Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Може ли да преборим рака с витамин В17?

През 1950 г. американски лекари открили, че ракът се поражда от липсата на важен компонент в модерното хранене - витамин В 17 (амигдалин), наричан още лаетрил. Той се среща в горчивите ядки на кайсиите, черешите и сините сливи. Заради съдържащата се синилната киселина (цианид) ,  витаминът не се консумира в западните страни.

Обаче страхът от отровния цианид е неоснователен, пише сайтът alternativheilung.eu. Той може да бъде освободен в организма само , ако е наличен определен ензим.Този ензим обаче се среща само в раковите клетки и никъде другаде в тялото.  Отровното действие на цианида може да се задейства единствено в болна клетка, която в последствие  синилната киселина унищожава, без да уврежда съседни тъкани и клетки. Ядките от кайсии действат и профилактично при фамилна предразположение към ракови заболявания.

Петер Керн е лечител от дунавския град Ринглинген. Той се е специализирал в лечение на отравяния с тежки метали и рак с природни вещества. Освен това Керн изнася лекции в Германия и САЩ по тези въпроси и ръководи различни уъркшопове.

Тъжната история на витамин В17
Американският учен д-р Ернст Кребс ( на немски –рак ) през 1950 г. изолира субстанция, нарича я лаетрил, тества я върху животни и върху себе си и установява в двата случая, че е нетоксична. И той започва да я прилага върху болни от рак. Две години по-късно той изследва ядките на кайсията, в която открива във висока концентрация лаетрил, който  д-р Кребс нарича витамин В 17. Паралелно с това ученият открил случайно и витамин В 15 пангамова киселина, известна още като диметилглицерин.

Д-р Кребс смята, че ракът е болест на обмяната на веществата.Както при силна липса на витамин С човек заболява от скорбут, така и при недостиг на В17 се стига до рак. Така може опростено да се резюмира неговото заключение, в което се казва още, че В17 може да се прилага и при радиоактивно натравяне и при тютюневи отрови, посочва още сайтът alternativheilung.eu.

Приложението на веществото върху болни от рак било повече от обнадеждаващо. Интересите на учения и на фармаиндустрията не само не съвпаднали,  очаквано витамин В17 не бил непризнат, но и срещу неговото приложение започнала негативна кампания. Твърдяло се, че е високо токсичен  и че такава ефикасност в битката с рака я няма.

Големият проблем бил в това, че В17  като  натурален продукт  не може да бъде патентиран. Всеки може да го лансира евтино на пазара и особена печалба не може да се направи.Дори и в наши дни, по данни от 2007 г. лекарите  продължават да поддържат тезата,  че В17 е отровен.

В няколко последователни статии ще ви запознаваме  със свойствата на витамин В 17 и въздействията му върху организма, особено при рак.

Но нека не хвърляме цялата вина на лекарите за това незнание. От една страна, те могат да приложат това, което са учили във университета. А от друга,  медиците са твърде заети с работата си и в малкото си свободно време едва ли някой ще се занимава да търси алтернативни лечебни методи.

Нека да обобщим. Молекулата на витамин В 17 се състои от две глюкозни единици, както и от бензалдехид и цианид, които са стабилно свързани. Бензалдехид и цианид са известни като силно отровни и в по-високи дози дори смъртоносни, но природата е мъдра –по начина по който естествено са включени  във витамин В 17 (амигдалин),е не представляват риск за здравето на хората.

Профилактиката е по-добре от лечението- този здравен съвет го знаем, но на практика много малко го прилагаме.

Така или иначе с днешното хранене приемаме витамин В 17, но не достатъчно.  Заради гъсто засаждане на земеделските площи с култури все по-малко си осигуряваме с храната витамини и микроелементи.

Една част от  ядките, в които се съдържа  витамин В 17 могат да се сдъвкват направо, а други – да се смелят на кафемелачката и да се ползват като подправка на различни салати.  Пробвайте и ще видите колко е вкусна такава салата, подправена със силния и билково-горчивия вкус на кайсиевите ядки напр.

В кои храни има витамин В17?

1. Във ядките на черешите, прасковите,  нектарините, сините сливи, в семките на гроздето и на ябълките, в ядките на макадамията.

2. В ечемик, боб, леща, просо, нахут.

3. В трънката,  във  ягодки, малинки, боровинки, черници( сдъвквайте ги много добре, иначе не се усвояват от организма).

4. В много по-малка степен витамин В 17 се съдържа в царевицата, лененото семе, някои тревички, люцерната,  филизите на шушулковите култури, а също в сорго и елда.

5. Имайте предвид, че само диворастящите горчиви на вкус  кайсии имат витамин В 17, сладките  - не.

В няколко статии ви запознахме със свойствата на витамин В 17 и въздействията му върху организма, особено при рак.

При всеки човек поносимостта към горчивите кайсиеви ядки е различна. Затова трябва да се внимава с дозите особено, ако превишим консумацията. Всеки човек се нуждае от определено количество витамин В 17, за да остане здрав. Прекалено високите дози водят  до непоносимост,  действат вредно и опасно за организма, поясняват от сайта http://www.alternativheilung.eu.

Започва се с много ниски дози - само по  1 ядка дневно, ако възнамерявате да ги консумирате редовно. Имайте предвид, че можете да сте алергични към тях. Ако се подуе езика при дъвкането или лигавицата на устата,  потърсете веднага лекар. След консумацията на повече ядки, ако се появи чувство на гадене, вероятно черният дроб не произвежда достатъчно  защитни ензими за организма.  Лекар или природен лечител трябва да установи причината за нарушения метаболизъм и да я отстрани.  Докато това стане,  е необходимо да вземате само  по 1 ядка дневно. Ако нямате подобни оплаквания, то можете да хапвате спокойно от тези ядки.

Препоръчителни дози, ако имате фамилна обременност към рак .

1. Разпределени равномерно през деня по 3 ядки за деца от 2-рата до 5-а година.

2. Разпределени равномерно през деня  по 5 ядки за деца от 6-а година до пубертета.

3. Разпределени равномерно през деня по 9 ядки за тийнейджъри до навършване на 18- години.

4. Разпределени равномерно през деня  от 15 до 20 ядки за възрастни.

Препоръчителни дози - профилактично.

1. Разпределени равномерно през деня  от 8 до 12 ядки за възрастни и по 6 ядки за тийнейджъри .

Ядките трябва да бъдат добре сдъвкани и ослюнчени, за да се получи оптимално действие. Различните салати могат да бъдат овкусени със смлените ядки.  Дъвчете внимателно, защото  може да са попаднала частици  от костилката. Ако ядките са ви твърде горчиви, яжте ги с изсушени сладки кайсии.

2. При диагноза рак дозата от ядките става доста по-висока и трябва да се определи от терапевт.

Здравница не носи отговорност за посочените дози и лечение.

http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/6095

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!