Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брутално: Изтезавани над хиляда Фалун Гонг практикуващи...

Методи на изтезания в Китай

След започване на кампанията на преследване срещу десетки милиони практикуващи Фалун Гонг от страна на Китайската комунистическа партия (ККП) през 1999 г., много от затворите биват специално разширени и подготвени да приемат голям брой затворници на съвестта.

Наши източници в Китай съобщават за това, как се осъществява репресивната политика на ККП над Фалун Гонг в затворнически лагер номер 2 в провинция Шандонг.

Лагерът се намира в село Гуанджун, недалеч от град Джангчиу. В лагера практикуващите Фалун Гонг са събрани в седми и осми отряд.

В момента в седми отряд се намират повече от 50 практикуващи Фалун Гонг, а в осми над 40. Тяхната възраст е от 20 до над 60 години. Това са най-вече жители от Джинан, Чингдао, Янтай, Лини, Уейфан, провинция Шандонг, но има също и от провинция Хебей.

От началото на преследването на Фалун Гонг през 1999 г. през този лагер са минали над хиляда последователи на медитативната практика. Лагерът е в тясно сътрудничество с центровете за правно обучение на провинция Шандонг и обменят затворници с тях. Хората наричат тези центрове, разположени по цял Китай, "класове за обучение в закона". Те служат за усилване на идеологическото превъзпитание на китайските граждани, за които комунистическата партия смята, че са се отклонили от нейния "прав път".

Затворените Фалун Гонг практикуващи биват насилвани да подпишат "писмо на гаранция за отказ от практиката" и "писмо на покаяние". За това лагерите използват широко разпространените в Китай методи на мъчения, като тежки побои, лишаване от сън, продължително увисване за ръцете с белезници зад гърба, неподвижно седене на дървена пейка в продължение на много часове, както и други над 30 вида изтезания.

Ето някои факти за преследването на Фалун Гонг практикуващи в този лагер тази година:

Ли Фаяон, жител на селото Шанкоу, провинция Шандонг. Той престоява в лагера една година. В резултат на изтезанията той претърпява церебрална тромбоза и през март тази година е бил освободен за медицинско лечение.

Ю Ингджяо от град Джушан, провинция Шандонг, е изпратен в лагера за две години. След мъченията едната половина от тялото му е парализирана и речта му е неясна. В момента той е в болница.

Ян Фулу от град Джинан е претърпял жесток побой с тояги от охраната. В момента той все още куца с десния крак.

Уанг Шенхуа от град Дуангхуа, провинция Хебей, е изпратен в лагера за 1 година и 9 месеца. Тази година той едва оживява, като в резултат на изтезания на два пъти е трябвало да бъде изпращан в болница за спешна медицинска помощ. Левият крак на Уанг е осакатен и сега той ходи с бастун.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!