Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво разбираме за характера на човек от цвета на очите му

Очите са прозорец към човешката душа, но какво ще видим през този прозорец?

От древни времена се казва, че очите са прозорец към човешката душа. Това въобще не е далеч от истината. В днешно време все по-голяма популярност набира науката физиогномика, която се занимава с мимиките, които нашето лице прави неволно, а още от древността, трактатите в тази област съветват изучаването на лицето да започне именно от очите.

Именно през очите можем да извадим най-много информация за това, какво се случва с другия човек. За различните езотерични науки очите притежават различен смисъл, но общото е едно, те са портал към душата. Но какво значение имат самите очи и техния цвят за характера на даден човек?

Хората със зелени очи обикновено са принципни и умеят да постигат целите си. Те знаят какво искат и вървят непоколебимо към изпълнението на плановете си. Те се ползват с авторитет и са способни да се противопоставят на трудностите. Професионализмът им е безспорен, но рядко от тях стават добри лидери. Никога не е е лесно да ги разгадаеш, но самите те лесно преценяват околните. Зеленооките имат високи изисквания към почти всичко и често се случва да са конфликти личности.

Хората с кафяви очи са пълни с енергия и готови да превземат върхове. Те са родени лидери, но и родени комарджии. В тях бушуват страст и енергия. Те бързо печелят симпатии (особено на противоположния пол, което се обяснява с дълбоката им сексуалност и чувственост). Притежателите на тъмно кафяви очи са избухливи и дори агресивни, но пък тези им изблици бързо утихват.

Хората със светло-кафяви, орехови очи са по-чувствителни и скромни, трудолюбиви са и са свикнали да разчитат само на себе си. Те винаги имат много приятели, защото трудно влизат в конфликти.

Хората със светлосини очи са романтични натури, много чувствителни, мечтателни и раними. Приемат присърце всичко и това ги прави капризни, сантиментални и склонни към депресии.

Хората с ярко сини очи обаче са почти пълна противоположност. По принцип те са жестоки, изключително целеустремени, взискателни към себе си и към другите и вечно търсят разнообразие.

Сивооките хора са изключително трудолюбиви. Те са уравновесени, умни и практични. Отличават се с трезва преценка и това ги прави стабилни личности. Имат блестящ ум, но слабо развита интуиция.

Хората със сиво-сини очи знаят какво точно искат и твърдо отстояват интересите си. В същото време успяват да са спокойни и честни, независимо от обстоятелствата.

Притежателите на очи със сиво-зелен цвят са съвестни и трудолюбиви. Изключително прагматични личности, които имат напълно реален поглед върху живота.

Хората с пъстри очи са мили, весели, добродушни. В любовните си отношения, преди всичко, държат на приятелството между себе си и половинката, което често прави връзките им дълготрайни, но и много често остават неразбрани и недооценени.

Хората, които имат жълтеникави очи се срещат доста рядко. Тяхната непредвидимост минава всички граници. Тези, които са влезли в черния им списък, изпитват на гърба си цялата им негативна сила. Но с приятелите си те са най-добрите хора на света. /bulevard.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!