Следвайте "Буднаера" в Телеграм

snaiper-bg.net

Вирусолог: Неваксинираните деца се развиват по друг начин (видео)

Именита руска вирусоложка се обявява категорично срещу безразборното ваксиниране на малките деца и подрастващите до 18 годишна възраст. В мрежата е качено видео с нейно изявление по темата за налаганата ни насила профилактика чрез ваксини, съпротивата срещу която набира все по-голяма мощ в целия свят.

В тази борба се включиха и родители от България, чийто гняв бе предизвикан от нелепата смърт на 3-месечно бебе от Стара Загора след ваксинирането му. Вижте защо обяснението на нашите медици, че детето е починало след седмица и това доказва, че не е заради ваксините, е несъстоятелно.

Акушер-гинекологът Жана Сергеевна Соколова от Екатеринбург има 30 хиляди деца – вече на различни години, които никога с нищо не са били ваксинирани, казва опитният вирусолог Галина Червонская.

И констатацията на всички лекари е една: те се развиват по друг начин. И интелектуално, и физически, продължава утвърденият учен.

В нашето семейство поколенията, започвайки от моя дядо, никога с нищо не са се ваксинирали. Сега аз имам очарователна правнучка – разбира се тя не знае и не разбира какво е това инжекция и ваксина. Тя не знае какво е това болест, защото ние не осакатяваме имунната й система.

Какво е ваксинирането? Това е внасяне на малко болест в тялото. Вашето дете, вашите подрастващи до 18-годишна възраст, приемат ваксина след ваксина и се намират постоянно в състояние на малко болни.

Откъде да се вземе такава имунна система, която непрестанно да ликвидира тези малки болести, пита риторично вирусологът.

Вижте кой казва това

Галина Петровна Червонская (на снимката) е вирусолог с многогодишен опит. Тя е незивисим експерт в областта на ваксинациите, учен практик, автор на повече от сто научни статии, основен участник в две изобретения (1984, 1986 г.), автор на четири монографии „Ваксините. Митове и реалност”.

„Основи на ваксинологията”:(2002, 2003, 2004), „Календар на ваксинациите – грешката на медицината през ХХ век”, „Изобилие от постваксинални усложнения като причина за детската инвалидност” (2007), „Ваксинация без диагностика – профанация в борбата с инфекциозните заболявания”. Основи на ваксинологията” (2011 г., съавтор е на три монографии: „Ваксинопрофилактиката и правата на човека” (Руска академия на науките 1994 г.), „Въведение в биоетиката” (1998 г.), „Биоетика: принципи, правила, проблеми” (1998 г.).

В миналото е взела непосредствено участие в изготвянето на първите серии ваксини срещу вируса на полиомиелита – руско производство, привлякла е вниманието към въпроса за контрола върху качеството на ваксините и тяхната безопасност. Разработила е уникален биологичен модел на клетъчни култури – метод, който е необходим за проверка на качеството на изготвяните ваксини, тяхната ефективност и безопасност.

Има голям принос в създаването на съвременната руска законодателна база в областта на здравеопазването.

Но основният й труд в тази насока е законът „За имунопрофилактиката на инфекциозните болести” (1998 г.), благодарение на който родителите имат законно право на отказ от ваксинации, на медицински изследвания преди профилактичните ваксинации. Този закон задължава лекарите да дават пълна и обективна информация за необходимостта от ваксиниране и за възможното възникване на постваксинационни усложения, да информират за възможността за отказ от ваксиниране (чл. 5). Чл. 11 на този закон гласи, че децата могат да се ваксинират само със съгласието на родителите им.

Галина Петровна се застъпва за грамотен подход към профилактиката чрез ваксини, за индивидуален подход към ваксинирането на всяко конкретно дете, срещу единния календар на ваксинации за всички под ред, за контрол върху качеството на ваксините.

Последните 15 години  е посветила на преподавателска и просветителска дейност. Тя активно предава своите знания на млади хора – не само медици и биолози, но и на всички онези, които искат да получат изчерпателна информация по въпросите на ваксинологията, за да могат да вземат осъзнато и доброволно решение при всяко ваксиниране като профилактично медицинско вмешателство в индивидуалната и неповторима природа на човека.

Бел. ред.: Тази публикация не препоръчва отказ от ваксиниране. Целта й е да имаме правото на ИНФОРМИРАН избор.

Източник

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!