Следвайте "Буднаера" в Телеграм

При късогледство, косопад и лош сън на помощ идва копривата

Вълшебната коприва спасява от косопад, изостря зрението и помага при състояние на безсъние като успокоява психиката

Сигурно и вие си спомняте безценните думи на голямата природолечителка Мария требен, която споделя, че ако хората разберат колко е полезна копривата, цялата земя ще бъде засадена само с това растение. Със сигурност е права Мария Требен, защото наистина копривата помага при много заболявания и може да се ползва целогодишно, а не само през един сезон. Тя помага при косопад, при намалено зрение, при депресия, при пролетна умора, при анемия, защото съдържа високи количества желязо.

Стига да си я наберете и да си я изсушите, може да си я ползвате всеки ден под формата на чай, отвари, като средство за миене и под формата на лапи.

Освен всичко друго копривата може да се яде прясна, на супа или пък на яхния и пак е много полезна. Например при късогледство може да си нарежете една шепа прясна коприва, за предпочитане връхчетата на растението, в една кофичка кисело мляко и да изядете сместа. За да смъкнете дьоптрите обаче трябва да правите това в продължение на 40 дни.

При косопад също е много полезна – и да я ядете , и да заливате косата си с отвара от билката. За целта се взима млада коприва и се приготвя като се слага в кипяща вода за много кратко – по-малко от минута и веднага се сваля от огъня, след което се прецежда. Според запознати отварата или чаят от коприва трябва да е със светъл жълто-зелен цвят, а не да е тъмен, защото тогава полезните съставки са се изгубили.

С тази отвара можете да поливате косата си всеки ден срещу косопад и гривата ви ще се заздрави и сгъсти. Според някои билкари пиенето всеки ден на чай от коприва може дори да върне цвета на побелелите коси.
Същевременно ако имате анемия, може всеки ден да пиете май или пък да си приготвяте супа от коприва.

Така че при косопад, късогледство, анемия, пролетна умора, дори и при депресия и безсъние, ползвайте това вълшебно растение – копривата.

lechitel.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!