Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гао Зитан & Фанг Шяо, Epoch Times

"Смелите 300" - повратна точка в репресиите срещу Фалун Гонг

Петицията на "Смелите 300" (вляво): разтърсилата висшите кръгове на китайското ръководство петиция, подписана от 300 домакинства в провинция Хебей през април 2012 г. и призоваваща за освобождаването на Фалун Гонг практикуващ (Уанг Шяодонг). Тя е сравнявана с петиция от 1978 г. (вдясно) на 18 селяни от провинция Анхуей, които подписват тайно споразумение за разделяне на земята на Народната комуна между своите семейства, с което поставят началото на новия етап на "приватизация" и бърз икономически растеж на Китай; тяхната историческа петиция е изложена в Националния музей на Китай.
Петицията на "Смелите 300" (вляво): разтърсилата висшите кръгове на китайското ръководство петиция, подписана от 300 домакинства в провинция Хебей през април 2012 г. и призоваваща за освобождаването на Фалун Гонг практикуващ (Уанг Шяодонг). Тя е сравнявана с петиция от 1978 г. (вдясно) на 18 селяни от провинция Анхуей, които подписват тайно споразумение за разделяне на земята на Народната комуна между своите семейства, с което поставят началото на новия етап на "приватизация" и бърз икономически растеж на Китай; тяхната историческа петиция е изложена в Националния музей на Китай. (Epoch Times)

Членове сред най-висшите кръгове на китайското правителство са шокирани от петицията на 300 жители от китайско село в подкрепа на практикуващ Фалун Гонг и смятат, че тя ще промени хода на историята, съобщи източник на Epoch Times от висшите ешелони на Китай ...
 

Петиция от 300 жители на с. Джоугуантун, (Zhouguantun), гр. Ботоу (Botou), провинция Хебей (Hebei), призоваваща за освобождаването на Фалун Гонг практикуващия Уанг Шяодонг (Wang Xiaodong), разтърси висшите ръководни кръгове на Китай.
 
Сун Уенгуан (Sun Wenguang), професор в Университета на Шандонг заяви, че молбата на селяните представлява повратна точка в репресиите на режима срещу Фалун Гонг.
 
Обикновените китайски граждани "не смееха да подкрепят открито Фалун Гонг в миналото, но сега ситуацията е променена", заяви Сун в интервю за Epoch Times. "Те не само са изразили подкрепата си, но също така са поставили подписите си и пръстови отпечатъци на петицията, което е един позитивен феномен".
 
Самите коментари на Сун показват спад в общия страх да се говори за Фалун Гонг, което в продължение на години бе табу-тема заради преследването.
 
След началото на преследването в средата на 1999 г., бившият глава на ККП Джянг Земин, нарече Фалун Гонг "зла религия", което Сун заяви, че е "абсолютно невярно". Комитетът по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC), мощен апарат за сигурност, поддържа преследването през последните 13 години.
 
Активист за правата на човека, който се представи просто като г-н Ху, и който също е бил преследван от комунистическата партия каза, че случаят в Джоугуантун показва, че гражданите в континентален Китай са видели "истинската същност" на режима.

"Хората са придобили смелост да отстояват истината", каза той, добавяйки, че развитието на случая "е най-важната промяна в китайското общество и това, от което Китай най-отчаяно се нуждае".
 
Г-н Ху каза, че практикуващите Фалун Гонг продължават да се застъпват за правата си в тяхната вяра в Истинност, Доброта и Търпимост, както и че следвайки стъпките на Фалун Гонг, обикновените китайци придобиват смелостта да се присъединят към гласа, надигнат от практикуващите.
 
"Тези, които участват в демократичните реформи, правата на човека, а дори и широката общественост в континентален Китай се възхищават силно от практикуващите Фалун Гонг и ги уважават", заключи г-н Ху.
 
Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. Фракцията с кървавите ръце – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!