Следвайте "Буднаера" в Телеграм

7 продукта, които прочистват тялото по-добре от всяко лекарство

1. Цвекло

Това е чистач номер едно на организма. На първо място, то съдържа целулоза, фосфор, мед, витамин С и редица органични киселини, които повишават „движението“ на храната и елиминират „лошите“ гнилостни бактерии в червата. На второ място, цвеклото се състои от липотропен бетамин, което води до добра детоксикация на черния дроб. И трето, цвеклото помага за подмладяването на организма посредством фолиевата киселина (създават се повече нови клетки) и кварц (подобрява кожата, косата и ноктите).

Как можете да консумирате цвеклото: На супа, салата, отвара или сок, дори може да се консумира като конфитюр.

2. Зеле

То съдържа голямо количество диетични фибри, които помагат свързването на тежките метали и токсините, а след това и да ги премахне от червата. В допълнение зелето е богато на органични киселини, които подобряват храносмилането и нормализират микрофлората и храносмилателната система. Но това не е всичко, зелето съдържа много редкия витамин U. Той неутрализира опасните химикали участващи в синтеза на витамините и дори лекува язви.

3. Чесън

Една скилидка чесън съдържа повече от 400 полезни компонента. Те намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта и отпушват съдовете, убиват мултиформени глиобластови клетки (причина за рака на мозъка), унищожава дифтерията, развиването на бацили и хеликобактерии (причина за стомашните язви), прочистване от глисти и други.

Как да се консумира: Пресен или под формата на скилидки.

4. Лук

Най-ценното му свойство е съдържанието на фитонциди, които се съдържат в етеричните масла. Тези вещества са способни за няколко секунди да убият множество бактерии и гъбички. Освен това подобрява храносмилането, усвояването на хранителните вещества и дори подобрява апетита. Голямото количество сяра което съдържа, може ефективно да премахва всякакви вредители.

Как да консумираме: Пресен, в салата и дори като козметична маска (против акне и черни точки).

5. Ябълки

Благодарение на пектина и фибрите, ябълките нормализират цялата храносмилателна система. Отстраняват шлаката, токсините, подобряват апетита, стимулират производството на стомашен сок, облекчават запек и т.н.т. В допълнение ябълките премахват причинителите на дизентерия, стафилококи, вируси и грип.

Как да употребяваме: В пресен вид, под формата на сок и настъргани на каша или като варива.

6. Авокадо

За съжаление свойствата на този южен плод са неизвестни за широката общественост. Авокадото съдържа забележителното вещество глутатион, което блокира около 40 различни канцерогена натрупващи се в черния дроб. Освен това нормализира холестерола в кръвта, подобрява храносмилането и снабдява тъканите с кислород.

Как да консумираме: Пресни и във вид на масло.

7. Боровинка

Това е може би един от най-мощните „естествени“ антибиотици и антивирусни агенти, които ефективно почистват пикочния мехур и пикочните пътища от вредни бактерии. Не по-малко важен е фактът, че боровинките се борят с образуването и развитието на кръвни съсиреци и плаки в кръвоносните съдове.

Как да консумираме: Пресни, замразени, като плодови напитки, сокове и конфитюр.

30dumi.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!