Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лишени от свобода! Над 30 души, заради упражнения за здраве

Протест срещу преследването на Фалун Гонг в Китай.
Протест срещу преследването на Фалун Гонг в Китай. Вашингтон, 2010 година. Снимка: Epoch Times

Продължава да постъпва информация за засилени репресии над привърженици на преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг в град Харбин, провинция Хейлонджянг.През февруари са били арестувани още трима души, 36 задържани са били осъдени на затвор, още седем очакват присъда...

Най-активно участва в преследването полицейски участък № 2 в Харбин, местната служба на "Управление 610" (структура създадена специално за преследването на Фалун Гонг и докладваща директно на централното правителство) и трудово-превъзпитателните лагери "Ченджин" и "Суихуа," съобщава уебсайтът "Мингхуей".

През февруари тази година за практикуване на Фалун Гонг са арестувани Бо Лан, Сун Нунг и Джиан Фалин.Местоположението на Бо, която полицията отвежда от дома й на 20 февруари, е все още неизвестно.

Миналият месец съдебните органи в Харбин са осъдили на лишаване от свобода в размер от половин до две години 36 практикуващи Фалун Гонг, арестувани през ноември 2011.Делата на още седем са предадени на прокуратурата и тях също ги очаква съд.

Според източници на сайта, в момента в трудовия лагер "Суихуа" са затворени 31 поддръжници на Фалун Гонг, срещу които се използват мъчения, за да бъдат принудени писмено да се откажат от практиката.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години, поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората.Скоро след това управляващият комунистически режим в страната установява, че броят на практикуващите Фалун Гонг надвишава броя на членовете на управляващата комунистическа партия, и при това популярността на Фалун Гонг продължава да расте.Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай.Репресиите и преследването на Фалун Гонг в Китай все още продължават, придружени от арести, затвори и мъчения, които в някои случаи водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!