Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ученици с ултиматум – или курс по ислям или ви пишем расисти в досието

Мултикултурализмът става все по-подтиснически и циничен

Посещение на Стафордширския университет в Англия е организирано за 4 и 6 годишни ученици от предучилищна група в рамките на детската програма „културно образование“. Цената е 5 лири (12 лева).

На родителите е казано, че ако откажат да изпратят децата си докато навършат 8 годишна възраст на курса по ислям, в училищните досиета на децата им ще бъде записано, че са дискриминатори-расисти.

Ядосаните майки и татковци получили по-късно писмо от общинското училище  Литълтон грийн в Хънтингтън, с предупреждение, че децата им ще бъдат смятани за расисти ако не ги запишат на училищното мероприятие за „културно образование“.

Директорката Лин Смол написала на родителите, че ако децата не дойдат, че ще попълни училищните им картони и записките ще останат там за цялото време докато са ученици. По-късно от училището отттеглят заплахата, но една от майките Трейси Уорд е в шок от писмото.

Тя казва пред британския в. Мирър: „Отвратително е да ми казват, че децата ми трябва да посещават този курс. Всеки трябва да има избор, това е моето мнение, но аз не искам в резултат на това децата ми да имат петно в досиетата си. Не са достатъчно големи, за да ги наричат расисти.“

Друг родител, Джилиан Кларидж (55) добавя: „На всичкото отгоре да ни карат да си плащаме да това беше върхът на безобразието. Как смеят да определят децата като расисти на такава възраст. Това ще ги накара да се почувстват като малки престъпници. Смисълът на религията е да имаш избор – в случая не ни дават никакво право на избор. Това бяха драконовски мерки, които оставиха много горчивина у родителите.  

Училището дава заден и оттегля заплахата след намесата на училищното настоятелство. Оттам изпращат извинително писмо да родителите заради „неточности“ е предишната кореспонденция.

Местният депутат Гавин Уилямсън критикува решението на етикетиране на децата. „Да кажеш, че ще пишеш „расисти“ в досието деца, и че това ще стои докато завършат училище е нечестно. Особено, когато самите деца не взимат решение дали да участват или не.“

Мултикултурните изисквания

Директорката защитата решението си като казва, че запознаването с друга религия е част от задължителната програма на училището.

Тя казва: „Ние сме предимно християнско училище, но трябва да покриваме поне една друга религия като част от националната учебна програма. Там няма да участват в религиозни церемонии. Преди сме правили и други курсове по различни религии, включително ислям и сме нямали никакви проблеми, дори децата ги обожават“.

в. Мирър /obshtestvo.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!