Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Epoch Times Editorial Board

Изборът и кризата на режима в Китай (Част 2 от 3)

Споделената вина е в основата на фракцията, управлявала Китай 13 години

Според редакционната колегия на Epoch Times бедствията от последните 13 години в Китай предоставят възможност за избор на всяко правителство и човек.
Според редакционната колегия на Epoch Times бедствията от последните 13 години в Китай предоставят възможност за избор на всяко правителство и човек. (Composite image: L: Minoru Iwasaki-Pool/Getty Images; R: creekmyst/Photos.com)

Част 1

...Те искат да дойде по-скоро денят, когато ще спре преследването, като имат дори и още по-благородна цел. Практикуващите вярват в традиционната китайска поговорка, че добрите дела сe възнаграждават, а лошите се наказват...

Безмислено

На 25 февруари практикуващ Фалун Гонг на име Уанг Шяодонг е арестуван, след като полицията открива компакт диск с информация за Фалун Гонг в дома му в село Джоугуантун (Zhouguantun), Ботоу (Botou) Сити, провинция Хебей (Hebei), североизточен Китай.

След безуспешно обжалване пред властите за освобождаването му, неговото семейство минава по селото с петиция, призоваваща за освобождаването на Уанг. В един ден са събрани 110 подписа. След няколко дни петицията е подписана от 300 селяни, които поставят истинските си имена и отпечатъци от палците си с червен восък. Местните партийни кадри добавят отдолу и официалния печат на селото.

Селяните и местните кадри знаят много добре, че Фалун Гонг е забранена практика. Те също така знаят последствията, които могат да сполетят тези, които практикуват Фалун Гонг, както и тези, които се опитват да им помогнат. Въпреки това, те се изправят в подкрепа на Уанг.

Съдбата на селяните отразява борбата в Китайската комунистическа партия (ККП) в момента. Местните сили за сигурност, лоялни към фракцията с кървавите ръце, сега ги тормозят, но в ясен знак, че селяните имат приятели във висшите ешелони на властта, тяхната петиция стигна до най-високо ниво на властта в Китай - Постоянния комитет на Политбюро.

В продължение на 13 години практикуващите Фалун Гонг водят най-голямата кампания на гражданско неподчинение в света. Те търпеливо ходят от човек на човек, за да разкажат своята история. Те разпространяват флаери и компактдискове, и говорят за личните си преживявания в практиката.

Практикуващите разказват как живеят според принципите на истинност, доброта и търпимост. Обясняват как са се научили да поставят другите преди себе си и да вземат по-малко сериозно различните страсти и желания.

Те разказват за изключителни подобрения в здравето, с напълно излекувани хронични и тежки заболявания. Споделят за здравословна семейна среда, където конфликтът е заменен от хармония.

Те търпеливо разобличават пропагандата, демонизираща Фалун Гонг, разказвайки какво се прави с практикуващите в центрове за промиване на съзнанието, трудови лагери, психиатрични болници и често импровизирани операционни зали, използвани за събиране на органи.

Всяка минута десетки милиони практикуващи Фалун Гонг рискуват живота си, за да образоват своите китайски съграждани за това какво е Фалун Гонг и как режимът преследва практикуващите.

Те искат да дойде по-скоро денят, когато ще спре преследването, като имат дори и още по-благородна цел. Практикуващите вярват в традиционната китайска поговорка, че добрите дела сe възнаграждават, а лошите се наказват.

Всички тези, които са подкрепили преследването, са в опасност да се превърнат в жертви на преследването. Те ще страдат от последствията за лошото, което са направили в осъществяване на преследването.

При достигане на хората в Китай, практикуващите най-вече се стремят да помогнат на тези, които са били заблудени от фракцията на кървавите ръце да вършат злини.

Селяните от Джоугуантун са забележителни с това, което направиха, но тяхното село не е само в отричане на преследването. В някои села в Китай сутрин звъни звънец, за да оповести, че започват упражненията на Фалун Гонг. В други села местните сили за сигурност тихо уведомяват практикуващите, че вече не са по петите им.

Преди да започне преследването хората в Китай се стичаха да учат Фалун Гонг. Сега те отново се пробуждат за неговата доброта, независимо от триковете и заплахите от фракцията на кървавите ръце.

Като жителите на Джоугуантун, хората в Китай правят своя избор. Те вече не искат да се асоциират с лудостта, която Джянг Земин стовари върху страната. Петицията от Джоугуантун носи следното послание между редовете си: "Преследването е безсмислено и неговият край е само въпрос на време".


Неуспешна изкупителна жертва

Тази промяна в народа на Китай става в продължение на години. Джянг Земин и неговата фракция можеха да видят как хората обръщат гръб на кампанията срещу Фалун Гонг и знаеха какво означава това. Един ден преследването ще свърши и фракцията с кървавите ръце ще бъде съдена за нейните престъпления.

През февруари 2011 г. хонгконгското списание Frontline публикува статия, която съобщи за две неща, за които Джянг е казал, че съжалява в живота си. Едното от тях е преследването на Фалун Гонг. В статията се описва как диктаторът Джянг заема гъвкава позиция относно демокрацията и политическата свобода. Изразеното съжаление за преследването прави да изглежда, че след пенсионирането на Джянг през 2002 г. преследването се дължи на неговия приемник, Ху Джинтао (Hu Jintao).

С тази статия Джянг и неговата фракция искат да обвържат Ху с преследването и да го направят изкупителна жертва. Ако Ху е въвлечен, той не би могъл да позволи да бъдат подведени под отговорност Джянг и неговата фракция.

Но номерът не се получи. Последните промени в ККП, включително премахването на Бо Шилай от всички негови постове в ККП, и разследването на Джоу Йонгканг показват, че Ху и Уен искат да сложат край на фракцията с кървавите ръце.

Те все още имат време да променят политиката на Джянг относно преследването на Фалун Гонг. Ако Ху и Уен го направят, ще възвестят началото на историческа промяна в Китай.

Част 3

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!