Следвайте "Буднаера" в Телеграм

alterinformation.wordpress.com

Little China: Китайска мафия в България?

Функционира ли китайски престъпен синдикат в България и защо никой не говори за това?

Китайска мафия
alterinformation.wordpress.com

Страховитата китайска мафия вече e стъпила и у нас. Хора от ъндърграунда споделиха, че представители на т.нар. триади вече масово изкупуват имоти по Черноморието, Странджа и целия регион, пише България Днес. 

Отдавна се знае, че българския наркотрафик е “под шапката” на сръбската мафия. Но за българските наркотрафиканти и разпространители сме чели, гледали и слушали много. В последните десет години в България се появиха много китайски граждани. Карат чисто нови коли, отварят хубави ресторанти и заведения, вкарват цели контейнери със стоки. Да, известно е, че китайските власти отпускат средства на много от тях, за да ги насърчат да емигрират, поради демографските условия на пренаселеност в Китай, но едва ли са в такъв голям размер…

Една операция на ДАНС и сектор “Наркотици” на агенция “Митници” събужда отново въпроса: има ли китайски престъпен синдикат в България? 

В съобщение за проведената акция агенция митници пише: 

 АМФЕТАМИНИ ЗА 70 000 ДОЗИ ЗАДЪРЖАХА СЛУЖИТЕЛИ НА МИТНИЦА АЕРОГАРА СОФИЯ И ДАНС

Служители на сектор „Наркотици”, отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Аерогара София и служители на ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура проведоха специализирана операция в София срещу трафика на синтетични наркотици. В хода на операцията са задържани две пратки с общо седем килограма наркотични вещества, както и получателите на пратките.

Пратките са пристигнали от Китай и съдържат наркотичните  веществава АМ 2201 и AB-PINACA,  които представляват  синтетичен канабиноид от групата на амфетамините. От задържаното количество АМ2201 и AB-PINACA са достатъчни за  получаването на 70 000 дози синтетичен наркотик.

За случая са образувани  досъдебни производства по описа на Митница Аерогара София.

Китайците работят само помежду си – с никой друг. Те са затворено общество и не правят бизнес с българи и др. националности в България. Те са огромно общество и дори не им трябва да знаят кой знае колко български език. Със сигурност получателите на тази пратка са били китайци. Отваря се въпросът дали китайска престъпна мрежа осъществява внос на наркотици в България и конкурира ли се с българските структури, обвързани със сръбската мафия? 

Как така през седмица-две китайски граждани изпращат крупни суми в Китай? Всеизвестно е, че китайски граждани плащат известни суми на българи, които от свое име изпращат по банков превод огромни суми за Китай. От къде идват тези суми, защо се плаща да ги превеждат други хора и някакъв процентен отчет ли са те? И всичко това се случва в “Малкия Китай” – СБ “Илянци”. През 2008 година спецполицаи заловиха трима китайски емигранти в опит да изнесат от страната 350 000 евро, натрупани от незаконна търговия в складова база “Илиянци”. Тогава, печално-известния митничар Жоро – Пурата беше отвлечен след като плати откуп от 300,000 лв. за по-рано отвлечената му приятелка. Тогава стана ясно, че най-вероятно митничаря, който е работил съвместно с китайските кланове до преди това, е подал на полицията информация за готвения износ на валута. По-късно беше зверски пребит един от тарторите на китайски кланове в България - Ли Уж Бо.

Според данни на силовите ведомства в България има между 6 и 8 действащи престъпни китайски клана.

Китайските Триади отдавна функционират в цяла Европа и на Балканите, така че не е “теория на конспирацията”, а почти сигурно заключение, че те оперират и у нас. В редица държави са изградили мащабни “перални” за нелегалните средства. Според оперативната информация от държавите из Европа те се занимават с нарко-трафик, незаконно карго и хазарт, оръжейна търговия и др.

За Балканите китайците са решили България да бъде логистичният им център. По този начин през техните бизнес дейности по Черноморието и областта ще се съсредоточават парите, заработени от триадите в Румъния, Гърция, Сърбия, Босна, Хърватска и, разбира се, у нас. В Турция близкоизточните мафиоти имат изграден друг логистичен център, който обслужва целия Близък изток.

Тъй като много от тях пребивават незаконно се нуждаят от документи. При наличието на около (официални данни) 30, 000 китайци трябва да видите какъв малък брой умрели китайски граждани има в България. Говори се, че телата се погребват неофициално и не се обявява за смъртта, за да се използват документите на починалия. Възможно е да са заличени и някои “провинили се” членове на престъпни структури, за чиято смърт никой от властите в България, а и хората, да не подозира. Трафикът на китайци от родината им към България и други европейски страни е с огромни мащаби. Това е един адски печеливш бизнес, в който китайската мафия си сътрудничи с български гранични служители. Освен придобиването на чужди документи от мъртвец, има още два начина азиатците да легализират пребиваването си в България. Пъврият е чрез старо споразумение между Китай и нашата страна, което позволява, ако китаецът придобие служебен паспорт да има право на 30 дневен престой в страната. За 30-те дни новодошлият прави всякакви легални и не толкова опити да регистрира фирма и да си извоюва правото да остане. Другият начин е под предлог, че идват да учат в наш университет. После също регистрират фирма, и остават тук.

Безспорно има групи от китайски граждани, които може би и най-вероятно са замесени в престъпни схеми, но в повечето случаи китайците са просто трудолюбиви и комбинативни. Умеят да боравят с пари и имат добър бизнес нюх, който е само отражение на същинския бизнес нюх на китайското правителство. Китай изкупува огромни земи в Източна Европа, Азия и Африка, за да задоволи нуждата от земеделска продукция за вътрешния пазар на многолюдната държава. 

Колко пъти въобще сте чули нещо за китайска престъпност в България, да се пита за произхода на големите им капитали или въобще да се говори за китайски престъпен синдикат в България? Навсякъде се дъвчат едни и същи имена на покойни наши босове, но никой не се е наел да започне едно разследване по този въпрос. Аз не съм чувал за задържан за нещо незаконно китайски гражданин.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!