Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Необичайни употреби на Кока-Кола

Приготвяне на експлозиви

Ментос + Кока-Кола = експлозия. Убедете се сами. И деца, бъдете внимателни с тази игра.

Почистване на прозорци

Изтрийте прозорците с Кока-Кола за премахване на мазнини и мръсотия без прекомерна употреба на други химически и токсични почистващи препарати.
 

Почистване на тоалетни

При наличие на петна от ръжда или плесен добавете една Кока-Кола в сместа, за да се ускори процеса на почистване. Никой не иска да прекара повече от минималното време в почистване на тоалетната, така че може смело да разчитате на Кока-Кола за това.
 

Отстраняване на ръжда

Накиснете ръждясалите материали в Кока-Кола за една нощ и на сутринта изстържете ръждата. Тя ще се разхлаби и падне по-лесно, провсетлявайки материала до блясък.
 

Разхлабване на болтове и гайки

Тъй като Кока-Кола е толкова ефективна при разтваряне на ръжда, тя може да помогне и за разхлабване на ръждясали болтове и гайки.
 

Почистване на замръзнали прозорци

Лед по стъклото в мразовит зимен ден? Просто изсипете една Кока-Кола на предното стъкло. Изчакайте няколко минути и ще видите колко лесно се отстранява леда.

Премахване на миризми

Ако се окажете в неловката ситуация върху вас да попадне нещо с неприятна миризма (като например да ви напръска кункс), просто изсипете Кока-Кола върху афектираното място. Кока-колата помага за премахване на миризмата.
 

Болкоуспокояващо

Ужилени от пчела? Ухапани от комар? Нападнати от медуза?  Намокрете засегнатото място с Кока-Кола за облекчаване на болката.

Отстраняване на дъвка от коса
Изсипете Кока-Кола на мястото, слепено от дъвка, изчакайте няколко минути и започнете да я изтегляте.
 

Почистване на тенджери и тигани

Дъната на домакинските съдове често почерняват. Накиснете в Кока-Кола почернелите части, оставете ги да покиснат малко и ги измийте както обикновено, но с повече внимание върху почернелите части. Кока-Колата ще премахне мръсотията и възвърне блясъка!

Почистване на петна от дрехи

Накиснете петното в Кока-Кола и оставете да покисне. Петното ще потъмнее леко, но след изпиране ще излезе.
 

Компостиране

Изветрялата Кока-Кола е ефективна добавка в градинарството. Просто добавете по една Кока-Кола на седмица към компоста, за да се даде тласък на микроорганизмите. Те ще се хранят с Кока-Кола, ставайки по-силни.

Избледняване на боядисана коса

Измийте косата си с Кока-Кола, за да постигнете избледняване на боята, която може да е нанесена твърде дебело или е твърде тъмна за вашия вкус.

Състаряване на хартия

Ако искате да придадете на документи по-автентичен вид ги накиснете в Кока-Кола за около 10 минути, извадете ги внимателно и ги оставете да изсъхнат. Покафенелите документи ще заблудят всеки, че са антики.
 

Отблъскване на насекоми

За отклоняване на насекоми от парти на открито оставете няколко открити съда с Кока-Кола настрана от основното събитие. Насекомите са атрактирани от сладкия аромат на Кока-Колата.

Като инсектицид

Въпреки че насекомите са привличани от Кока-Колата, веднъж опитали от течността, те напускат този свят. Ако искате да се отървете от хълма мравки, унищожаващи вашата тераса, или от хлебарки по шкафовете и кътчета на тавана и мазето, напръскайте ги с Кока-Кола.

Какво многообразие от употреба на Кока-Кола!...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!