Президентът-лустратор лъсна като комунист

Росен Плевнелиев
Плевнелиев няма нищо против да се прави на евреин, но не дава и дума да се обели за комунистическото му мислене

Автор: Велизар Енчев

Партийното досие на Росен Плевнелиев го уличава като номенклатурен кадър на БКП и ликвидатор на човешки съдби

Последното гостуване на политолога Антон Тодоров в "Дискусионно студио" на ТВ СКАТ ще се помни дълго. А може би ще промени и съдбата на президента Росен Плевнелиев, изживяващ се като антикомунист и борец срещу ченгетата, който официално въведе лустрацията в българската дипломация.

Ако бяхме демократична държава, в която гражданското общество има последната дума, след документалните разкрития за партийното досие на Плевнелиев той вече трябваше да е подал оставката си.
Или поне хиляди хора щяха да протестират пред Президентството, възмутени от двойния морал на държавния глава. Уви, България нито е демократична страна, нито гражданите й са господари на своята съдба.

След продължителна работа в Централния държавен архив Антон Тодоров откри протоколите на партийната организация на Висшия машинно-електротехнически институт (ВМЕИ) "В. И. Ленин", днес Техническият университет.
От тях научаваме, че имаме президент, който е членувал в Българската комунистическа партия и което е още по-скандално, е укрил това обстоятелство по време на кандидатпрезидентската си кампания.

И до този момент президентът не обелва и дума за комсомолското и комунистическото си минало, запазвайки гузно мълчание. В същото време раздава морални присъди на членувалите в БКП и работилите за тайните служби на Народна република България, обявявайки ги за слуги на тоталитарния режим.
В действителност самият той слугува на тоталитаризма във висшите учебни заведения. И то като слуга-екзекутор!

Плевнелиев не само е бил партиен член, каквито са били стотици хиляди българи. Той се е изживявал като кадровик на партийната организация, а в отделни случаи е ликвидирал човешки съдби. Ето какви документи видяха телевизионните зрители на 4 март 2014 година:
През ноември 1987 г. партийната организация към ВМЕИ провежда отчетно-изборна конференция.  В „Предложение № 5 - Преброители на Вузовската партийна конференция" съзираме пет имена, между които и това на Росен Асенов Плевнелиев.

Излишно е да го казвам, но за младите е полезно да знаят това: преброител на бюлетини е най-отговорната задача за един партиен член, независимо дали партията му е тоталитарна или демократична.
От следващ документ "изскача" нов факт за комунистическата кариера на президента-антикомунист. Росен Плевнелиев е в проектосписък за нов Вузовски комитет на БКП във ВМЕИ "Ленин". Сиреч, гласувано му е доверие, което не се полага на простосмъртните членове на компартията.

Откритията обаче продължават. В протокол на партийната организация Плевнелиев е посочен като делегат на Районната партийна конференция в столичния район „Христо Ботев“.
Тук коментарът е само един - Плевнелиев не само се ползва с доверието на институтското ръководство, но е включен в най-тесния номенклатурен кръг на младите комунисти. А по онова време само номенклатурен комунист можеше да е делегат на партийна конференция.
Ала кулминацията на разкритията тепърва предстои. В партийния архив на ВМЕИ "Ленин“ (фонд 1734, опис 16, архивна единица 4) четем този потресаващ пасаж:

„Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти и научни сътрудници л. 12… 2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането до конкурси за преподаватели – асистенти и научни сътрудници, на следните кандидати: Костадин Георгиев Балджиев – ПИИС, Цветанка Иванова Гунчева – ЦФВС“

И за да видим докъде стига човешкото падение, ето още едно петно в укритата партийна биография на Росен Плевнелиев:
„До Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“ ТУК Докладна записка Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти… 2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането в конкурси за асистенти на следните кандидати: - Красимира Любомирова Христова – Правец – англ. език - Нина Епрат Агопян – Ганчева – Правец – микр. пр. и микрок.“ ...

Чета тези страници и си задавам серия от въпроси:
С какви очи Плевнелиев застава пред нацията и настоява за лустрация на комунистическите кадри в държавната администрация, след като самият той е бил комунист? И то какъв!

Защо Плевнелиев крие комунистическата си биография, а като държавен глава настоява за пълен прочит на комунистическото минало на другите?
По какви съображения кадровиците на ГЕРБ са скрили тези страници от комунистическото минало на Росен Плевнелиев?
И защо БСП не извади БКП досието на кандидат-президента Плевнелиев и така му позволи да спечели изборите?
Нека всеки сам отговори на тези въпроси.

Анализирай това
До този момент президентът не обелва и дума за комсомолското и комунистическото си минало, запазвайки гузно мълчание. В същото време раздава морални присъди на членувалите в БКП и работилите за тайните служби на Народна република България, обявявайки ги за слуги на тоталитарния режим.
В действителност самият той слугува на тоталитаризма във висшите учебни заведения. И то като слуга-екзекутор!

desant.net

Маоист, комунисти и ченгета оглавяват Европа

БРЮКС€ЛСКИ БИЗН€С: Кой дирижира Европейския съюз? (Видео)

Защо банкерите финансираха революциите и комунизма? Защо банкерите Ротшилд финансират Карл Маркс?

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...