Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гао Зитан & Фанг Шиао, Epoch Times

Още Фалун Гонг арести в селото на "Смелите 300"

Петицията на "Смелите 300" (вляво): разтърсилата висшите кръгове на китайското ръководство петиция, подписана от 300 домакинства в провинция Хебей през април 2012 г. и призоваваща за освобождаването на Фалун Гонг практикуващ (Уанг Шяодонг). Тя е сравнявана с петиция от 1978 г. (вдясно) на 18 селяни от провинция Анхуей, които подписват тайно споразумение за разделяне на земята на Народната комуна между своите семейства, с което поставят началото на новия етап на "приватизация" и бърз икономически растеж на Китай; тяхната историческа петиция е изложена в Националния музей на Китай.
Петицията на "Смелите 300" (вляво): разтърсилата висшите кръгове на китайското ръководство петиция, подписана от 300 домакинства в провинция Хебей през април 2012 г. и призоваваща за освобождаването на Фалун Гонг практикуващ (Уанг Шяодонг). Тя е сравнявана с петиция от 1978 г. (вдясно) на 18 селяни от провинция Анхуей, които подписват тайно споразумение за разделяне на земята на Народната комуна между своите семейства, с което поставят началото на новия етап на "приватизация" и бърз икономически растеж на Китай; тяхната историческа петиция е изложена в Националния музей на Китай. (Epoch Times)

Сестрата на практикуващ Фалун Гонг, който получи подкрепата на 300 домакинства от село в китайската провинция Хебей, бе отвлечена през уикенда заедно с други две жени, каза източник за ​Epoch Times...
 

През април 300 души, представляващи техните домакинства, от село Джоугуантун (Zhouguantun), град Ботоу (Botou), привлякоха международното внимание, когато подписаха с имената си и поставиха пръстови отпечатъци под петиция за освобождаване на Уанг Шяодонг (Wang Xiaodong), учител и практикуващ преследваната медитативна практика Фалун Гонг. Петицията е била разпространена сред висшите членове в Политбюро на Китайската комунистическата партия, с някои от тях изразяващи загриженост относно смисъла на 13-годишното преследване на практиката.

Петицията е инициирана от сестрата на Уанг, Уанг Шяомей (Wang Xiaomei), а след това тя написва и отворено писмо, което публикува онлайн, поради което е била принудена да напусне дома си и да се укрива.

Но в събота вечерта тя е била отвлечена от полицейски служители, според вътрешен източник. Други две практикуващи Фалун Гонг, Канг Ланйнг (Kang Lanying) и Танг Джиаинг (Tang Jianing), са били също отведени.
 
Роднини на Уанг са се обърнали към местното полицейско бюро за помощ, но служители са им казали, че не знаят нищо по въпроса, съобщи източникът.
 
Местни жители казаха пред Epoch Times, че откакто селяните са внесли петицията, в Джоугуантун се прилагат строги мерки за сигурност.

Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Оригиналната статия на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!