Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Създадена е организация за разкриване на престъпленията на Джянг Земин срещу Фалун Гонг

Надпис на плаката: "Изправете Джянг на съд"
Надпис на плаката: "Изправете Джянг на съд". Снимка: Epoch Times

В навечерието на съдбоносния конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП), когато кланът на бившия лидер на ККП Джянг Земин търпи крах, на 30 октомври извън Китай бе създадена “Международна организация за разследване и привличане под отговорност на Джянг Земин за преследването на Фалун Гонг".

Организацията, както предполага името й, има за цел да направи пълно разследване на всички етапи от започнатото преди повече от 13 години от Джянг Земин преследване на десетки милиони привърженици на духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) в Китай.

Според публикуваното от организацията изявление нейните членове обещават да привлекат под съдебна отговорност всички участващи в преследването полицейски служители, охранители и служители на Управление 610 (държавна структура в Китай, създадена специално да "разреши въпроса с Фалун Гонг"), прокурори, съдилища, изправителни лагери, затвори, държавни институции, "класове за промиване на съзнанието", както и здравни работници и "други лица", които са съдействали и съдействат за отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

В заявлението се казва, че репресиите срещу Фалун Гонг са най-мащабните и брутални в историята, за осъществяването на които е задействана цялата държавна машина и всички ресурси на страната, както и че формите на това преследване не са ограничени от никакви закони.

Според предоставените в заявлението статистически данни, за които се подчертава, че са непълни, в продължение на 13 години в резултат на репресиите над 10 000 практикуващи Фалун Гонг са били убити или осакатени.

Авторите на изявлението цитират получени от източници заповеди на Джянг Земин към подразделенията на Управление 610 в цялата страна по отношение на Фалун Гонг: "Унищожете репутацията им, разорете ги финансово, унищожете ги физически", "пълно преследване на практикуващите Фалун Гонг", "за пребитите до смърт не се носи отговорност".

Към Джянг Земин и много активисти от неговия клан сега са заведени съдебни дела в над 30 страни по света. Това включва прословутия бивш партиен секретар на Чонгчинг Бо Шилай, министъра на пропагандата Ли Чангчун, началника на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC) към ЦК на ККП Джоу Йонгканг, и редица други. Тези партийни лидери са обвинени в геноцид и престъпления срещу човечеството, заради преследването на практикуващите Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!