Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Abraham Thompson, Paul Wilson-Young, Epoch Times

Архитект: "Има толкова многозначителност" в Шен Юн

Хариш Шах, главен архитект и съсобственик на компанията Shah Kawasaki Architects, след първото шоу на нюйоркската компания за сценични изкуства Шен Юн в Сан Франциско
Хариш Шах, главен архитект и съсобственик на компанията Shah Kawasaki Architects, след първото шоу на нюйоркската компания за сценични изкуства Шен Юн в Сан Франциско (Abraham Thompson/ Epoch Times)

Сан Франциско: "Буквално почувствах в гръбначния си мозък да се заражда енергия, която се движеше нагоре и надолу по тялото, докато слушах тази музика", каза Хариш Шах, главен архитект и съсобственик на компанията Shah Kawasaki Architects, след първото шоу на нюйоркската компания за сценични изкуства Шен Юн в Сан Франциско...
 
"Ако наистина се оставите да бъдете погълнати, което аз се опитах да направя няколко пъти, тогава няма да сте просто зрител. Аз участвах и се възвисих, ставайки част от акта. И веднага тази енергия започна да се движи по гърба ми. Усетих, че е съвсем реална, че не е внушена. Искам да кажа, че в това има нещо магическо, защото не мога да си го обясня как става", каза той.

Представленията на Шен Юн (Shen Yun) се отличават с уникални дигитални декори, използвани като виртуална аранжировка в шоуто. Г-н Шах е почувствал силното въздействие на представените уникални картини.

"Елементите на божествена същност и съществуване не се виждат в ежедневието ни, но те са част от нашия живот. Да се изобразят тези елементи с помощта на сценични изкуства по този начин бе прекрасно. Божествени фигури излизат от екрана, и начинът, по който са изобразени, начинът, по който оживяват на сцената, показва връзката между двете", каза той.

В програмата на Шен Юн пише, че шоуто представя небесни грация, състрадание и възвишена красота, пресъздадени посредством артистичното майсторство на неговите изпълнители.

Г-н Шах отбеляза, че хореографията на отделните компоненти е била изкусно съчетана с музиката. "Всички компоненти: музиканти, изпълненията им, леещият се поток на музиката, са наистина умело синхронизирани с движенията на танцьорите. Това може да е причината цялата публика точно сега, като я гледам, да е наистина запленена от изпълнението, да е наистина хипнотизирана, като цялата публика да е един човек ", каза той. Според него това внимание на публиката е като вид "синхронизация на публиката със сцената".

"Буквално почувствах в гръбначния си мозък да се заражда енергия, която се движеше нагоре и надолу по тялото, докато слушах тази музика", каза той.

Актът "Избор" е впечатлил особено г-н Шах."Те показаха с този танц, съгласно ситуацията в Китай, как момче и момиче, завършили колеж, биват принуждавани с лоша, черна енергия, с тъмна и насилствена енергия, да направят избор. Начинът, по който небесното е включено тук, "плаващо" на екрана ... за мен това изисква много високо майсторство да бъде пресъздадено", каза той. "Така че човекът, който е визуализирал това, трябва да е визуализирал едновременността му, за да може да го постави в представление."

Г-н Шах сподели и че е усетил връзка с представлението. "Почувствах, че това не е просто един спектакъл, а нещо многозначително. В актовете му са прокарани толкова много идеи и аз се почувствах свързан с тази многозначителност”.

Песента "Смисълът на живота" също е впечатлила г-н Шах. "Тя отключва паметта - такова е усещането от нея", отбеляза той. "Когато четете лириката й ви дава феноменалното усещане, че е вътре във вас. Тя просто отключва паметта. Не идва отвън. Може би сте забравили, така че трябва да се отключи ... аз го усетих, о, да, наистина го усетих", възкликна той.

Шен Юн ще продължи с представленията си в Коста Меса и Лос Анджелис от 11 януари. Нюйоркската компания за сценични изкуства има три групи, които са на турне в момента в различни части на света. За повече информация посетете:  ShenYunPerformingArts.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!