Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Провери дали не пропиляваш живота си

Прекарваш твърде много време, правейки неща, които всъщност не трябва да правиш

Видеоигри, реалити предавания, сериали, безцелно ровене в Интернет - звучи познато, нали? Следващият път, когато изпаднеш в дълбокомислени разсъждения под душа, може би е редно да се запиташ къде ще те отведе това безразборно пилеене на време. Мечтаеш си за бляскаво бъдеще, звездна кариера, купища приятели и принца на бял кон, но едва ли ще получиш всичко току така. Хей, събуди се! Време е за промяна!

Постоянно се оплакваш от живота си

Първо, никой не обича мрънкалници и второ - с оплаквания нищо не се променя. Спри да се оплакваш от училище, от работата, от приятелите, от семейството, от гаджето, та дори и от кучето на съседите. Това са негативни мисли, приеми го ако искаш като лоши вибрации, или запушване на чакрите, но да знаеш, че ако продължаваш така, това няма да доведе до нищо добро. Карай го малко по-позитивно, животът и без това е достатъчно труден.

Не "храниш" ума си

Хората не четели вече, четат казвам им аз, само че Фейсбук статуси. Та ако и на теб настолното ти четиво е таймлайнът, бавно, но сигурно си поел по пътя към оглупяването (или както е модерно сега - затъпяването). За да израснем и да се развиваме като личности имаме нужда постоянно да се информираме, да учим и да се социализираме. Всичко ново, различно и непознато, което представлява вид предизвикателство, ще ти помогне да поддържаш ума си буден.

Говориш за себе си в негативни краски

Добре, трябва да признаем, че негативизмът е национална черта, но май е крайно време да разчупим стереотипите. Нека започнем с теб! Като за начало си постави за цел да не говориш за себе си в негативни краски. Може да не си перфектен, но какво пък - никой не е. Ти имаш своите качества и трябва да се гордееш с тях. Ако си достатъчно умен, за да осъзнаеш вредата, която необосновано ниското самочувствие може да ти донесе в бъдеще, значи имаш сили да се промениш. Мислено си сложи знак "СТОП" за всичко, което те кара да се чувстваш малоценен.

Нямаш вдъхновение

И аз нямам понякога. Вдъхновението не е константа, по-скоро прилича на пеперуда - ако я гониш, трудно ще я стигнеш, но изведнъж, когато най-малко очакваш, тя каца на рамото ти. Каква е твоята страст - открий я, развий я и тя ще ти се отплати.

Не правиш планове за бъдещето

Със сигурност е страхотно да "живееш за мига", особено ако си герой в сладникава американска тийн комедия. Понякога обаче трябва да погледнеш в перспектива и да подредиш приоритетите си, да помислиш за бъдещето, когато ще трябва сам да се справяш с живота. Нека го направим така - представи си, че си GPS и има дестинация, до която искаш да стигнеш - е, какви стъпки ще предприемеш, за да го направиш?

Прекарваш твърде много време с хора, които не допринасят за развитието ти

Не е никак трудно да се озовеш в един омагьосан кръг от хора, които по никакъв начин не допринасят за развитието ти - тъкмо напротив демотивират те и те карат да загубиш пътя си. Те са енергийни вампири, които изсмукват силите ти и те водят към бавно саморазрушение. Опитай да се отървеш от тях и започни да общуваш с хора, които биха те дръпнали нагоре.

Пристрастен си към телефона си

Смартфоните са чудесни джаджи за убиване на времето, но ако си навън с компания и прекарваш 90% от времето с нос забит в телефона, лайквайки поредната снимка на несподелената ти любов, нещата не са много добре. Хей, губиш ценно време с хора, на които наистина им пука за теб! Прибери телефона в джоба си и се включи в истинския разговор.

Не се грижиш за тялото си

Това включва недоспиване, вредна храна, обездвижване и дори цялостно занемаряване на външния вид. Лошото е, че това показва собственото ти неглижирано отношение към самата теб. Кара те да се чувстваш зле, смачква самочувствието ти и се оказваш в задънена улица. Време е за промяна! Промени режима и навиците си и съвсем скоро ще забележиш, че нормалният сън, здравословната храна и движението ще окажат положително влияние не само на тялото, но и на съзнанието ти.

Живееш живот, който не харесваш

Успехът в живота се измерва с щастието. Щастлива ли си? Ако отговорът е "Не", то имаш нужда от кардинална промяна. Едва тогава наистина ще вземеш живота си в свои ръце, ще се чувстваш пълноценна и ще повярваш в собствените си възможности. Не се предавай, всеки от нас заслужава да бъде щастлив, пък и в крайна сметка имаме един живот - заслужава ли си да го пропилеем? /dama.bg

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=664029

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!