Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Епидемно подслушване сред комунистическите лидери

подслушване
Снимка: howstuffworks.com

Огромен брой лидери на Китайската комунистическа партия са подслушвани, което ги държи в постоянен страх, че незаконните им и неморални действия могат да бъдат разкрити, казват експерти от индустрията...

Чи Хонг е специалист в електронни устройства за наблюдение. Той е бил наеман от местни партийни служители да открива и отстранява подслушвателна апаратура от техните офиси и домове.Още при първия си случай Чи открива две подслушвателни устройства и скрита камера в климатичната инсталация на офиса на длъжностно лице.

Длъжностното лице "падна на колене и остана на пода безмълвен за дълго време," казва Чи за Nanfang Peoples’ Weekly (cqwb.com.cn) в скорошно интервю.

След интервюто тръгва мълва за уменията на Чи и той е нает за много случаи. В публикацията се казва, че повечето от подслушвателните устройства са били монтирани от съпруги, любовници, колеги и конкуренти.

Чи заяви, че тези служители живеят в постоянен страх, че ще бъдат открити техните неетични и незаконни действия. Много страдат от безпокойство и параноя, винаги се притесняват, че някой крои нещо против тях и дори ако не бъдат открити подслушвателни устройства или камери смятат, че уредите, използвани за тяхното откриване, не са достатъчно добри.

Длъжностно лице от провинция Шанси е предупредило своите приятели и връстници в провинция Шандонг, че за да не бъдат подслушвани сега трябва да се прегръщат когато се срещнат, така че да се уверят, че другата страна не носи подслушвателно устройство. Всички чувствителни разговори се провеждат в сауни или обществени бани, където има по-малък шанс да бъдат подслушвани.

Чи заяви, че се е уморил от тази работа и е решил да се откаже, като добави, че тази работа го е накарала да се почувства отвратен, и че китайското общество под комунистическо управление е безнадеждно.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!