Следвайте "Буднаера" в Телеграм

2000 китайци подписват петиция за освобождаване на Фалун Гонг практикуваща

Хе Джинцуй, 56 годишна, от Ченджоу Сити е арестувана през юли след разпространението на брошури за малтретиране на практикуващи Фалун Гонг от страна на китайския режим.

След като Хе е била отвлечена, няколко членове на нейната общност инициират петиция за освобождаването й, която събира над 2000 подписа...



Тази информация бе публикувана от уебсайта Minghui.org, поддържан от практикуващи Фалун Гонг, за документиране случаите на преследване в Китай, заедно с други дейности на Фалун Гонг от цял ​​свят.

2000 китайци подписват петиция за освобождаване на Фалун Гонг практикуваща
2000 китайци подписват петиция за освобождаване на Фалун Гонг практикуваща

"Изобщо не е престъпление да се практикува Фалун Гонг", каза жена, подписала петицията."Пълни глупости са полицията да арестува добри хора, а не престъпници!"

Хиляди практикуващи Фалун Гонг са убити от китайските власти в резултат на изтезания и малтретиране в ареста, според Minghui. Освен това се смята, че десетки хиляди са станали жертви на държавно-инициираното отнемане на органи, според независими доклади.

В навечерието на наскоро приключилия 18-ти конгрес на партията, китайските власти засилиха преследването в опит да "поддържат стабилността", което доведе до това, практикуващи Фалун Гонг от Ченджоу и други части на Хунан да загубят живота си.

В началото на септември Minghui съобщи за смъртта от изтезаване на 65-годишната Джянг Мейлан от окръг Шинтян, провинция Хунан. Джянг умира 23 дни след като я отвеждат в центъра за промиване на мозъци Лаодаохе.

Преглед в болницата показва, че нейните вътрешни органи са били разкъсани, като е имала следи от изгаряне с електрически палки по устата и по цялото тяло.

Друга практикуваща, Шу Ченсенг, която е работила за Цигарената фабрика в Ченджоу, е била отвлечена от улицата на 16 май и разпитвана в продължение на 12 часа. През цялото време не й е било позволено да пие вода, да се храни или да използва тоалетна.

По-късно Шу е била взета в полицейска кола, където умира по пътя към центъра за задържане. Бюрото за обществена сигурност в Бейху уведомява семейството на Шу два дни по-късно, като им казва, че тя е починала от "внезапна болест".

Семейството поисква аутопсия, но държавни служители и служители от обществена сигурност и прокуратурата им отказват. В момента на публикуване на тази информация (от Minghui) тялото на Шу все още се намира във фризера на моргата.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!