Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хонг Ю, Epoch Times

Шокиращо! Китайски лекар едва избягал от принудително отнемане на органи

Китайски лекар от провинция Ляонинг (Liaoning) разказа, че едва е избягал от принудително отнемане на органи в Китай.

Д-р Зенг (Zeng), който пожела да даде само фамилията си поради съображения за сигурност, сподели за Epoch Times в скорошно телефонно интервю, че преди е бил заместник-директор, отговарящ за бъбречните операции в китайска болница. Той е и Фалун Гонг практикуващ. През 2001 г., тъй като не се отказва и не се отрича от Фалун Гонг, той е задържан в трудов лагер в провинция Ляонинг.

Веднъж лагерът провел медицински прегледи на задържаните. Зенг разказа, че забелязал, че повечето от задържаните, избрани за здравни прегледи, били мъже съсздрав вид, включително и той самият. Специално внимание било обърнато на белите им дробове; били извършени и тестове на урината.

Тъй като бил лекар, Зенг веднага изострил вниманието си. Когато му казали да даде урина, той прехапал езика си и пуснал няколко капки кръв в пробата. Въпреки че не знаел целта на тези прегледи и какво е било водещото при процеса на подбор, неговите инстинкти му подсказали, че има ужасяваща причина зад всичко това. Накрая той не бил избран, тъй като резултатите от теста на урината не отговаряли на изискванията.

Само година по-късно, чувайки твърденията за отнемане на органи от живи Фалун Гонг практикуващи, необичайният медицински преглед изведнъж придобил смисъл за него. „Най-вероятно те са търсели здрави тела, които могат да предоставят органи. Късметлия съм, че съм избегнал това мъчение“, коментира Зенг.

Много затворени по политически причини практикуващи Фалун Гонг, които също са били задържани в китайски затвори и трудови лагери и които са имали достатъчно късмет да избягат на запад, разказват подобни истории. Уанг Юджи (Wang Yuzhi) разказва в книгата си „Преминаване през живота и смъртта“, че причината, поради която доживяла до днес е, че нито един от органите й не бил здрав, когато била преглеждана в трудов лагер.

Бо Шилай (Bo Xilai), наскоро посраменият партиен шеф на Чонгчинг (Chongqing), беше кмет на Далиан (Dalian) в провинция Ляонинг, където е бил задържан д-р Зенг. Бо ревностно провеждаше преследването на Фалун Гонг, което осигури неговото издигане в партийната йерархия по времето на бившия китайски лидер Джянг Земин (Jiang Zemin).

Провинция Ляонинг е станала епицентър на принудително отнемане на органи от Фалун Гонг практикуващи, според независимия изследовател Итън Гатмън (Ethan Gutmann).

Уанг Лиджун (Wang Lijun), дясната ръка на Бо Шилай, също е замесен в хиляди съмнителни случаи на отнемане на органи.

Освен че предизвика сериозна политическа криза на най-високото ниво в партията, наскорошният скандал между Уанг Лиджун и Бо Шилай сложи началото и на внезапни дискусии в Китай за злоупотребата с трансплантации.

На 17 април държавната медия Guangming Daily публикува мнение относно китайски тийнейджър, който продаде един от бъбреците си, за да си купи Apple iPad преди повече от година. „Преди да се сложи край на търгуването с органи, веригата на печалба първо трябва да бъде прекъсната“, пише Guangming Daily.

На 23 март китайската търсачка Baidu временно премахна блокадата на силно чувствителни термини като „Фалун Гонг“ и „събиране на органи от живи хора“, съобщи независимата китайска телевизия New Tang Dynasty (NTD), базирана в Ню Йорк.

Необикновеното разхлабване на Интернет цензурата изглежда се отразява на борбата за власт между Ху Джинтао (Hu Jintao) и Уен Джябао (Wen Jiabao), от една страна, и кликата на Джянг Земин, която включва Уанг Лиджун, Бо Шилай и Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang), от друга.

Това предполага, че тръгващите си лидери Уен и Ху осъзнават нуждата от разрешаване на въпросите с преследването на Фалун Гонг и отнемането на органи, за да се предпазят от обвинения за съучастничество, докато още могат, и в същото време да елиминират политическите си врагове.

Уан Ли (Wan Li), бивша важна фигура в Китайската комунистическа партия, е цитиран от вътрешно лице да казва: „Преследването на Фалун Гонг не е нещо ново, но отнемането на органи е. Ако Америка обвини Китай в отнемане на органи,светът ще се обърне срещу Китай. Не само Джянг Земин ще получи смъртна присъда, много хора от Запада ще окажат натиск на правителствата си да прекратят дипломатически връзки с  Китайската комунистическа партия.“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!