Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Син на висши китайски кадри: "Шен Юн е вид красота, която не съм виждал"

Мемориалният комплекс Сун Ят Сен, Тейпе.
Мемориалният комплекс Сун Ят Сен, Тейпе, Тайван.

Тайпе, Тайван - Родителите на г-н Ли са високопоставени служители в Китай. Сега той е преподавател в първокласен университет в южен Китай. Той е чувал чудни неща за Шен Юн (Shen Yun) и се е чудел как може хората да говорят така за нейните изпълнения. Горящ от желанието да научи за корените на китайската култура и да види с очите си това, което наричат надежда на китайския народ, Ли пристига в Тайван на 20 февруари със свои познати и студенти...



Ли открива онлайн програмата на базираната в Ню Йорк компания за сценични изкуства Шен Юн и организира пътуване с група приятели и студенти. Той каза, че Шен Юн става много популярна в Китай и всеки, който ползва Интернет, знае за нея.

Ли е участник в студентските събития от 1989 г. на площад Тянанмън. Благодарение на Китайската комунистическа партия (ККП) днес ученици и студенти не вярват нито в марксизма, нито в бог, и дори нямат и най-малка представа за традиционната китайска култура, каза Ли. Днес, когато студентите купуват влизането си в колежи и дипломите си, г-н Ли счита образованието в Китай за пълен провал.

След като сподели това, Ли насочи разговора към Шен Юн. "Аз съм във възхищение от Шен Юн - това е вид красота, която не съм виждал досега. Шен Юн възражда традиционната китайска култура и нейните корени, както и човешката природа. Той помага на хората да разберат за съществуването на всички прекрасни добродетели."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!