Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пол Крейг Робъртс: САЩ планират превантивен ядрен удар (видео)

Пол Крейг Робъртс

Бившият помощник по икономическа политика на финансовият министър на САЩ Пол Робъртс твърди, че съществуват планове за ядрена война с „враговете на Америка“.

Това са думите на д-р Робъртс:

„Вашингтон планира да нанесе предупредителен ядрен удар не само върху Русия, но и, вероятно върху Китай. Във Вашингтон са много тези, които подкрепят идеята за ядрена война, правейки изявления от рода на „За какво ни са ядрени оръжия, ако не се използват“ … В същото време, използването на само един процент от ядрените оръжия, които имат Съединените щати и Русия, ще унищожи най-малко два милиарда души. А ако се взриви половината от ядрения арсенал на двете страни, животът на Земята ще престане да съществува“.

Д-р Робъртс продължава:

„Говорих за това в продължение на няколко години. Аз предупреждавах, че политиката на администрацията на Буш промени американската военна доктрина, така че ролята на ядрените оръжия вече не се разглежда като възможност да се отговори на агресия срещу Съединените щати. Сега те са придобили статут на средства за превантивен обезоръжаващ ядрен удар. В момента нашата доктрина е, че можем да започнем ядрена война срещу всеки, който не ни харесва, или някой, който не е съгласен с нас, или някой, който (ние мислим) може да се подготвя за война с нас. Тази доктрина се отнася и за онези страни, които не притежават ядрени оръжия“.

Защо Русия може да се превърне в мишена за американските ядрени ракети? Робъртс отговаря на този въпрос така:

„Русия е една огромна страна с огромни ресурси. Тези ресурси са достатъчни, за да попречат на Вашингтон да запази световното си господство. Поради тази причина, Русия винаги е била цел na доктрината за ядрена война. Как те осъществяват това? В момента Съединените щати разполагaт в близост до руската граница база на своята система за противоракетна отбрана. По време на ерата на Рейгън това се наричаше „Междузвездни войни“. Тези ракети са предназначени да прихващат междуконтинентални балистични ракети. Ето защо, ако ние нанесем удари по Русия и я превърнем в пустиня, а Русия натисне ядрения си бутон, пускайки като отговор междуконтинентална балистична ракета към САЩ, то тази ракета ще бъде свалена от системата за противоракетна отбрана, и със САЩ нищо няма да се случи. В момента във Вашингтон преобладава идеята, че САЩ могат да спечелят ядрена война, защото те имат ПРО“.

Можем ли сега да кажем, че Америка е в безопасност?  Робъртс счита, че това не е така:

„Дори ако американските градове  избегнат отмъщение, американците ще умрат от радиацията и „ядрената зима“… климатът ще се промени драстично, а температурата ще спада бързо всеки ден в продължение на три години. Ясно е, че при такива обстоятелства на земята нищо няма да расте. Като оставим настрана факта, какво ще прави радиацията с хората. Това е много сериозна ситуация, че Съединените щати  наистина правят планове за ядрена война, и биха искали да изтрият Русия и Китай от земята, и всичко заради това, никой  да не пречи на Вашингтон да наложи волята си на света. Това е зло“.

Защо не се говори за това в националните медии на САЩ? На това д-р Робъртс, който някога е работил като главен редактор на Wall Street Journal, казва:

«New York Times и Washington Post вземат участие в това. Те напълно подкрепят тези войни. Причината е проста – те са  купени или уплашени, защото, ако вие  кажете нещо негативно за Вашингтон,  ще бъдете обявени за антиамериканец. Това е абсурдът“.

Какво ще се случи ако Русия и Китай първи нанесат удар? Вие не допускате ли такава възможност? Д-р Робъртс казва:

„Това, което аз ви казвам – това е публична информация. Това не е само мое мнение. Това е открито и всеки може да го прочете. И Русия и Китай са наясно с това … За Вашингтон това е една много опасна доктрина, както и нейното изпълнение с помощта на разгръщане на система за противоракетна отбрана в Полша … американските бази са вече в Полша и ще бъдат повече. Полското правителство подписа смъртната присъда на човечеството … Те дадоха на Вашингтон увереността, че те могат да нанесат удар срещу Русия без никакви последствия за себе си … Разбира се, тези системи никога няма да работят така, както са ги замислили хората, които са ги създавали. В тази война няма да има победители. Това е просто невежество. Въпреки това, вярата във възможността за победа прави перспективата за ядрена война все по-вероятна“.

http://usawatchdog.com/u-s-has-plans-for-preemptive-nuclear-attack-paul-craig-roberts/

http://30dumi.eu/archives/78689

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!