Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Как партията "се бори" с проституцията?

Как партията "се бори" с проституцията?
В Китай, въпреки забраната на правителството, секс индустрията процъфтява. Снимка: Getty Images

Публичните домове в Китай могат да се нарекат вторият най-голям проблем "с китайски характеристики", след корупцията. Спецификата се състои във факта, че от една страна властите изглежда да се борят активно с този забранен в Китай бизнес, а от друга, какъвто е случаят с корупцията, секс индустрията се разраства с бързи темпове...
  


Преди месец се разгоря скандал с китайска версия на айфонското приложение Siri - асистент, разпознаващ гласа и отговарящ на въпроси. Оказа се, че той лесно намира за китайските потребители на iPhone най-близките публични домове и им дава най-краткия маршрут до тях.

Разбира се, след няколко дни китайските власти принудиха компанията Apple да поправи тази своя "грешка", но въпреки това петното си остана.  Проституцията е незаконна в Китай и официалните китайски медии периодично съобщават как доблестни китайски полицаи са открили поредния публичен дом.

Този път се получава така, че услугата Siri е по-наясно с незаконните дейности в Китай, отколкото китайското законодателство и самите правоприлагащи органи. Разбира се, властите по традиция не дават обяснение на хората, като обяснение от Apple също не последва. Въпреки това не е имало твърдения, че китайското Siri е предоставяло невярна информация.   

Наскоро се оказа, че в няколко района на Линфен Сити, провинция Шангси, работят подземни казина и публични домове, които се посещават редовно от длъжностни лица.

Китайският сайт "Хуанхе шинуен" съобщи, че местни журналисти са посетили инкогнито 4-звезден хотел и са видели в една от стаите няколко десетки души, ентусиазирано увлечени в хазарт. На една от игралните маси служител на хотела е обяснявал правилата на играта.

Журналистите също инкогнито са се обадили по горещата линия на друг голям хотел и са си поръчали масаж. След известно време в стаята дошло момиче в отворена рокля и казало директно, че предоставя секс услуги.

В още един хотел две момичета в прозрачни рокли също предложили на журналистите развлечения. Виждайки изписаното по лицата им съмнение, една от тях казала: "Можете да се забавлявате безпроблемно. Нашето заведение работи за правителството. Тук за развлечение идват предимно държавни служители."

Журналистите съобщили всичко това в районното полицейско управление. Но след известно време от полицията заявили, че са проверили трите посочени хотела и "не са открили никакви проблеми". А когато репортерите попитали за направените от тях снимки и видео, представител на закона вяло отговорил, че това е "чиста случайност".

Но фактът си остава факт. Борбата срещу проституцията в Китай е подобна на театрален спектакъл, който властите разиграват за гражданите. Също както и при борбата с корупцията, при която едни корумпирани служители показват, че искат да изкоренят това пагубно явление сред други корумпирани служители.

Или както вече хонконгски медии съобщиха, в континентален Китай има над 10 милиона проституиращи, чийто брой непрекъснато расте.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!