Планът Ран-Ът – Унищожението на българската икономика

Желю Желев достойно предоставя България на Ричард Ран
Желю Желев достойно предоставя България на Ричард Ран

Преклонена глава сабя не я сече

След "демокртизацията" (Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?) правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее.  Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от  целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.

Става дума за един проект за прехода към пазарна икономика в България. Това само по себе си не го прави престъпен. Престъплението се състои в методите и средствата, заложени в него за постигане на целта.

Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа.

Имената на българските икономисти, участвали в Проекта „Ран – Ът“

1. Професор Иван Ангелов – старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ „Карл Маркс“)
2. Румен Аврамов – Икономически институт, БАН
3. Валери Борисов – юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането
4. Д-р Венцислав Димитров – Икономически институт, БАН
5. Д-р Генчо Димов – старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки
6. Стою Дулев – заместник-министър на икономиката и планирането
7. Д-р Никола Гълабов – Икономически институт, БАН
8. Професор Илия Георгиев – Икономически институт, БАН
9. Д-р Румен Георгиев – генерален директор, Минералбанк
10. Димитър Костов – заместник-министър на финансите
11. Д-р Иван Костов – ВМЕИ „Ленин“
12. Емил Хърсев – ВИИ „Карл Маркс“
13. Татяна Хубенова – Икономически институт, БАН
14. Д-р Димитър Иванов – Икономически институт, БАН
15. Професор Лилия Каракашева – главен директор, Министерство на външноикономическите връзки
16. Д-р Найден Найденов – заместник-министър на икономиката и планирането
17. Д-р Невяна Кръстева – научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки
18. Георги Панков – заместник-министър на икономическата реформа
19. Професор Огнян Панов – директор, Институт по държавно и стопанско управление
20. Атанас Папаризов – генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки
21. Д-р Огнян Пишев – старши икономически съветник на президента
22. Д-р Иван Пушкаров – Икономически институт, БАН
23. Професор Димитър Шопов – заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване
24. Боян Славенков – Икономически институт, БАН
25. Професор Стефан Стоилов – министър на икономическата реформа
26. Професор Милчо Стоименов – ВИИ „Карл Маркс“
27. Професор Тодор Вълчев – Икономически институт, БАН
28. Христина Вучева – Научно-изследователски институт, Министерство на финансите
29. Венцислав Антонов – ВИИ „Карл Маркс“

Планът „Ран Ът“ води България по стъпките на неолибералния англосаксонски (на САЩ и Англия) обществен, икономически, социален и демократичен модел на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве,  отдалечава България от по-високо демократичния и високо развит социален  модел на страните от континентална Европа с равнопоставеност в обществото  и продължаващи да живеят и в 21 век под въздействието на идеите на Първата и Втора Френска революция-18 и 19 век.

НО,  тъй  като българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците, няма техните финансови възможности, реализацията на „планът Ран Ът“ прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в другата Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, намиращ се в „юношеска възраст“ спрямо „зрялата възраст“ на демократичния модел на западноеворпейските развити страни и демокрации от континентална Европа.

Освен това „планът Ран Ът“ развърза ръцете на новосъздалата се политическа класа в България след 1989 г. моделирана от САЩ, с най-мафиотски методи да заграби държавната собственост и да се изроди в нова и престъпна олигархия, с цената на  живота на няколко милиона българи.

„Идея за България“ НЕ е изцяло съгласна със съдържанието на клипа и  особено с изводите, които се правят накрая. Считаме, че описанието на плана и главите герои в него са представени реалистично, но не и бъдещето на българския народ.То е обрисувано много песимистично и ЕС и Европа се представят за врагове.

Това не може да бъде реалното бъдеще на България. Човешката история  има богат опит и предлага хиляди решения, специално в най-новата ни история.
Въпросът е да се познава историята на човечеството добре, най-важното от историята на Европа,  в която живеем и да черпим идеи от там с пълни шепи.Развита Европа е достигнала най-големите върхове в Света по отношение на обществено развитие и модел на демокрацията си- реалната/истинката демокрация, за разлика от фасадната/ представителна демокрация на САЩ – намиращи се в съотношение „юноша“ ( на САЩ) и „възрастен“ (на Европа).

България е в Европа и ние трябва да следваме Европейския обществен модел в своето развитие, за да спрем прилагането на „Ран Ът“ у нас и ликвидираме последиците му...

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг... 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...