Следвайте "Буднаера" в Телеграм

У Цен-хиз & Джонг Юан, Epoch Times

Близки на тайвански гражданин стартират кампания за неговото освобождаване

По време на пресконференция, апелираща за спасяването на Джонг Дингбанг: (в центъра) законодател от партията КМТ, придружена от членове на семейството на Джонг. 2 юли 2012 г., Тайван.
По време на пресконференция, апелираща за спасяването на Джонг Дингбанг: (в центъра) законодател от партията КМТ, придружена от членове на семейството на Джонг. 2 юли 2012 г., Тайван.

Разтревожени близки информираха де факто дипломатическите мисии на 39 чуждестранни посолства в Тайван за ареста на Джонг Дингбанг, тайвански практикуващ Фалун Гонг. Семейството получи подкрепата на местни политици, засилвайки кампанията за освобождаване на своя близък...

 
Джонг Дингбанг е бил арестуван на 18 юни в края на тридневно пътуване до Китай и му е повдигнато сериозно обвинение за намеса в държавната сигурност - за предполагаем опит да се включи в телевизионни излъчвания. След като му е позволено да уведоми семейството си в Китай за ареста, той е държан в изолация и без достъп до юридически представител.
 
Писмена клетвена декларация с подробности за инцидента е съвместно подписана от близките на Джонг, от адвоката и говорителя на Фалун Гонг Тереза ​​Чу. След това тя е факсирана до посолства и ръководители на отдели за културни и икономически връзки на тези страни в Тайван (официалните посолства и консулства са забранени за контакти поради политиката един-Китай).
 
Близките на Джонг и адвокатът заявяват, че ще продължат своята дейност, докато Джонг бъде освободен.

Съветник от опозиционната Демократическа прогресивна партия, Лянг Уен-чие (Liang Wen-chieh), каза, че задържането на тайванци в Китай по политически причини кара тайванците да се чувстват много несигурни.

"Бях шокиран и вярвам, че повечето тайванци няма да го приемат, което само може да увеличи напрежението от двете страни на протока."
 
Лянг заяви също така, че отвличането на Джонг показва нежеланието на партията да защити личната безопасност и основните човешки права на тайванските граждани. "Основната защита на живота и достойнството на тайванците е просто едно празно обещание", каза той.
 
Лянг призова китайските комунистически партийни лидери да се размислят за нанесената вреда на тайванци от ареста на Джонг и да го освободят, за да се помирят отношенията от двете страни на протока.
 
"Ние не знаем дали Ма Юингджео (Ма Yingjeou) [тайванският президент] има специфично решение или не", каза Лянг, "Но съдейки по събитията, в последните 10 години е имало най-малко 12 случая на незаконно преследване на тайвански Фалун Гонг практикуващи. Надяваме се, че Ма ще направи всичко възможно да спаси Джонг Дингбанг. Когато става дума за въпроси на живот и смърт, този проблем не може да остане неразрешен", заключи Лянг Уен-чие.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!