Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Wi – Fi убива растенията

Wi – Fi е революционна технология, която ви позволява да сърфирате в интернет без кабели, но учените все още не са сигурни в неговата безопасност. Няколко проучвания показват, че безжичната интернет има връзка с главоболието, намалено качество на спермата и оксидативен стрес. Нова работа показва, че близо до рутерите не могат да се развиват растения.

Скорошно проучване, проведено от пет датски ученички, посветено на Wi – Fi показва, че безжичната радиация влияе на растенията. Младите изследователки забелязали, че когато се събуждали до мобилните си телефони, те не успявали да се концентрират върху уроците си през целия ден. Като се има предвид , че Wi – Fi радиацията е сравнима с излъчването на мобилните телефони, те използвали за наблюденията си рутер.

За експериментални цели били използани шест саксии с растението Lepidium Sativum, които били поставени в стая без радиация, и в стая с Wi – Fi рутер. В течение на 12 дни, растенията били снимани, претегляни и измервани. Резултатът - растенията, които били в близост до рутера, или не пораствали или загивали, за разлика от растенията, които били в стая, без радиация.

Учени от Каролинския институт, Швеция, били толкова впечатлени от експеримента, чеи планират да го проведат отново в лаборатория. /analizator.eu

WiFi to Kill Millions Whistleblower Says

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!