Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ убеждават ЕС да започне да купува ГМО продукти

ГМО продуктите предизвикват РАК, доказаха учените

Министърът на земеделието на САЩ призова ЕС да отвори широко своя пазар за американските фермери.

Производителите на ГМО продукти трябва да бъдат наказвани като терористи, казват руски депутати


Tом Вилсък е провел разговори в Брюксел с еврокомисаря Дачиан Чолош и други задокеански партньори, които искат да защитят своите производители.

В рамките на ЕС се отнасят с подозрение към перспективата за внос на такива продукти, като например пилешко месо, третирано с хлор, говеждо месо, отглеждано с хормони, генетично модифицирана царевица.

Официалния представител на САЩ вярва, че европейците ще купуват всичко това, ако властите не се намесват в пазарните механизми.

„Не е нужно да се направи линия в пясъка и да се каже - това ще го взема, а това не – казва Вилсък. – Нека да вярваме на нашите клиенти, като им даваме възможности, те не правят грешки. Пазарът обикновено прави правилния избор“.

Учени, открили че ГМО крие опасности за здравето, уволнени, екипът им разпуснат

Учени, които открили, че ГМО крие опасности за здравето, били незабавно уволнени, а екипът им разпуснат...

Загриженост сред европейските политици и обществеността предизвиква идеята за създаването на специален съд, който да се занимава със спорове между производители на ГМО и правителствата.

Евродепутатът от „зелените“, смята, че това ще доведе до отслабване на контрола върху прилагането на метода на генното инженерство:

„Укрепване на правата на мултинационалните компании ще им позволи да обжалват пред наднационален съд действията на страни, които са предпазливи, каза Яник Жадо.

- Тогава нищо няма да спре ГМО културите.

Как ни унищожават II - ГМО

Вече почти една година продължават преговорите за трансатлантически свободната търговия и инвестициите. Ползата на ЕС от създаването и се оценява на 119 милиарда евро годишно, а за САЩ - $ 130 милиарда.

Euronews / http://analizator.eu/archives/6548

Русия казва твърдо "НЕ" на ГМО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!