Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ангела Уанг, Epoch Times

Убит за разпространяване на истината

Практикуващ Фалун Гонг успява да пребори пропагандния апарат на китайския комунистически режим

Лей Минг, 26-годишен по онова време, e най-младият сред малката група практикуващи Фалун Гонг, успели да преборят пропагандата на китайския комунистически режим, намесвайки се в ефира на кабелната мрежа.
Лей Минг, 26-годишен по онова време, e най-младият сред малката група практикуващи Фалун Гонг, успели да преборят пропагандата на китайския комунистически режим, намесвайки се в ефира на кабелната мрежа. (Minghui.org)
Лей Минг, изтезаван почти до смърт през ноември 2004 г., е отведен в болница в град Чангчун. Почива на 6 август 2006 г. на 30 години.
Лей Минг, изтезаван почти до смърт през ноември 2004 г., е отведен в болница в град Чангчун. Почива на 6 август 2006 г. на 30 години.
(Minghui.org)

Жителите на североизточния китайски град Чангчун (Changchun) наричат това преживяване „наелектризиращо”. На 12 март 2002 г. група привърженици на медитативната практика Фалун Гонг „превземат” ефира на контролираната от властите кабелна мрежа и излъчват програми, изобличаващи преследването на Фалун Гонг...

До този момент са изминали повече от две години, откакто китайският комунистически режим обявява тази чигонг (qigong) практика за незаконна и изпраща милиони практикуващи в затвори и трудови лагери. Там те са измъчвани и съзнанията им промивани, в опит да бъдат принудени да се откажат от убежденията си.

Намесата в кабелния ефир е опит на малка група поддръжници на Фалун Гонг да се опълчи срещу мощната държавна пропаганда, и в продължение на почти един час акцията работи. Накрая местни партийни служители се налага да прекъснат електрозахранването в няколко части на града, за да могат да спрат предаванията.

Лей Минг (Lei Ming), 26-годишен по онова време, e най-младият сред малката група практикуващи Фалун Гонг, участващи в пробива. Полицията задържа и разпитва над 5000 души, включително Лей. В полицейския участък го въвеждат с вързани очи и посрещат с електрошокови удари. Това става в малка тъмна стая и продължава три дни.  

След 24 часа мъчения с електрошокове Лей припада. Негов приятел, задържан в същия полицейски участък, си спомня: „Лей припадна; целият беше облят в пот. Няма начин да опиша степента на страдание, на което бяхме подложени. Когато го видях, той бе напълно безжизнен.” Приятелят пожела да остане анонимен, защото все още живее в Китай. По-късно той написва подробен разказ за случката на „Минхуей”—уебсайт на Фалун Гонг, който предава новини директно от практикуващи в Китай.  

Шест месеца по-късно Лей е изправен на съд без адвокат. Осъден е на 17 години затвор. След което е отведен в затвора в град Джилин (Jilin), известен с използването на особено жестоки методи за мъчения.

В затвора служители на партията наредили на надзиратели да принудят практикуващите Фалун Гонг да се отрекат от убежденията си. Партийците заплашили надзирателите с намаляване на заплатите и други наказания, за да ги „мотивират” в използването на максимална сила спрямо практикувашите.

Всеки път, когато Лей отказвал да подпише документите за отричане от Фалун Гонг, надзирателите насърчавали други затворници да го бият и измъчват, в замяна на намаляване на присъдите им. След като го измъчвали почти до смърт през ноември 2004 г., Лей бил преместен в болница в град Чангчун. По това време той бил частично парализиран от лечението, което му приложили в затвора; въпреки това едва го пуснали да иде в болница.

През последните си дни, Лей казва в интервю за уебсайта „Минхуей”, че е помогнал за намесване в ефира на кабелната мрежа, „защото в условията на преследването нямаше друг начин да изразим себе си”.

Накрая Лей отслабва силно и не може да се грижи за себе си. Почива на 6 август 2006 г. на 30 години.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!