Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

За два месеца са арестувани 13 последователи на Фалун Гонг в североизточен Китай

От средата на август до края на октомври в област Тунхъ, провинция Хейлундзян, са били арестувани 13 души заради практикуване на медитативната практика Фалун Гонг. В момента, осем от тях са все още в затвора...


Според съобщение в сайта „Минхуей”, на 19 август полицията, водена от сътрудници от местния отдел на „Управление 610”, арестували съпрузите Джан Сюйина и Джан Гуйджи – последователи на преследваната от Китайската комунистическа партия (ККП) медитативна практика Фалун Гонг.

Домът им бил обискиран и полицията конфискувала книги за Фалун Гонг, компютър, офис техника и 7 хил. юана (1 470 лв.) налични пари. При това не бил съставен никакъв опис на конфискуваните предмети. Съпрузите били отведени в местния полицейски участък, където се намират в момента.

Джан Гуйджи съвсем наскоро била освободена от едногодишно лишаване от свобода в изправителен лагер, заради практикуването на Фалун Гонг. Преди това тя работила като лекар в детска градина. След освобождаването й от затвора, под натиск от органите за сигурност тя била уволнена. Джан постоянно пишела писма до държавните институции с искане да се прекрати преследването на Фалун Гонг, за което именно била арестувана.

Между 22 и 24 август били арестувани трима души, занимаващи се с Фалун Гонг.

На 23 октомври полицията арестувала още осем последователи на Фалун Гонг, които разпространявали на улицата материали, разказващи за практиката и незаконното преследване на последователите й от комунистическата партия.

В настоящият момент осемте души са задържани в полицейския участък на област Тунхъ. Срещу тях не са предявени никакви официални обвинения от властите, но и освобождаването им е отказано.

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) набира голяма популярност в Китай през 90-те години. Много скоро управляващият в страната режим открил, че броят на последователите на това движение превъзхожда броя на членовете на комунистическата партия, при това популярността на Фалун Гонг продължавала да расте. Затова, през 1999 година Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай. Репресиите и преследванията на Фалун Гонг в Китай продължават и до сега, те са съпроводени от арести, затвори и изтезания, които често водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!