Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 150 практикуващи Фалун Гонг убити през 2012 г.

Някои от убитите практикуващи Фалун Гонг в Китай в резултат на репресиите от комунистическия режим
Някои от убитите практикуващи Фалун Гонг в Китай в резултат на репресиите от комунистическия режим. Снимка: minghui.org

За повече от 13 години режимът на управляващата комунистическа партия в Китай брутално потиска десетки милиони Фалун Гонг практикуващи за техните убеждения. Само за миналата година, според непълни статистически данни, от преследването са убити 155 души.


Убити практикуващи Фалун Гонг в Китай

За това съобщиха на 8 януари от китайския сайт "Minghui", който събира информация за преследването на Фалун Гонг.

Международни групи за защита правата на човека определят като геноцид ​това преследване на хора от режима на Китайската комунистическа партия (ККП).

Фалун Гонг практикуващите наброяват между 70 и 100 милиона души, поради което са считани за най-голямата група в историята на човечеството, подложена на репресии от тоталитарен режим.

Смъртни случаи са регистрирани в местата за задържане, включително затвори, трудови лагери, полицейски управления, "класове за промиване на мозъка", психиатрии и болници. Фалун Гонг практикуващи умират и в домовете си, където са изпращани от затвора, когато са на прага на смъртта.

Докато са лишени от свобода, върху практикуващите Фалун Гонг се прилагат над 30 вида изтезания, включително инжектиране на лекарства, които увеличават усещането за болка и разрушават психиката. Те са лишавани от сън, когато има симптоми за някаква болест не им се предоставя медицинска помощ, принуждават ги да работят тежък труд, произволно удължават срока на задържането им, не им разрешават да имат семейни посещения и т.н..

В съобщението се казва, че това се прави само, за да ги накарат да изоставят техните убеждения, да приемат програмата за "идеологическа трансформация" и да напишат "писмо за покаяние" с благодарност към комунистическата партия за "спасението".

Повечето от тях отказват да го направят въпреки факта, че режимът прави живота им истински ад. За много от тях практикуването на Фалун Гонг буквално е върнало живота им - изчезнали са нелечимите им болести. Също така, на немалко от тях тази практика е помогнала да възвърнат хармоничните отношения в семейството, сред приятели и колеги, тъй като е помогнала да намерят отговори на въпроси, като смисъла на живота, и е научила как да преодоляват трудностите в живота.

Авторите подчертават, че посочената по-горе статистика за броя на жертвите е непълна, тъй като цялата информация за преследването в Китай е строго блокирана от режима. Общият брой на потвърдените от уебсайта "Минхуей" смъртни случаи на Фалун Гонг практикуващи от репресиите в Китай до януари 2013 г. е 3638 души.

Активисти за правата на човека съобщават, че тази цифра е над 60 хиляди души, но да се провери тази информация е все още невъзможно.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70-100 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Репресиите и преследването на практиката в КНР все още продължават и са придружени от арести, затвори и мъчения, които в редица случаи са с летален край. Тази политика обаче не се прилага по отношение на специалните райони на Китай, като Хонг Конг и Макао, както и в независим Тайван, където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!