Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Арестувани седем практикуващи Фалун Гонг в Дандонг

Бдение в памет на загинали последователи на Фалун Гонг в Китай в резултат на репресиите на комунистическата партия. Южна Корея, 2011 г. Снимка wordpress.com

В рамките на един месец в град Дандонг в североизточната провинция Ляонинг полицията арестува седем поддръжници на преследваната от режима на Китайската комунисти еска партия (ККП) медитативна практика Фалун Гонг. Засега те са в ареста, като официални обвинения срещу тях все още не са повдигнати ...

Според китайския уебсайт "Мингхуей" в периода от 7 февруари до 3 март в Дандонг и околните населени места полицията е отвлекла поне седем практикуващи Фалун Гонг. Те се пазят в ареста за предварително задържане на Дандонг и в местното полицейско управление.

Сестрите Хан Юмей и Хан Юджун са били арестувани на 7 февруари, докато са разлепвали по стълбовете листовки, разкриващи факти от преследването на Фалун Гонг от китайския комунистически режим.
 
Лю Джухун, когото са отвлекли от дома му на 9 февруари, е изчезнал безследно. Семейството му нееднократно се е опитвало да получи информация за местонахождението му от полицията и местния "Отдел за поддържане на стабилността", но без резултат.

Джан Джин, Уан Джин, Лиу Бинтун и Джан Инхун са били задържани от полицията на улицата на 3 март в момент, когато раздават материали за практиката на Фалун Гонг и преследването на неговите последователи от комунистическата партия. На следващия ден домовете им са претърсени и конфискувани Фалун Гонг книги.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години, поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият комунистически режим в страната установява, че броят на практикуващите Фалун Гонг надвишава броя на членовете на управляващата комунистическа партия, и при това популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг в Китай все още продължават, придружени от арести, затвори и мъчения, които в някои случаи водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!