Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разделението "ляво" и "дясно" е без значение. Част 1: Росен Плевненлиев

Имаше един филм през 80-те – „Туинпийкс“. В него нищо не беше такова, каквото изглежда и всеки имаше нещо, което опитва да скрие. Нека кажем така – въпрос на време е всичко важно да бъде разкрито.

Така е и при настоящия президент. След Консултативният съвет за национална сигурност от последните дни и взетите от него решения с категоричност може да се каже, че капацитета както на президента, така и на съветниците му е силно асиметричен на предизвикателствата, които за зла участ на нацията се оказват основно в сферата на националната сигурност.

Когато човек чете биографиите на политиците на прехода, едно нещо веднага прави впечатление – пълна липса или много съкратена информация какви са били, с какво са се занимавали и от какви семейства произхождат преди 10 ноември 1989 г.

rosen plevneliev-uchenik-2В каква среда се е формирал Росен Плевненлиев преди 10 ноември? Кои са неговите родители и какви позиции са заемали в номенклатурата на БКП? Какви фактори са повлияли на ценностното изграждане на днешния ни президент и като резултат от всичко това - какви решения взема и каква политика провежда днес? Защо назначи за съветници ортодоксални комунисти, комсомолски и партийни функционери, вкл. и дипломати със зависимости към ДС?

След проучване на архивите на партийната и комсомолска организации в ДА-Благоевград става ясно, че днешният ни президент е израснал в номенклатурно семейство, където комунистическата идеология и верността към марксистко-ленинската утопия са били основания да се получават привилегии и да се ползват за правенето на кариера. Какви са фактите? Семейство Плевнелиеви идва от Гоце Делчев в Благоевград през 1974 г. И двамата родители на днешния президент са учители - майката по математика, бащата - по български език и литература. 

l2if0

Още на следващата година, 1975 г., бащата Асен Спасов Плевнелиев се появява в документи на Окръжния комитет на БКП-Благоевград като инструктор към ОК на БКП-Благоевград

„Разпределение на членовете на групата докладчици към ОК на БКП за участие с доклади и беседи, посветени на 30-годишнината от победата над фашистка Германия на събрания и срещи с трудовите колективи в окръга” ( ДА-Благоевград, Фонд 2, Опис 10, архивна единица 25, лист 135). Според този документ, Асен Плевнелиев е изпратен да промива главите на помаците в село Осиково, хора, които той много добре познава, има влияние и източници сред тях и заради които е преместен от Гоце Делчев в Благоевград. Здравият гръб, който го подпира в израстването в йерархията на БКП е секретарят по идеологическите въпроси в Окръжния комитет на БКП-Благоевград Борис Аврамов. Аврамов е негов земляк от Гоце Делчев, където е бил секретар на Градския комитет на БКП, лично е ръководил преименуването на помаците през март 1973 г. в село Корница, както и смазването на протестите там, в резултат на които са загинали няколко човека, десетки са ранени, девет души са пратени в затвора, а десетки са изселени.
Та този човек, Борис Аврамов, е ракетата-носител в партийната кариера на бащата на Росен Плевнелиев, който идвайки в Благоевград веднага изтегля и Асен Плевнелиев там.

2m

Четем протокол № 3 от заседание на Бюрото на Окръжния комитет на БКП-Благоевград, проведено на 5 март 1975 г. (ДА-Благоевград, Фонд 2, Опис 24, архивна единица 26, лист 64).

В този документ е описан състава на Окръжния съвет за наука и образование при ОК на БКП – Благоевград. Там виждаме, че шеф на забележете, идеологическата комисия по партийно-организационната работа на ППО (първичните-партийни организации) и идейно-политическата работа в училищата е другарят Асен Плевнелиев. За всички онези, които са забравили какви са били профила и задачите на тези високопоставани и с много власт номенклатурчици ще припомня - те решаваха съдбите на онези българи, които бяха в техния ресор и регион!

3m

В Държавния архив в Благоевград има документ (докладна записка) от 1977 г., който доказва, че Асен Плевнелиев по това време вече е сред висшата номенклатура в окръга, тъй като, както се вижда от документа, завежда сектор „Образование” към отдел „Наука и образование” в Окръжния комитет на БКП-Благоевград! А след това сатав завеждащ сектор „Изкуство и култура” към ОК на БКП-Благоевград.

Поради заемането на тези позиции в партийната йерархия, Асен Плевнелиев е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация” на Окръжния комитет на БКП-Благоевград.

Продължаваме с търсене на доказателства за разпространяваната информация, че майката на Росен Плевнелиев, Славка Плевнелиева, също е била партиен секретар-в Математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов”. Истината е следната - архивите на партийната организация на МГ „Сергей Корольов” в Благоевград не са съхранени. След ровене по останалите архиви на ГК и ОК на БКП-Благоевград, откриваме документ със заглавие „Докладна записка от педагогическото, партийното и профсъюзно ръководство на Математическа гимнация „Акад. Сергей Корольов”, Бл-д, ОТНОСНО: по-нататъшното развитие и укрепване на Математическата гимназия-Благооевград”. Документът е със дата 25 януари 1978 г. и е подписан от директора на гимназията Т.Чимев, от партийния секретар Бл. Ангелов и председателя на СБУ (Синдиката на българските учители) – Сл. Плевнелиева.

Връщаме се в наши дни.

Отвратителна „дясно-лява” симбиоза.

Никога не спирало политическото пребоядисване, което в България поради народопсихологически особености и своеобразната политическа традиция, придоби крайно отблъскващи измерения.

Не знаеш кой кой е и под каква нова версия ще ти бъде поднесен.

Ако знаеш, пак се случва същото – само че усещането за мерзостта на случващото се е още по-голямо, защото виждаш, че „незнанието е сила”.

В интервю няколко месеца преди президентските избори за едно списание, президентът Плевнелиев заявява, че политическото разделение „ляво” и „дясно” вече е невалидно.

Имам въпрос: Защо не каза за това свое разбиране преди изборите тогава? За да могат някаква част от хората, които гласуваха за него да го имат предвид, когато решават дали да го подкрепят срещу „поредния” мандат на Първанов в лицето на червения кандидат Калфин?

Защото иначе се получава, че традицията да се лъже е наистина сред най-неизтребимите характеристики на българските политици и никой и нищо не може да ни помогне да се отървам от това.

Чърчил беше казал, че се лъжело най-много по време на лов, на война и преди избори. 

В България перифразата на това би била следната – тук се лъже най-много преди, по време и след избори.

Кадровата политика на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова е като истински сублимат на този феномен.

Вижте кои са хората, които съветват президента и вицепрезидента и сами си направете изводите.

На изключително влиятелната и ключова позиция съветник по националната сигурност е назначен ген.-майор о.р. д-р Стоимен Стоименов. Тук нещата са архискандални – Стоименов е политически офицер преди 10 ноември, служил дълги години в Главно политическо управление на народната армия (ГлПУНА) на БНА, достигайки до командир по политическата част на Трета армия. По време на комунистическия режим гради партийни и комсомолски организации в армията, а темата на дисертацията, която защитава в началото на 1989 г. е просто „фундаментална”: „Партийното ръководство на Комсомола в БНА в етапа на изграждане на развито социалистическо общество”.

Кой е той и за какво се  е борил? Седемдесет и кусур годишен ортодоксален партийно-номенклатурен кадър на „Военно-административния отдел“ на ЦК на БКП. С документи от архива на ЦК на БКП се вижда, че се е борил за комунистическо робство по цялото земно кълбо – нали това беше крайната цел на КПСС, БКП и другите сатанински производни. Секретар пък по националната сигурност на президента е лицето Васил Маринов, завършил школата на Държавна сигурност в Симеоново.

А сега внимание - Росен Плевнелиев назначи в края на януари 2012 г. за директор на Националната разузнавателна служба човек, който е бил кадрови офицер в Държавна сигурност преди 10 ноември 1989 г. Тази информация се знае от тесен кръг специалисти в сектора на сигурността. Кой е Драгомир Димитров?

brigaden-general-dragomir-dimitrov-oglavqva-razuznavaneto-61838Драгомир Димитров е служил в Първо главно управление-ДС, отдел 10. Знаете ли каква е била функцията на отдел 10 на ПГУ-ДС? Кадровите офицери там са работели по секретния щат на външното разузнаване на комунистическа България. Ето това е скандал, който съвсем скоро ще избухне, следете развитието му, тъй като предстои да падне параграф 12 от Закона за досиетата.
Докога президентът на България ще мисли едно, ще говори друго, ще прави трето, а ще се случва четвърто и пето!

Този човек се гаври публично с избирателите и го прави с пиетет. С пиетет, защото нещо много започна да прилича на Гоце – все едно ползват едни и същи имиджмейкъри. Същите сключени, но разрошени на обратно вежди, перчем и фалшиво загрижен глас, който не държи сметка за ръста. В тези неща трябва хармония и сдържаност. Получаваме изобилие от политически и кадрови глупости. Росен Плевнелиев започна мандата си с толкова престорен патос срещу Държавна сигурност и тоталитарния режим на БКП, а ето какви хора назначава в екипа си. Не може с такава лекота да се предават хората, които са те подкрепили срещу кандидата за пореден мандат на Гоце – Ивайло Калфин. След избора на Плевнелиев, президентството изведнъж се напълни с ортодоксални, последователни, и, буквално допреди няколко месеца активни функционери на БСП - БКП. Нали разбирате, че аргументът за това как президентът бил обединител на нацията не работи в този случай?

Какъв обединител е Плевнелиев, след като около него гъмжи от бивши висши функционери на ЦК на БКП, младежки активисти бесепари, както и от меверейци?

Съветникът по националната сигурност Стоименов, в чиито правомощия и задължения е цялостната подготовка на тези консултативни съвети допреди половин година е участвал в мероприятия на БСП. Вижте и преценете сами: на сайта на БСП-Слатина съветникът на „десния” Росен Плевнелиев се мъдри в компанията на комунисти в инициативен комитет за честване на 70 годишнината на ОФ. Това е абсолютен скандал! (http://bspslatina.com/wordpress/?p=1953). 

Росен Плевнелиев подписа указите за назначаването на поне дузина днешни дипломати, които имат зависимости от ДС и РУМНО. Това е пореден, грандиозен скандал поради фалша, който демонстрира. Сред назначените за посланици има човечета като бившия член на ръководството на ДСБ Константин Димитров. Той обаче, както повечето в ментето вдясно си е имал хрък-брък с ЦК на ДКМС или БКП. В периода 1984 – 1988 г. Константин Димитров е бил преводач в отдел „Международен“ на ЦК на ДКМС. Знаете ли на кого е превеждал там? На секретаря по международната политика на ЦК на ДКМС Николай Камов.

После – ние сме били конспиративно мислещи. Няма конспирации, другарки и другари!

Има отвратителен посткомунистически сговор и последователно предаване на хората, които са те избирали и гласували за теб. Сред назначените от Плевнелиев дипломати е и Александър Олшевски. Всяко едно от тези решения на президента би могло да доведе до импийчмънт във всяка отделно взета нормална страна от свободния свят. Тук Плевнелиев се превръща в най-овластения от протестите човек.

А зад рамото му наднича грозното и разкривено лице на столетницата БСП – истински калейдоскоп на безчестието, съставен от най-важните му съветници.

Maria-Ivanova-2-300x223Та на този наш президент-обединител прессекретарят му Мария Иванова беше най-близката сътрудничка на червената вицепремиерка по време на тройната коалиция Меглена Плугчиева.  Това не е професионализъм. Това е кариеризъм. Триумф на байганьовщината. Юридическата съветничка на Плевнелиев Наталия Киселова пък до преди година и половина беше от най-близкия кръг на Сергей Станишев – Киселова беше член на Националния съвет на  Българска социалистическа младеж, младежката организация на БСП. Бащата на Киселова, Васил Киселов, е бил два мандата общински съветник в местния парламент на Казанлък от квотата на коалиционния партньор на БСП-БЗНС „Ал. Стамболийски”.
А Екатерина Захариева? Чакайте, та тя беше най-верния и близък човек на депесарския министър на екологията Джевдет Чакъров. Захариева беше шеф на неговия отдел „Правен“. След като се появи името и на Петър Стоянов търпимостта вече се сломява...

Възможно ли е в България да има един човек във най-висшата публична власт, който да не е креатура на задкулисието?

Реторичен въпрос. Доста хора си зададоха въпроса – аджеба, защо точно Стоянов пак се спряга. Нека обясним. Петър Стоянов, заедно с Цветелина Бориславова и Меглена Кунева са тримата български представители в много влиятелната, участваща в решаването на всичко важно в Европа, САЩ и Япония „Трилатерална комисия“.

Ето факсимиле от списъка на членовете на тази организация, взето от официалния й сайт. Воала, Цветелина Бориславова е на стр.2, Меглена Кунева – стр. 4, а Петър Стоянов на стр. 7:

Списъкът може да видите тук.

Към тази много непрозрачни структура, каквато е Трилатералната комисия, принадлежи и Цветелина Бориславова, която е основният лобист за включването на Плевнелиев в правителството през 2009 г. Цветелина Бориславова е част и от абсолютно нелепата като политическо кръвосмешение група, наречена „Глобална България“, която кадрува по най-арогантен начин в българската политика, стопанство и финанси. Част от хората там са доста известни, част не са. Всички обаче са обединени от култ към непрозрачността на миналото си, към господарите си.

Съдете сами: за Левон Хампарцумян е говорено много, но колко хора знаят, че този човек през 1988-1992 г. е бил представител на съветски (през 1992 г. руски) логистични фирми в Канада? Съветски логистични фирми в Канада през 1988 г. – изводите са елементарни, всеки да си ги направи сам.

В „Глобална България“ е и Огнян Шентов – шеф на Центъра на изследване на демокрацията. Също малко познат за широката публика. Той е номенклатура на Секретариата на ЦК на БКП и е назначен с негово решение в Института по история на БКП.

Повече за  „Глобална България“ можете да прочетете в тази статия.

Пак ЦК, пак БКП, пак комунистическа номенклатура, пак задкулисие.

Чудно ли е тогава, че всичко в милото ни отечеството върви като лоша кавър версия на комунистическа България?

След като целия висш ешелон на днешната българска публична власт е пряка и много безсрамна проекция на ЦеКа-то на БКП-то?

/zonabg.com/

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!