Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой вади нож на Фалун Гонг?

Сцена от инцидента, уловен от репортер на телевизия NTD.
Сцена от инцидента, уловен от репортер на телевизия NTD. (Epoch Times)

Хонг Конг - Член на наскоро създадена параванна организация на Китайската комунистическа партия (ККП) заплашва с нож практикуващи Фалун Гонг на метро станция в Хонг Конг...


Журналистка от телевизия NTD улавя в кадър  жена от организацията Hong Kong Youth Care Association с дълъг нож в ръка. След като осъзнават, че са били уловени от камерата, друга жена от групата взима ножа и размахвайки го тръгва към журналистката, питайки: "Какво правиш?"

Лидерът на групата, Лин Гуо-ан
Лидерът на групата, Лин Гуо-ан (Lin Guo-an), е член на Политическата консултативна конференция на Джиггангшан (Jinggangshan) Сити в провинция Джянси (Jiangxi), която е обединен фронт на формална политическа организация. (Epoch Times)

Журналистката извиква за помощ, но намиращата се наблизо полиция не се отзовава.

Нелсън Уонг Синг-чи (Nelson Wong Sing-chi), член на Законодателния съвет в Хонг Конг, каза относно инцидента: "Мисля, че това е голям проблем. Тук става въпрос за хора, които заплашват и потъпкват свободата на медийно отразяване. Това е тежко престъпление … Фактът, че полицията толерира отношението на тези хора към пресата, е по-неприемлив”.

Мак Ин-Тинг (Mak Yin-ting), председател на Асоциацията на журналистите в Хонг Конг, заяви, че заплашването на репортери с оръжие се смята за престъпление, добавяйки, че "Това причинява сериозна вреда на свободата на пресата и свободата на медийното отразяване."

Интересни факти:

Членове на организацията Hong Kong Youth Care Association започват анти-Фалун Гонг действия в Хонг Конг в началото на юни, два дни след основаване на асоциацията, според публичните регистри.

Асоциацията споделя една и съща адресна регистрация с компания, чийто председател е законодателен съветник на про-комунистическата политическа партия Демократичен алианс за благоденствие и напредък на Хонконг (DAB).

Лидерът на групата, Лин Гуо-ан (Lin Guo-an), е член на Политическата консултативна конференция на Джиггангшан (Jinggangshan) Сити в провинция Джянси (Jiangxi), която е обединен фронт на формална политическа организация.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Джянг Земин обявява Фалун Гонг за незаконен в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг все още продължават, придружени от арести, затвори и изтезания, които в някои случаи водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!