Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 1600 души преследвани за две години в китайска провинция

Поне 1680 практикуващи Фалун Гонг от централната китайска провинция Сичуан са били задържани, а 36 са загинали от преследването на комунистическия режим за последните две години...

За това съобщи Информационният център на Фалун Дафа (ИЦФД) като подчерта, че тези статистически данни са непълни, тъй като цялата информация за преследването се блокира стриктно от управляващия комунистически режим в Китай.

Според статистиката на ИЦФД само в столицата на провинция Сичуан, Ченгду, за този период от време са били задържани поне 454 последователи на Фалун Гонг, като 13 са починали в резултат на репресиите, а 4 са безследно изчезнали.

Лишаването от свобода включва затваряне в полицейски управления, затвори, лагери, както и в "класове за промиване на мозъка" (многобройни специализирани институции за интензивно индоктриниране на хората, разположени из цял Китай).

В доклада се посочва, че много са лишени от свобода без съдебен процес и решение на съда. Също така разпространена практика е след изтичане срока на лишаване от свобода в лагера, хората да бъдат изпращани в "клас за промиване на мозъка", където продължават да бъдат подложени на физически и психически изтезания. В резултат на подобни изтезания е известно за поне двама практикуващи Фалун Гонг да са загубили разсъдъка си.

В "класовете за промиване на мозъка" са загинали 10 от 36-те смъртни случая, за които е известно. Останалите 26 са загинали в мъжки или женски лагери и затвори, се казва в доклада.

Като цяло, според данни на ИЦФД до 21 януари са убити 3638 практикуващи Фалун Гонг в резултат на преследването в Китай.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70-100 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Репресиите и преследването на практиката в КНР все още продължават и са придружени от арести, затвори и мъчения, които в редица случаи са с летален край. Тази политика обаче не се прилага по отношение на специалните райони на Китай, като Хонг Конг и Макао, както и в независим Тайван, където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!