Следвайте "Буднаера" в Телеграм

По Shar Adams, Epoch Times

Към правителството на САЩ: Публикувайте информация за зверствата в Китай

Високопоставен китайски служител е предоставил доказателства за насилствено отнемане на органи, според твърдения

Чун Мей Ма, практикуваща Фалун Дафа в САЩ, си припомня през сълзи за мъченията в затвора, включващи горене с електрически палки, лишаване от сън, насилствено хранене и побои. (Shar Adams / Epoch Times)

Вашингтон - Събитията в Китай миналата седмица хвърлиха сянка върху срещата на вицепрезидента на Китай Ши Джипинг (Xi Jinping) и президента на САЩ Барак Обама във вторник. Ши и правителството на САЩ са изправени пред предизвикателството да говорят за жестокостите, ставащи в Китай. По време на опит да дезертира в консулство на САЩ в Китай, високопоставен служител на Китайската комунистическа партия (ККП) се твърди, че е предоставил доказателства за отнемането на органи от Фалун Гонг практикуващи...
 
На пресконференция в Националния пресклуб в понеделник, д-р Цуей Хуанг (Tsuwei Huang), говорител на Асоциацията на Фалун Дафа във Вашингтон, призова правителството на САЩ да публикува съдържанието на разговора, който са имали дезертиращия служител на ККП и консулските служители в Ченгду (Chengdu).

Уанг Лиджун (Wang Lijun), началник на полицията и заместник кмет на Чонгчинг (Chongqing), е отишъл на 6 февруари вечерта в консулството на САЩ в Ченгду и е поискал убежище.

Уанг е дългогодишен довереник на Бо Шилай (Bo Xilai), партиен секретар на Чонгчинг и бивш министър на търговията. В провинция Ляонинг (Liaoning) Бо осъществява ентусиазирано политиката на комунистическия режим за преследване на Фалун Гонг. За което срещу Бо са заведени съдебни дела в 10 държави за престъпления срещу човечеството.

През пролетта на 2006 г. Epoch Times публикува информация относно твърденията за отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Тази дейност продължава, твърди доклад на международния адвокат по човешките права Дейвид Матас и бившия канадски държавен секретар (Азия / Тихоокеанския регион) Дейвид Килгор, които стигат до заключението, че задържаните практикуващи Фалун Гонг са най-вероятният източник на 41,500 операции за трансплантации на органи в Китай.

Според д-р Хуанг сега Уанг е нарушил "кодекса на мълчанието" и е разкрил подробности около своето и на Бо участие в незаконното отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.

С д-р Хуанг бе Чун Мей Ма (Chun Mei Ma), практикуваща Фалун Гонг, която е получила убежище в САЩ, след като е била задържана и измъчвана в Китай два пъти за период от четири години заради практикуването си на Фалун Гонг.

Ма (42 г.), чийто син е все още в Китай, със сълзи на очите си припомни за мъченията изтърпени от нея в ареста, като изгаряне с електрически палки, лишаване от сън, насилствено хранене и побои.

Тя заяви пред репортери, че когато е била задържана са й били правени изследвания на кръвта и пълен преглед на всички органи, през което са преминавали и други задържани практикуващи Фалун Гонг, недоумяващи защо. Кръвни изследвания са необходими, за да се установи съвместимостта на органи.

В навечерието на посещението на Ши Джипинг в САЩ д-р Хуанг призова: "Молим следващия лидер на Китай Ши Джипинг да спре незабавно преследването на Фалун Гонг, да проведе задълбочено разследване на китайските длъжностни лица отговорни за преследването на практикуващите Фалун Гонг и да изправи пред съд главните виновници". 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!