / кг дози. Този екстракт е нетоксичен, когато се инжектира до 800 мг / кг, и значително увеличава в преживяемостта на облъчените. Освен това, лечението намалява радиационно индуцираното увреждане на половите клетки и загуба на телесно тегло.

Разбрахте ли? Основните понятия, тук са “ значително увеличава в преживяемостта “ (мишките живеят по-дълго), както и намаляване на предизвиканото радиационно увреждане на половите клетки, което означава, че ДНК в спермата ви остава още непокътнати. Това е добро нещо, освен ако наистина искате да имате деца-мутанти някой ден или имате неестествено желание да гледате как гениталиите сбръчкват и да умрат (друг страничен ефект от лъчева терапия).

Алое вера лекува заболявания на венците

Искате просто, ефективно лечение за заболяване на венците? Това е лесно: просто се поръсва малко алое вера на прах на вашата четка за зъби, преди миене. Алое вера на прах действително лекува венците и премахва заболяване на венците.

Консумирането на алое също помага лечението на венците: Просто жабуркайте устата си няколко пъти с течността преди всяко преглъщане. Така ще направите баня от алое вера на вашите венци започнат да се лекуват бързо. Дори и тежки случаи на заболяване на венците могат да бъдат напълно излекувани в рамките на няколко седмици чрез  алое вера. (Между другото, повечето хора със заболяване на венците имат  хроничен недостиг на витамин D, така че ако се увеличи приема на витамин D по време на лечението на венците с алое вера, резултатите ще бъде значително ускорени!)

Алое вера лекува изгаряния, порязвания и ожулвания

Когато се използва външно, алое е най-добрия мехлем за превръзка,  превъзховдаща дори най-модерните превръзки и кремове, които може да намерите  в спешното отделение. То действа, като едновременно запечатва  раната, докато привлича голям приток на кръв към нея, като така ускорява заздравяването на раната. Алое е било известно да се лекува трета степен изгаряне на жертвите, без белези и да се възстанови изгорена кожата, която нормално би умряла. Всяко спешно отделение във всяка болница по света трябва да има алое вера под ръка, но те предпочитат лекарства с химически състав от пред много по-ефективния гел от алое вера от природата (не можете да патентовате алое вера, така че няма финансов стимул).

Алое вера е изключително ефективна при рани. Големи парчета от алое вера може буквално да бъдат опаковани във рани като огнестрелни рани или при разкъсвания на тъкани. Поставен директно върху или в увредените тъкани, той убива бактериите, предпазва от инфекции и всъщност подхранва травмираните тъкани, като едновременно запечатва  раната от външна инфекция. Нищо не превъзхожда алоето за спешна помощ при травми. Ако американските военни имаха въобще малко здрав разум, биха транспортирали алоеви листа с войските си, за лечение на войници, страдащи от рани от шрапнели и изгаряния от експлозии.

Алое вера спестява животни и хора от тежък хеморагичен шок (загуба на кръв)

Ето едно изумително приложение на фитонутриентите, намиращи се в алое вера. Говорил съм за това в предишни статии, но никога не съм го обсъждал в детайли, до сега. Оказва се, че специални полимери, намерени в алое вера имат способността да засилят капацитета на кръвта да транспортира кислород.

Какво означава това? Искам да кажа, че алое вера гел превръща гъстата, бедна на кислород кръвта в плавно течаща, богата на кислород кръв! Това се използва експериментално в момента от американските военни сили, за спасяването на живота на войниците, които са загубили огромни количества кръв от наранявания при военни действия. В оригинално изследване бе направено върху плъхове (вж. по-долу) от неетични изследователи, които убиват плъхове за препитание (не за консумация, а като лабораторен метод, бел. на пр.). Те обезкървяват плъховете, като отстраняват до 3.15mL кръв на 100 г тегло плъх тяло (което е огромно количество кръв, като имате в предвид  малкият размер на плъхове), след това се опитват да ги възкресят чрез инжектиране на полимери, добити от алое вера. Проучването показа феноменални подобрения в реанимация, кръвно налягане и оцеляване в групата, получавала полимер от алое вера.

Това означава, че алое вера помага на останалата в организма кръв да работи  по-добре. И това е направено при плъхове, които, вярвате или не, имат далеч по-здравословен хранителен режим, отколкото на средния потребител САЩ. С помощта на алое вера при хора, подобряването на „лошата кръв“, наблюдавано у повечето възрастни в САЩ не би било нищо по-малко от изумителна. Фармацевтичните компании, разбира се, искат да се изолират някои химични съединения, намерени в алое вера и да ги превърнат в патентовани лекарства. Но това е напълно ненужно. Просто консумирайте алое вера гел и ще се радвате на ползите. Освен това, ползите не се дължат на един изолиран химически елемент, а благодарение на симфония от поддържащи фитонутриенти. Това е нещо, което всички умове в западните фармацевтични компании днес и  науката все още не могат да разберат: синергията на лечебни съединения от природата.

Алое вера е една от моите собствени тайни за поддържане на физическа форма. Хората, които ме познават в салона за фитнес  ме наричат „кардио машина.“ Те дори ми дадоха прякор в капоейрата, който означава „Машината“. Въпреки че съм 38-годишен, аз се справям по-добре от младежи на двайсет години. Една от моите тайни е редовната консумация на гел от сурово алое вера. Това помага на кръвта ми да превозва повече кислород, за да засили функцията на моите тъкани и органи. Това ми дава силно „кислородно предимство“ над всички останали, защото почти никой друг не консумира алое вера (те имат прекалено затворени умове дори да допуснат възможността за това какво може то да направи за тях). И така, докато другите ядат отровни храни, токсични лекарства, аз съм се храня със суперхрани като алое вера.

Ефектът е толкова силен, че аз съм абсолютно убеден, че веднага след като професионалните спортисти разберат за това, ще започнат да се „дрогират“ с алое вера гел. Те ще карат колело по дълго, ще плуват по-бързо и  ще се възстановяват по-бързо от всякакви физически натоварвания. Алое вера превръща нормалната кръв в свръх-оксидирана кръв. Но трябва да се консумира много от него. Аз използвам цял лист (парче гел с големината на моята ръка) за един коктейл. Не може да очаквате полза от използването като малки парченца от алое вера. Трябва да стане част от вашата диета. Консумирайте като нормална храна.

Следва линк към изследване на PubMed.

Намаляване на риска от инсулт и инфаркт

Сега, ако знаете нещо за причините за инсулти и инфаркти, разбирате, че подобряване на качеството на кръвта ще окаже значително въздействие върху намаляването на сърдечни удари и инсулти. Доколкото ми е известно, няма никакви сериозни проучвания за измерване на този ефект все още, но без съмнение, ще бъдат направени в близко бъдеще. Храненето с алое вера е като добавяне на напълно естествена противо-залепваща добавка към притока на кръв. Той спира кръвни клетки от слепване заедно, което е част от това, което причинява инсулт.

Тъмно-областната микроскопия е техника за наблюдение на кръвоносните съдове при живи хора. Както при всяка друга наистина полезна технология за предотвратяване на заболявания без лекарства и операции, е била цензурирана и потисната от лечебни институции, но това, което е интересно за тъмно-областната микроскопия е, че тя показва, формата и структурата на кръвните клетки. Всъщност можете да видите как кръвни клетки са оформени и дали те се слепват една с друга. При повечето хора кръвните клетки слепват една с друга, защото те живеят на болесттотворна диета на пържени храни, хомогенизирани мазнини, млечни продукти, наситени животински мазнини, хидрогенирани масла и други смъртоносни храни. Този процес на масирано слепване на кръвните клетки забавя потока на кръвта и в крайна сметка капилярите на кръвоносната система могат да се слепят един за друг,като  блокират преноса на хранителни вещества и кислород до тъканите и мозъчни клетки. Алое вера, от друга страна, превръща лепкавата кръв в „незалепваща“, като спомага за правилния и поток – така че кислород и хранителни вещества  да могат да достигнат до всеки един орган и клетки в тялото им.

Фактът, че алое вера може да обърне „лошата кръв“ като същевременно позволява на кръвта да се превозват повече кислород означава, че съвсем очевидно ще намали опасността от инфаркти и инсулти. В действителност, то също така ще намали високото кръвно налягане, тъй като част от причината за високото кръвно налягане  при някои хора е, че тяхната кръв се е превърнала в гъста, леплива течност, която тече като меласа. Според основните закони на физиката, по-гъстата  течност ще има нужда от по-високо налягане за придвижване през каквато и да е система.Чрез намаляване на вискозитета и намаляване на триенето, кръвното налягане се понижава автоматично.

Има много други ползи, които произтичат от консумацията на алое вера, също като увеличаване на притока на кръв към мозъка, което може да означава намаляване на прогресията на Алцхаймер, подобряване процеса на учене, подобрена памет и по-добри когнитивни функции. Тези ползи все още не са доказани при проучвания, но само защото изследванията не са направени, не означава, че алоето не дарява с тези ползи тези, които го приемат. Тъй като няма потенциал за финансови печалби  от изучаването на алое вера, науката ще изостава от действителността с няколко десетилетия. Повечето от най-добрите ползи на лечебните билки остават непроучени защото няма мотив финансов потенциал и съответно подобни изследвания не могат да бъдат финансирани.

Затова не очаквайте учените да се нахвърлят върху възможността да „докажат“, че алое вера предоставя всички тези ползи за здравето. Просто сами го консумирайте и наблюдавайте подобренията в собственото си здраве. Вие получавате ползите, независимо от това дали в медиите е публикувана статистика за тези ползи.

Какво има в алое вера:

• Вода

• 20 минерали

• 12 витамина

• 18 аминокиселини

• 200 активни съединения завод (фитонутриенти), включително:

• Ензими

• тритерпени (а фитонутриенти, че понижава кръвната захар)

• гликонутриенти и гликопротеини

• полизахариди, в т.ч.:

• Acemannan, маноза-6-фосфат polymannans

• фенолни гликозиди, в т.ч.:

• Dihydrocoumarins

Майк Адамс, 21.05.2007, http://www.naturalnews.com/021858.html

Преводач: Николай Илиев, Независим консултант към ФЛП, http://aloeverabg.wordpress.com/statii/cudoto-aloe-vera-lek-za-rak-holesterol-diabet/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!