Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

В Хeбей арестуваха над 10 последователи на Фалун Гонг

Поне 12 последователи на преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) са били арестувани на 9 юни по време на полицейска акция в град Таншан, провинция Хебей, съобщиха източници на Epoch Times в Китай...


Полицейската акция е започнала в 5 часа сутринта и се е разпростряла както в самия град, така и в подчинените му селища. В домовете на последователите на Фалун Гонг е бил проведен обиск, в резултат на който  са били конфискувани Фалун Гонг книги, мобилни телефони, компютри и друга офис техника. При това полицаите не само че не са представили никакви документи, разрешаващи обиска, но и не са съставили списъци на конфискуваните вещи. Заедно с полицаите участие в арестите са взели и сътрудници от местното управление на Държавна сигурност.

До настоящия момент се знае за арестите на Цао Инсин, Цао Гои, Лю Дзинюй, Дзо Хундзюн, Цао Уенмин, Ли Джен, Дзи Гуйцин, Мен Сюйсин, Шен Шулан, Джан Фенсян, Бай Яншан, както и на г-жа Уан, която е на около 70 години.

Полицаите отвели в участъка и жената на Бай Яншан, която не се занимава с практиката Фалун Гонг. Заедно с компютъра и другите вещи те са конфискували и автомобила на Бай, който и в момента се намира в двора на полицейския участък на ул. “Уенхуа” в град Таншан.

Подобни арести на последователи на Фалун Гонг в Китай се правят в продължение на 13 години. Те започват, след като бившият комунистически лидер Джянг Земин обявява за незаконна стремително набиращата популярност в страната практика Фалун Гонг, без да обръща внимание на пълната липса на политичност в нея.

В момента на забраната последователите на Фалун Гонг са наброявали повече от 70 млн. души. До днес, според статистика на Информационния Фалун Дафа Център, в резултат на изтезания и други видове репресии в континентален Китай са загинали повече от 3500 последователи на това движение, а стотици хиляди се намират в затвори и трудови лагери. При това Информационният Фалун Дафа Център уверява, че тези данни съвсем не са пълни, тъй като цялата информация за преследването е строго блокирана от управляващият в Китай комунистически режим.

За разлика от континентален Китай в автономните области Хонг Конг, Макао и Тайван, където липсва прекият контрол от страна на Китайската комунистическа партия, Фалун Гонг не само, че не е забранен, но е и подкрепян от страна на чиновници и конгресмени на различни нива.

Картина, изобразяваща основателят на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, съставена от повече от 7 000 последователи на Фалун Гонг. Тайпе, Тайван. Май 2012 година. Снима: Epoch Times

Настоящите събития предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в Китай, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!