Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изложба: Партийно Фотошоп-майсторство

Партийно Фотошоп-майсторство
Отгоре е оригиналната "Tank Man" снимка, изобразяваща Уанг Уейлин блокиращ пътя на танковете. Отдолу е редактираната от Шинхуа версия, показваща маси от хора, приветстващи танковете. (Шинхуа, Минг Пао)

Вдъхновяваща фотографска изложба в Китай демонстрира неповторимо Фотошоп-майсторство и политическо въображение, красили през годините страниците на "народните медии" на комунистическата партия, заедно с далеч по-неугледните и политически некоректни оригинални версии...



Изложбата бе в Музея на изкуствата в Гуандонг, провинция Гуанджоу. Тя предостави рядката и неповторима възможност на посетителите да се насладят на неописуемото партийно изкуство и изживеят радостта и изненадата от разликите с грозните исторически факти.

Една от над 100-те незабравими фотографии на дисплея е известната снимка "Tank Man". Тя показва човек, известен като Уанг Уейлин, блокиращ пътя на танковете на 4 юни 1989 г., преди кървавите репресии на площад "Тянанмън". Снимката е широко разпространена в Хонг Конг и от световните медии, но е цензурирана в Китай.

Агенция Шинхуа публикува своя "разчупена" от предрасъдъците за истинност снимка, показваща неутолимата любов на хората към танковете и нетърпението им да ги видят в действие по пекинските улици.

Малкият на пръв поглед шедьовър на комунистическо изкуство, озаглавен на английски “Beijing Event” ("Пекинско събитие"), привлече вниманието на много ценители на политическото въображение, посетили музея, които задълбочено изучаваха старателно нанесените корекции от партията-закрилница.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!