Следвайте "Буднаера" в Телеграм

razkritia.com

Агентите на ДС стоят в дъното на всичко! Вижте конспиративната схема!

Всичката демокрация в България е БКП одобрена от Запада и Изтока
Схемата е добре позната. Снимка: razkritia.com

Разкриха списъка с агентите на държавна сигурност в „Инвестбанк“.

Списъкът се състой от 47 лица, от които десет са бивши агенти на репресивен апарат. Едно от по любопитните имена е ген. Любен Гоцев.

Той е назначен като разузнавач през 1961 г. към първото главно управление на ДС. Същата година е изпратен на обучение, което трае 1 година в тогавашния Съветски съюз.

През 974 г. се издига до пост заместник началник на Първо, а през 1983 г. го уволняват.

Той има минало и в политиката. Депутат е от партия БСП и за кратко е министър на външните работи, след което по собствено желание напуска политиката.

Любопитно, но в списъка се появява още едно познато име. Това на Станислав Безуханов, брат на Саша Безуханова. Той е назначен през 1989 г. за щатен служител на Първо главно управление на ДС. В банката от декември 1994 до февруари 1997 г се води като член на Надзорния съвет.

Още едно име Валентина Атанасова, с агентурното й име Зоя, също лъсна наяве. Тя е изпълнителен агент на „Инвестбанк“ от края на 1994 г. до 1997 г. Тези и още много странни и мистериозни лица са били в списъка на ДС като служители на „Инвестбанк“.

Банката има дълго минало и мени своето име много пъти. Нарича се МОБ „Св. Никола АД“, Търговска банка “Нефтинвестбанк”, ТБ “Инвестбанк”, а през 2011 г. за пореден път се преименува на „Инвестбанк“.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!