Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Такова варварство е наистина рядък случай в историята на човечеството"

Известният китайски адвокат Гуо Лянхуей
Известният китайски адвокат Гуо Лянхуей. Снимка: Гуо Лянхуей

"Огромни публични финансови средства за дълъг период от време се използват за преследването на духовната група Фалун Гонг в Китай и чужбина. Такова варварство е наистина рядък случай в историята на човечеството. Адвокат, който не се изправи да ги защитава и да отстоява справедливостта, не може да се нарече адвокат", - пише известният китайски адвокат Гуо Лянхуей  в своя микроблог...

Изявлението му е рядко явление в Китай, където подкрепата на преследваната практика Фалун Гонг може да доведе до сериозни проблеми и дори до загубата на живот.

Фалун Гонг е вид чигонг, който става изключително популярен в Китай през 1990-те години. Но през 1999 г., китайският режим започва да я преследва, тъй като броят на нейните последователи надминава броя на членовете на Китайската комунистическа партия.

В своя блог, Гуо заявява: "Фалун Гонг - това не е култ и дори в съществуващите китайски закони Фалун Гонг не се определя като култ."

Гуо обяснява в коментара си, че някои от обвиненията, използвани срещу Фалун Гонг, като "не православна религия", или "зъл култ", са без всякакво правно основание. "Етикетите не са правно обвързани и не могат да се използват на правна основа", - заявява Гуо.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!