Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ, Epoch Times

Харбин: За един месец арестуваха 76 последователи на Фалун Гонг

През декември миналата година в китайския град Харбин, провинция Хейлундзян, и подчинените му административни райони, бяха арестувани повече от 76 последователи на преследваната от комунистическия режим духовна практика Фалун Гонг...

Според сайта „Мингхуей”, който се занимава с проследяване и публикуване на информация за това преследване, мащабни полицейски арести на последователи на Фалун Гонг са били проведени както в самия град, така и в подчинените му райони.

Според не пълна статистика на сайта, в самият Харбин са били задържани 44 души, в подчиненият му град Шуанчен – 21 души, в област Мулан – 5 души, в град Учан – 3 души, и в област Бинсян – 3 души.

Най-много арести са били направени в навечерието на Коледа и Нова Година. Само за един ден, на 31 декември, в Харбин са били арестувани 30 последователи на Фалун Гонг.

През месец ноември, същата година, пак в град Харбин, са били арестувани около 70 последователи на Фалун Гонг. Много от тях са били подложени на изтезания и изпратени в изправителни лагери. По-точна информация за това все още няма.

Източници на сайта съобщават, че всички тези арести са били ръководени от местното „Управление 610”, което предоставя на полицейските управления списъци с имена на хора, които трябва да бъдат задържани.

Според разкази на членове на семействата на репресираните, в повечето случаи по време на арестите полицаите правят и обиски. При което не предоставят разрешителни за обиск и не правят опис на конфискуваните вещи, които са основно литература за Фалун Гонг, компютри, офис техника и електронни носители на информация.

Имало дори случай, в който полицаите взели като заложник сина на последователка на Фалун Гонг, който не се занимавал с практиката.

На 20 декември четирима полицаи нахлули в дома на Гуо Юйхуа, живееща в района на Хулан. Жената не била в къщи и затова пазителите на закона прибрали сина й, казвайки, че ще го оставят в дома на брат й, и ако Гуо не дойде в полицейския участък, момчето ще бъде изпратено в затвора.

Когато Гуо пристигнала в полицията, за да търси сина си, била заловена и в момента се намира под арест в полицейско отделение № 7 на град Харбин.

По време на арестите на 31 декември Чи Яжу, живееща в района на Сянфан, била арестувана от полицията, но заедно с нея в полицейското управление били отведени мъжа й, 10-годишния й син и сестра й, които не се занимават с Фалун Гонг. По-късно били освободени, но Чи и до сега се намира в ареста.

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) набира голяма популярност в Китай през 90-те години. Много скоро управляващият в страната режим открил, че броят на последователите на това движение превъзхожда броя на членовете на комунистическата партия, при това популярността на Фалун Гонг продължавала да расте. Затова, през 1999 година Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай. Репресиите и преследванията на Фалун Гонг в Китай продължават и до сега, съпроводени от арести, затвори и изтезания, които в някои случай водят и до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!