Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Легенда на бъдещето: Предопределена връзка (Част 4)

Predestination Formed, the Lotuses Bloom
Painting: Predestination Formed, the Lotuses Bloom by Xue Mei (Minghui.org)

(Част 3)

Докато Фалун Гонг се разпространява енергично в континентален Китай, Си Янг (Si Yang), завършил Университета на Китай за наука и технологии, пристига в САЩ, за да прави докторска степен. Но колкото повече знания събира в областта на природните науки, толкова повече осъзнава, че отговорите на въпросите за истинския смисъл на живота и Вселената не могат да бъдат намерени в науката. Затова взима изненадващо решение...

Си Янг: "Отговорите на важните въпроси за живота и Вселената мисля, че може да се намерят в практиката на Будизма.Тези въпроси за мен са един основен проблем в живота ми. Все повече разбирах, че съвременната наука е в действителност просто начин на живот за повечето хора. Тя не може да отговори на тези въпроси, въпреки че изследва тези проблеми; тя е безрезултатна. Така че най-накрая реших да отида да практикувам Будизъм. То е като да се постъпи в храм, има и церемония. Така официално постъпих в храм в Северна Калифорния като дългосрочен светски будист."

Въпреки, че това е шанс за нова надежда, Си Янг практикува в храма, но не става монах. Тогава неговият мастър умира, така че той решава да напусне храма, но този път усеща в себе си някаква още по-силна надежда.

Си Янг: "През цялото това време всъщност чаках за някого. Когато бях в храма, старият мастър и старшите монаси говореха за едно пророчество, което е направено от мастър Бушу Зен (Buxu Zen) от династията Суи (Sui). Знаех, че той е предсказал това 100 години след края на династията Чинг (Qing). Той е представил събитията, които ще станат в 100-годишна история стъпка по стъпка; когато е говорил за този период той е споменал, че в Китай ще се роди светец. Светецът ще разпространява Фа (Закона) в образа на обикновен човек и влиянието му ще обхване целия свят в бъдещето. В това пророчество се казва: Той е с черна коса и облечен в жълто ... Светът ще се прекланя пред светеца и всичко ще бъде озарено от неговата благословия ... също така се казва, че той ще се роди в Годината на Заека. Според пророчеството споменаването на заека означава, че неговото  постепенно издигане ще стане на Изток. Всъщност аз чаках за това лице, ако той се появеше, аз определено щях да го следвам и да практикувам ".

На 25 април 1999 г. практикуващите Фалун Гонг в Китай организират мирен протест от 10 хиляди души, който впечатлява света. Това е поводът за живеещия по това време в САЩ Си Янг да научи за Фалун Гонг.

Си Янг: "Новината привлече вниманието ми. Защо? По мое мнение студенткото движение за демокрация от 1989 г. е било инцидент. Кой е в състояние да мобилизира сега толкова много хора, посмели да направят такъв рисков ход  и да отидат да се жалват в Пекин? Смятах, че това е необикновен човек. Междувременно, бивши студенти от нашия колеж ми изпратиха имейл с информация за Фалун Гонг. Подтикнат от любопитство започнах да слушам лекции на Мастър Ли Хонгджъ - лекции, които бяха безплатни на уебсайта на Фалун Гонг. Лекциите бързо ме заинтригуваха и същевременно ме шокираха. Първо, Мастър Ли с голяма лекота обясняваше неща, които аз смятах за много дълбоки и бях изучавал, но които рядко са известни на други. На второ място, слушайки тези лекции изведнъж се просветлявах за много неща, които бяха объркващи за мен в миналото. Тази нощ аз общо взето не съм спал и изслушах всичките девет лекции. На следващата сутрин казах на жена си: "След като чуе Тао сутрин, човек може да умре по здрач"."

От гледна точка на практикуващите Фалун Гонг, това се нарича процес на изучаване на Фалун Гонг и начало на "придобиване на Фа (Закона)".

100 милиона души имат своите собствени истории как са придобили Фа. Зад привидно нищожен шанс може да се крие силна предопределена връзка. В Торонто по време на Фалун Дафа конференция за споделяне на опит на 23 май 1999 г., Дафа практикуващ казва на г-н Ли Хонгджъ: "За мен ще бъде едно вечно съжаление, ако не мога да се отплатя на моя Мастър".

Ето какво отговаря г-н Ли: "Всъщност, няма за какво да съжалявате. Не е лесно за вас да получите Фа. Всичко, което знаете е, че по случайност някой ви е разказал за Фа и така сте го получили. Докато фактът е, че той е нещо, което е скрито дълбоко в сърцето ви, като електрически контакт. Минутата, в която стане свръзка, той се пробужда. Но за някои хора този контакт вече не работи, тъй като е покрит с прах и мърсотия. Въпреки че щепселът е включен в мрежата, електричество няма. Много хора са губили живота си в миналото, само за да получат Фа. Те са се култивиралии в миналото и са преминали през много култивационни изпитания."

Зад такава среща на мастъра и неговите последователи, предопределената връзка е отвъд въображението. През септември 1998 г. в Швейцария преподавайки Фа г-н Ли Хонгджъ казва:

"Някога в миналото, преди всеки от вас тук, в публиката, да дойде на този човешки свят, в дълбините на сърцата и душите ви е било засято семето за получаване на Фа днес. Аз съм ви търсил и намирал много пъти в човешкото общество и съм поставял знаци върху вас. Всички тези неща играят важна роля."

Фалун Гонг се разпространява по цял Китай. Имайки предвид, че Дафа практикуващите са от различни социални сфери, с различен житейски път и различен мироглед, г-н Ли Хонгджъ им казва следното:

"Знаете ли какво правя? Аз се отнасям към всички практикуващи, включително и тези, които са в състояние да практикуват култивация чрез самообучение, като към мои последователи."

Много Дафа практикуващи не разбират в началния етап на своята култивация какво точно означават тези думи. Но всеки истински Дафа култивиращ се знае, че при започване на култивацията той става обект на грижите на своя Мастър.    

Г-н Ли Хонгджъ, лекция в Джинан: "Аз не говория за лекуване на заболявания, нито ще лекуваме болести тука. Нека ви кажа, че ще прочистя тялото ви. Стига да сме тука, за да се култивираме и да изучаваме само практиката на Фалун Гонг, ако можете да изоставите всички лоши практики, ние можем да бъдем отговорни за вас и да прочистим тялото ви."

Това, за което Мастър Ли говори, е изпитано от милиони практикуващи Фалун Гонг.

Г-жа Джао (Zhao), практикуваща Фалун Гонг: "Когато бях почти на 50 години, имах силно главоболие, всеки ден. По-късно лекарят ми каза, че имам атрофия на мозъка. Той каза на дъщеря ми: приберете се вкъщи, сгответе каквото тя пожелае, водете я където поиска, опитайте се да я накарате да се почувства щастлива, ние не можем да излекуваме болестта й. Като чу това дъщеря ми се разплака.

След това започнах да ходя в парка – сестра ми Джянг каза, че нейният рак на стомаха се излекувал след като започнала да практикува Фалун Гонг, нямала болки вече. Като чух това се надявах да мога и аз да практикувам. Купих си книги и започнах да практикувам. 3-4 дни по-късно усетих, че вървя с лекота и много по-бързо, отколкото преди. Бях доволна и продължих да практикувам.

Сега съм на 75 години, здравословното ми състояние е по-добре отколкото когато бях на 47 години, атрофията на мозъка изчезна напълно."

Д-р Ли Шутонг (Li Xutong): "Наскоро след като започнах да практикувам Фалун Гонг усетих , че започва да лекува главоболието ми. В началото усетих като нещо да се изтегля от мозъка ми. Спомням си, че от дясната ми страна нещо като да се издърпваше навън. Можех да усетя как се издърпва. Малко по малко, и в процеса чувствах силно главоболие. Така всеки път, отне 2-3 месеца. Лявата и дясната страна всяка отне по 2-3 месеца. Нещо се изваждаше от там. Можех да го усетя на края на главата си, нещото като да се съпротивляваше и да правеше всичко възможно да устои и да не бъде извадено. В началото усетих като нещото да се изтегляше и накрая да „захапа“ главата ми, дърпаше ли дърпаше, почувствах го ето тук. Докато беше изваждано от мен усетих как ме хапе тук, действително почувствах уста да ме хапе, не главоболие, а хапане по кожата, така болезнено бе. По-късно беше изтеглено напълно и тогава се почувствах чудесно."

Хуанг Шуеджуан (Huang Xuejuan), Фалун Гонг практикуващ: "През октомври 1994 г. имах тежка болест, страдах от кръвоизлив в стомаха и нивото на хемоглобина ми падна на 6-7, изгреждах като мъртвец. Бях в болница и колегите ми дойдоха на свиждане. Те казаха, че Мастър Ли ще идва в Гуанджоу, за да преподава и ме попитаха дали бих се присъединила към тях. Казах, че желая да отида. Помолих ги да ме включат в списъка. Нашата компания отпусна автобус за желаещите и 10 души отидохме. Мене ме качваха и сваляха от автобуса. Внасяха ме и в залата, тъй като не можех да ходя, защото губех кръв дълго време. Спомням си, че два дни по-късно, на 3-тия ден, не бе необходимо никой да ме носи, можех да ходя по-бързо сама вече."

Образователният канал на Джилин към телевизия ABC казва в своята програма "Здраве": "Сега много хора практикуват Фалун Гонг, така че ние направихме специално проучване на практикуващите Фалун Гонг".

През 1998 г. медицински организации в Пекин, Ухан, Далиан и Гуангдонг правят научно проучване. Изследванията са повторени пет пъти и в тях са включени 35 000 пактикуващи Фалун Гонг. Проучването установява, че 98% съобщават подобрения в здравето, 70% че техните заболявания са напълно излекувани, а  всички участници рапортуват за значителни положителни физически и умствени промени.

Г-н Ли Хонгджъ казва: "Някои от вас, както казах, може да почувстват главоболие, нездрава част от тялото ви може да започне да боли, да се почувствате некомфортно, недобре, замаяни, дори изтощени; може да изглежда, че ви стоварва сериозна болест, или че имате тежка настинка, различни симптоми ще се появят. Не всички ще имат еднакви симптоми. Едни може да имат едно, други друго. Някои хора имат заболявания по цялото тяло и ще почувстват студ и неразположение. Както вчера казах, корените на вашите заболявания са изтръгнати от тялото ви напълно."

Тези прости думи, казани набързо дори може да не бъдат забелязани от много хора. Но култивиращите се разбират какво означават те за тях.

Си Янг: "Според Буда школата доброто се възнаграждава с добро, а злото се наказва със зло, това е принцип. С други думи, когато правим лоши неща ще бъдем наказани, когато правим добри неща натрупваме добродетел и ще бъдем възнаградени за това.

Що се отнася до кармата, ако вашата болест е излекувана вие не изплащате кармата си, а който я изплаща той трябва да я издържи заради вас, да изтърпи тази болка и страдание заради вас. С предишния ми мастър се случи точно това. Когато дойдоха повече последователи, дори малко повече, той не можеше да издържи (кармата им). Затова трябваше да си замине от този свят.

Но с практиката на Фалун Гонг, всъщност това е едно от чудесата за мен, тъй като Мастър Ли предлага спасение на всички същества. Това означава, че Мастър Ли изплаща карма за десетки милиони последователи. Мастър търпи в широк мащаб и може да елиминира карма толкова бързо, което означава, че е изтърпял огромни количества карма."

Въпреки това, пречистването на тялото е едва началният етап в практиката на Фалун Гонг. Според г-н Ли Хонгджъ развитието на гонг включва въпроса с култивацията: "Налице са две причини да не се развие гонг: без да се знае Фа (Закона) на високите нива, човек не може да практикува култивация; без да се култивира вътрешната природа и Шиншинг [характер], човек не може да увеличи своя гонг."

Ако опитът с лечение на болести е накарал практикуващите Фалун Гонг да осъзнаят, че са поели пътя на култивацията, тези думи на г-н Ли Хонгджъ се отнасят до  опита на всеки един практикуващ; това всъщност е реалният процес на култивация във Фалун Дафа.

(Следва)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!