Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте какво се случва с чийзбургера на "Макдоналдс" в стомаха ви - Ще го вкусите ли отново?! (видео)

Солната киселина има множество приложения в индустрията - за премахване на ръжда от стомана, за обработване на кожа. Освен това тя се среща и в човешкия стомах и е едно от веществата, които помагат в храносмилателния процес.

Популярни учени, известни със свои експерименти, публикувани в YouTube, разкриват какво се случва, когато все още топъл чийзбургер от "Макдонладс" е поставен в съд с концентрирана солна киселина.

"Докато гледате това видео, в стомаха ви се образува солна киселина. Това е един от първите етапи от разграждането на храната, която поглъщате, до компоненти, които или ви дават енергия, или ви правят дебели", коментира Мартин Поляков, химик от университета в Нотингам.

След 3 часа и половина престой в съда със солна киселина, чийзбургерът прилича на нещо, което никога не бихте искали да погледнете (още по-малко - да вкусите) отново, коментира сайтът "Хъфингтън поуст".

Вижте видеото от експеримента по-долу (не е подходящо за хора със слаби стомаси или пък за страстни любители на чийзбургерите):

pik.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!