Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цялата истина за магическия минерал коралов калций

Автор: д-р Татяна Николова и Здравословен Живот

В търсене на места, където хората живеят дълго и имат добро здраве и начин на живот, учените стигат до извода, че всички места на Земята, където хората живеят повече от 100 години и 50-годишните нямат никакви болести, ги обединява нещо общо: голямата употреба на калций, който постъпва чрез консумираната вода. Тази вода се образува от топенето на ледниците. По нататък тази вода се стича по планините и става мътна. Хората наричат тази вода “горско мляко”. „Планинско мляко” на свой ред се казва на водата, кяото се насища с редки минерали в процеса на стичане от планината , а “морското мляко” – е вече наситено с редки минерали, както е наситена морската вода.

Когато разгледали жителите на островите Окинава и Токуношима се установило, че те не приличат на средностатистическите японци и при тях не важат средностатистическите данни относно заболеваемостта от сърдечно-съдови болести, рак, брой на инфаркти и инсулти. Сензационната тайна на човека, работил до 105 години и живял малко повече от 120, била следната - водата, която той консумитрал, била преминала през кораловия филтър на самия остров, откъдето водата ставала наситена с калций и други минерали. Хората на остров Окинава живеят дълго благодарение на това, че пият ботата на калций, съвсем алкална вода.

Но преди да се спрем на по-специално на кораловия калции, се налага да разгледаме по-обстойно полезните харакатеристики на самия калций, за които е говорено и писано много.

Полезни свойства на калция
Всички знаят, че калцият това е - кост. Думата калций произлиза от латинската дума “calx” – вар. Древните римляни видели, че с помощта на вар се закрепва всичко наоколо. Калцият практически се явява “човешко лепило”, което скрепява целия човешки организъм.

Едно от ключовите съединения на калция в организма е вещество с името калциев моноортофосфат. Неговата функция е такава, че той се явява като химичен буфер и постоянно поддържа рН /водороден показател/ на кръвта. С други думи, не е важно какво ще се случи с вашата кръв, нейният водороден показател постоянно ще се поддържа на ниво 7,45 , благодарение на този чудесен елемент, който се нарича калций.

Когато вие употребявате недостатъчно количество калций, вашият организъм започва да отнема калция от костите. Ако този процес продължи, тогава се получава отслабване на човешкия скелет. Доказано е 100%, че камъните в бъбреците и в жлъчния мехур са съставени от калция на костите, а не от калция, който постъпва в нашия организъм с храната.

Консумацията на калций може да повиши рН на вашия организъм, превеждайки го от киселинно състояние в алкално. Ако вие употребявате витамини, минерали или други хранителни добавки, трябва да ви е съвършено ясно, че всички тези питателни елементи не могат да бъдат усвоени в необходимата степен от организма, ако рН му е даже леко киселинен. Ако организмът не е алкален, той особено трудно усвоява хранителните елементи, в количества, достатъчни за поддържане оптимално здраве На практика калцият се използва от организма за неутрализация на остатъчната киселина. Организмът постоянно има необходимост от алкални резерви, за неутрализацията на голямото количество киселини, и резервът му е само един – костите. Калцият, намиращ се в костите. Затова тогава, когато ние се храним с киселинна по характер храна и пием такива напитки, ние постоянно изразходваме собствения си калций.

Калцият доста трудно се усвоява. Когато калцият попадне в нашия организъм, най-вероятно е той да се превърне в калциев фосфат и да се отдели от организма като шлака. За да може да бъде усвоен от човека, той трябва да премине в йонна форма. Т.е. за да бъде усвоен, организмът трябва да изработи твърде много стомашна киселина, за да преобразува калция в йонна форма.

Знаете ли вие, че човек на възраст 60 години може да произведе само 25% от това количество киселина, което е произвеждал на възраст 20 години. А за човек на възраст 60 години е необходим много калций. Тогава, когато 20-годишен приема калциеви добавки, то в неговия стомах се произвежда достатъчно количество сярна киселина /т.е. стомашен сок/, за да се усвои този калций. Но, когато същите добавки приема човек на възраст 60 години, то в него просто няма такова количество киселина, за да усвои този калций и той просто се изхвърля от организма.

За това учените откриват алтернативен вариант. Става въпрос за кораловия калций.

Защо коралов калций
Калцият, който пристига при нас от кораловия калций вече е в йонна форма и затова е готов за усвояване. За неговото усвояване не изискват титанически усилия от вашия стомах за изработка на голямо количество солна киселина, за преминаването на калция в йонна форма и за последващото му усвояване.

Рак и калций
Тялото е устроено по такъв начин, че калцият е единственият елемент, който прави нашия организъм достатъчно алкален. Това става благодарение на калциевия моноортофосфат. Именно, за това е толкова важен за нас калция, защото той снижава киселинността. Когато вашата среда е леко киселинна, то вие усвоявате съвсем малко кислород, а тогава, когато имате леко алкална среда, вие усвоявате 10-20 пъти повече кислород.

С помощта на калция, вие неутрализирате киселината и в такава среда ракът не може да живее. Всеки учен, който се занимава с въпросите на рака, знае, че ракът не живее в алкална среда. Ако вие вземете раков тумор и го поставите в алкален разтвор, то след 3 часа раковият тумор ще е мъртъв.

Ото Варбург е получил Нобелова награда за резултатите от изследванията за връзката межму кислорода и рака. Той открил, че нито един болестотворен вирус, бактерия или гъбичка не могат да живеят в присъствие на кислород. Какво значи това? Това, че всички тези болестотворни вируси, бактерии и гъбички се появяват в тези места в организма, където е лошо присъствието на кислород.

Ако рН на кръвта е висок, то това означава, че в нея се намира голямо количество свободен кислород и във всеки момент, когато в кръвта попадат вируси, бактерии и гъбички, кислородът ги разрушава. По негово мнение, ако рН в организма е повече от 7,1, тогава рак няма да се образува в този организъм, а в случая, когато рН е повече от 7,4, тогава съществуващият тумор може да изчезне.

Сърдечни проблеми и калций
Артерията и вената се различават по следното: при артерията има допълнителна мускулна обвивка, за създаване кръвно налягане достатъчно, за да достигне до отдалечените части на тялото. По степен на уязвимост към киселина, в нашия организъм, на първо място се намират мускулните тъкани. Вие знаете, как болят мускулите след тежка физическа работа или спортни занимания. Това означава, че цикълът на Кребс няма достатъчно енергия и тогава една молекула глюкоза се разпада на две части, което довежда до образуване на две молекули млечна киселина, а именно тя е причина за образуване на малки дупчици във вашите мускули.

Сега ще разгледаме, какво става с хората, когато при тях се получава дефицит на калция. Това означава, че те сега са пълни с млечна киселина. Тя, именно, прояжда отверстия в артериите. Но ако се появят дупки в артериите, то вие ще умрете. Организмът просто слага пластир от липопротеини с ниска плътност /т.е. от холестерин/, за да предотврати кръвотечение.

Реален виновник е киселината. И причина за нейното появяване – е дефицитът на минерали. Затова, когато доктор Рич лекувал своите болни от дефицит на калция, това автоматично довело до предотвратяване заболяванията на сърдечно-съдовата система.

Ако вие искате да пиете вода, която да помага на вашето здраве, то на вас ви е нужна вода с ниска проводимост, т.е. съвсем алкална вода. рН на океанската вода се колебае в диапазона от 7,1 до 8,1. Това, очевидно е най-здравословният показател на рН.

http://www.zdravosloven.com/portal/koralov-kaltsii-757.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!