Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Алтернативно лечение на миома

Миомите са доброкачествени туморни образувания, които обхващат мускулатурата на матката. Те са три основни вида:

субмукозни (когато миоматозния възел се намира под лигавицата на матката), субсерозни (миоматозния възел е разположен под външната обвивка на матката), интрамурални (в мускулатурата на матката).

Повечето от миомите остават безсимптомни доста дълъг период от време. В зависимост от големината, формата и разположението миомите предизвикват различни видове симптоми. Когато миомите са с големи размери те притискат околните тъкани и органи и оплакванията са в резултат от дисфункцията на тези органи.

Компресивният ефект на миомите може да се изразява със следните симптоми като:

болки в гърба, тежест под лявото или дясното междуребрие, чувство на чуждо тяло, запек (ако се компресира дебелото черво), чувство за пълен пикочен мехур съпроводен с често уриниране в повечето случаи без парене (когато се притиска пикочния мехур), метеоризъм, болка при сядане и ставане, болки в кръста.

Когато миомата е разположена под ендометриума (най-вътрешната част от матката) миомата може да предизвика менорагия (много обилни кръвотечение по време на менструация) или метрорагия (кървене в периодите извън менструацията). Повече информация за миомите може да откриете тук.

Алтернативното лечение на миома с билки е ефективно в повечето случай, когато размерите на миомата не са много големи. Най-добри резултати от алтернативно лечение се получават при миоми, които са интрамурални.

Едра пупалка и миома

От тази билка може да откриете на капсули от 1000 мг. Взема се три пъти дневно по време на хранене през последните 10 дни от цикъла.

Червена калина и миома

От тази билка може да откриете на капсули от 500 мг. Взема се три пъти дневно.

Змийско мляко и миома

Билката Змийско мляко се използва като извлек. Той се приготвя като се залива 1 супена лъжица от билката с 1 чаша високо градусен алкохол и се оставя да престои 15 дни на тъмно. Прецежда се. След това се разрежда се с 1/2 чаша студена преварена вода и се пие на гладно по следния начин: 1-ви ден - 1 капка, 2-ри ден - 2 капки и така нататък до 15 капки. От 16-тия ден в течение на 1 месец се взимат по 15 капки. След това започва да се намалява количеството капки с 1 капка всеки ден. Този извлек се прилага в продължение на 2 месеца.

Туртатурта и миома

Друга много известна билка за лечение на миома е туртатурта (Tagetis erecta). Една супена лъжица се залива с 400 милилитра вряла вода. Приема 3 пъти на ден. По този начин се прилага и невена. По-добър ефект се получава при комбинацията на двете билки.

Конопено семе и миома

От тази билка се приготвя като отвара. Приема се 3 пъти дневно по 1 кафена чашка от отварата. Прилага се 15 дни.

Комбинации от билки и миома

Първа комбинация - цвят от слез, цвят от влачещ очиболец, цвят невен — от всички по 50 грама. Смилат се и се смесват. Две чаени лъжици от сместа се попарват в 400 милилитра вода. Пие се 3 пъти на ден 1 час преди ядене. Лечението е продължително.

Друга комбинация от билки е витекс, червена детелина, пелин, вечерна иглика. Приготвя се и се прилага както предходните билки.

Специалната диета за алтернативно лечение на миоми включва хранителни продукти богати на вещества, които водят до уравновесяване на хормоналния дисбаланс.

Моркови и миома

Каротинът е полезната съставка в морковите. Той е прекурсор на витамин А, който участва с регулацията на половите хормони по индиректен механизъм.

Пълнозърнести храни и миома

Жито, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и черен императорски ориз са богати на фибри пълнозърнести храни. Отговорни са за освобождаването на организма от вредните токсини.

Бобови култури и миома

Друга препоръчителна храна са бобовите култури, които са много богати на инозитол. Инозитолът е един от най-важните компоненти в лечението на хормоналния дисбаланс. Инозитолът е витамин от група Б известен още като витамин Б 8, които помага и в борбата с излишните килограми.

Куркума и миома

Много добър ефект в алтернативното лечението на миомата е установен при употребата на подправката куркума. При това изследване се доказва, че съставката, която се съдържа в подправката наречена куркумин има инхибиращ ефект върху размножаването на клетките на лейомиомата.

Соя и миома

Фитоестрогените са активните съставки на соята, които имат полезен ефект при лечението на миомата. Представляват растителни нестероидни вещества, които имат подобно на половите хормоните действие. Те се свързват с естрогеновите рецептори и водят до тяхната активация или дезактивация. Към фитоестрогените принадлежат: изофлавоноиди, флавоноиди, стилбени, лигнани.

Лененото семе и миома

Лигнаните са едни от най-изследваните фитоестрогени с доказан ефект. Най-висока концентрация на лигнани има в лененото семе. То трябва да бъде задължителна съставка в хранителния режим на жените с диагностицирана миома. Все още дозировката на лигнани не е строго определена, но тя е и индивидуална. Но се препоръчва употребата на 10-30 мг лигнани. Алтернатива е използването на хранителни добавки съдържащи лигнани.

Целина и миома

Следната рецепта подобрява състоянието на болните от миома на матката.

Глави целина 1 килограм, корени на магданоз 1 килограм, обелен чесън 400 грама. Всичко се смила добре. В продължение на 15 дни се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден, 10-15 мин. преди ядене. След почивка от 10-12 дни, лечението се повтаря. /framar.bg

При миома голяма колкото яйце: чай от 2-3 зрънца медицинска дъвка се пие сутрин и вечер на гладно. Освен, че лекува миомата, чаят понижава и кръвната захар. Лечението трае 1 месец, почива се месец и пак се повтаря.

В 400 мл вода се варят 5 мин. 1 чаена лъжица ситно накълцани корени от кисел трън, 1 супена лъжица цариче и 1 чаена лъжица златна пръчица. Пие се по 50 грама 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. Пие се докато се установи, че миомата е изчезнала.

Смесват се 250 грама мед(липов или невен), 300 ml сухо червено вино и 350 мл сок от алое. Оставя се да престои 10 дни в стъклен буркан и на тъмно място. Пие се по 3 пъти на ден по 1 супена лъжица половин час преди ядене. /lekuva.net

Лечение на миома с народни средства

Не малко жени предпочитат да избягват лекарствата и хирургическата намеса за да не се получат нежелани реакции и усложнения. Натуралните средства и лечение в домашни условия са доказали своята ефективност, защо да не ги приложите и вие:

Чесън – съдържа активно вещество (алицин) което може да намали растежа на тумора. Той оказва много добро въздействие върху организма и се бори много добре с инфекциите и туморите. Яжте всеки ден поне по една скилидка суров чесън.

Сладки картофи – имат свойства подобни на прогестерона ( въздейства благоприятно за свиване на миомата). Хубаво е да ги консумирате по няколко на ден (в сурово състояние) или като сок- 200 ml на ден.

Глухарче – то действа по подобен начин на сладките картофи. Намалява размера на миомата.

Соя – тя може да контролира нивата на естрогена. Тъй като тя съдържа съединения, които помагат за да предотвратят излишъкът от естроген да навлезе в клетките.

Ленено семе – както и соевите продукти за много добър източник на фитоестрогени, който регулира производството на естроген в организма.

Риба – тя помага за контролирането на възпаленията, които се срещат при миома. Редовната консумация на скумрия, риба тон, и сьомга облекчава доста симптомите.

Витамин К – помага на организма да съсирва кръвта и намалява риска от тежки менструални кървения. Витамин К може да набавите от зелените зеленчуци.

Био кисело мляко – увеличава нивата на полезната флора в дебелото черво.

Ехинацея – намалява възпалението и успокоява болката.

Вода – обилното пиене на вода може да поддържа нивото на хидратация и да отмие излишните отпадъци от системата. При миома пийте 12 чаши вода на ден вместо стандартните 8 чаши.

Лимон – изцедете две лъжици лимонов сок и смесете с една супена лъжица сода за хляб в чаша 250 ml. Пийте 3-4 пъти на ден от тази смес.

Часовниче (пасифлора) – пиенето на 3-4 чаши ежедневно може да доведе до прекрасни резултати в краткосрочен план.

Медитация и йога –така можете да балансирате хормоналните нива и менструалния цикъл.

Лечение с билката "турта" - подробности - тук..

Цветовете на „турта” свиват миомата, подробности – тук. /narodnirecepti.blogspot.com.au

Мнение на Диана Илиева: Всички болести, не само миомата имат психологически, мисловен и т.н. вървейки нагоре по фините тела аспект.
Да приемем, че болестта се зародила първо в емоционален план - тогава на физическото тяло все още нищо му няма и обикновените лекари с наличната в момента апаратура нищо не могат да установят. Обаче някои ясновиждащи хора като Ванга например виждат болестта още в този момент. Постепенно човек изтласква психическата болка в по-долното тяло (за да му олекне малко) и тогава болестта слиза в етерното тяло. Тогава определен период от време (може седмица, може година), човек често се чувства отпаднал с ниска енергетрика, без видима причина. След това съзнанието на човека изтласква болежката в последното - физическото - тяло и чак тогава вече лекарите установяват конкретния проблем, на което му казваме болест.
Точно за това, когато човек се лекува, трябва да вземе комплексни мерки - и за физическото тяло, и за етерното, и за астралното(емоционалното), и за менталното (мисленето)...
Не ме разбирайте погрешно, не отричам съвременното класическо лечение. То е дори наложително, ако нещата са в много напреднала фаза и трябва да се предприеме спешна операция или когато има счупвания и др. Но всички вие сигурно имате познати и близки, които ако в мислите и в чувствата си са се предали, отписали са се, то дори перфектно извършена операция от лекарите не може да им помогне. Както казват: операцията беше успешна, но пациента умря.
Така че моята препоръка е - да се действа комплексно.
1. На физически план -билки, лекарства,операция...каквото е необходимо в конкретния случай.
2. На етерно ниво - гимнастика, масажи, разходки сред природата, посещение на енергийно заредени места, лечебен глад, тонизиращи сокове и чайове
3. На астрално ниво - прошка, вяра, любов, смях, търсене компанията на ведри и весели хора
4. На ментално ниво - изработване на положителен начин на мислене чрез утвърждения, автотренинг, медитация

Наистина от миома боледуват жени с преживявания от типа "Той ме нарани много", а те за съжаление не са никак малко на брой.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!