Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Татяна Дончева: БСП е виновна за разграбването на държавата

"Преходът и грешките му са следствие от политически действия в централата на БСП - за разграбването на държавата, за разрушаването на националната икономика и раздаването й, като значителна част от собствениците са свързани с БСП", заяви Татяна Дончева - организатор на "Движение 21" и бивша депутатка от БСП.

В интервю за бТВ тя заяви, че основният проблем се корени не във върхушката, а в редовите членове на БСП, които си затварят очите пред злоупотребите на ръководството.

"Самата върхушка е яла зелника, защото някой й е позволил да го яде. Една от причините да се случва това е пълната безкритичност на редовите партийни членове към това, което правят партийното ръководство. Те се интересуват само от това дали някой говори срещу партията и дали партията е единна", каза Татяна Дончева.

"Аз не съм психопатка, която обикаля страната да обяснява как ще бъде следващият министър-председател", заяви още бившата депутатка от БСП.

В отговор на въпроса дали ще има достатъчно сили, за да събере хора в редиците на "Движение 21", което дава заявка да бъде алтернатива за социалистите в България, тя каза, че първите стъпки са да създаде местни структури.

Дончева заяви, че месец преди предстоящите евроизбери ще стане ясно дали "Движение 21" ще излъчи листа или ще участва в съвместна листа с друга формация.

Татяна Дончева изрази скептицизъм по адрес на движение АБВ, което в края на седмицата бившият президент Георги Първанов възроди. Според Дончева заявеното намерение за втора, алтернативна червена листа за евроизборите е нереално.

По думите й идеите на Първанов и Румен Петков няма как да представят реална алтернатива на левите в България, докато двамата продължават да са членове на столетницата.

Татяна Дончева е категорична, че лидерите на всички парламентарно представени партии са "политически импотентни" и не могат да предложат нищо на страната.

Във връзка със скандала на Летище Варна, в който участваше и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, тя изрази възмущение от липсата на позиция от страна на "Позитано" 20.

Според нея поведението на националиста е чиста проба "простотия", а пасивността на БСП се дължи на стремежа на столетницата да остане на власт на всяка цена.

"Вместо да му кажат да не простотийстваш, да не хулиганстваш на публични места, защото това е наказателно укоримо, те се гърчат, защото много отдавна са тръгнали по пътя на дребните компромиси. Не можеш да кажеш на широката общественост защо си там и какво ще й предлагаш, ти си се вкопчил във властта просто ей така. Готови са да се прегърнат с дявола, само и само да са там за още два дена", посочи Татяна Дончева.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!