Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Luo Ya (Epoch Times)

"Деветте коментара" промениха Китай, казва активист

Девет коментара за комунистическата партия

Ху Джун (Hu Jun), 46-годишен човек с ампутирани крака от Шинджянг (Xinjiang), който работи като уеб разработчик на блога "Кампания за човешки права в Китай", наскоро сподели своите мисли и чувства след прочитането на редакционната серия на Epoch Times, "Девет коментара за комунистическата партия"...

"Мисля, че цялата история на Китайската комунистическа партия (ККП) се свежда до причиняване на страдания на хората", каза Ху.

Той говори от опит. Ху каза, че е загубил краката си в произшествие в каменовъглена мина, докато е бил неправомерно лишен от свобода без съдебен процес.

Преди деветнадесет години Ху работил като търговец за една компания. Един ден неговият ръководител влезнал в конфликт с един клиент. Понеже Ху не го защитил, ръководителят му се разгневил и лъжливо го обвинил в измама. В резултат на това Ху прекарал две години в затвора между 1992 и 1994 г. без да бъде съден изобщо.

Докато бил лишен от свобода, трябвало да работи в каменовъглена мина. Седем месеца преди да бъде освободен, Ху пострадал по време на инцидент в мината и краката му били ампутирани. Сега е в инвалидна количка. При все това той прекарва дълги часове пред компютъра всеки ден, за да помогне на китайските граждани отправящи петиции, и e загрижен за бъдещата посока на китайското общество, споделя той.

Ху прие поканата за интервю с Epoch Times по време на честванията на седем годишнината от първата публикация на "Деветте коментара" на 19 ноември. Оттогава насам над 106 милиона китайци обявиха своя отказ от Китайската комунистическа партия и нейните дъщерни младежки групи.

Ето как Ху Джун описва своите мисли и чувства след прочитането на "Деветте коментара":

"Мисля, че цялата история на ККП се свежда до причиняване на страдания на хората. Същевременно малко хора са писали за това по този начин. Когато прочетох "Деветте коментара", и след като съм бил освободен от затвора, почувствах, че книгата действително описва природата на ККП и как партията измъчва хората и причинява такова нещастие за китайския народ. Бях много изненадан и доволен след прочитането й."

"Откриваме, че по време на цялата си история ККП е продължавала да вреди на хората и да бъде безразлична към живота на индивида, сякаш това е нещо почтено. "Деветте коментара" се застъпва за уважение към живота. Тя помага на китайския народ да се избави от злата природа на ККП и да възстанови своята човечност. Тя събужда човечността в китайския народ и го издига от моралния упадък. Тя ни разтърсва дълбоко."

"Пропагандата на ККП е все същата, както винаги. Тя разделя китайския народ на няколко категории "врагове", като например: анти-китайски, анти-революционери, студенти от клането на площад Тянанмън през 1989 г., практикуващи Фалун Гонг, активисти за човешки права, и така нататък. Всеки, който има отношение към страданието на другите, е враг в очите на ККП."

"Ако тези, които неохотно се повлякоха с ККП могат да се освободят от страха, човешките им страна ще бъде пробудена след прочитането на "Деветте коментара". С повече хора, разпространяващи "Деветте коментара", и повече хора, които се завръщат към тази страна на човечността, все повече хора ще се освободят от системата на ККП. Това е от значение за мирния преход на Китай към демокрация."

"Този подход изисква търпение и много постоянство. Това е вида търпение, към което се придържа Фалун Гонг. Разпространяването на "Деветте коментара" за призоваване на хората да се оттеглят от ККП е кумулативен процес, който се разпростира малко по малко. Въпреки това с течение на времето този начин на натрупване ще генерира огромна мощ. Той играе много голяма роля в трансформацията на китайското общество и може да намали кръвопролитията. Има възрастни хора, практикуващи Фалун Гонг, на около 60-70 годишна възраст, които продължават да работят за това безспирно и с постоянство. Аз съм доста трогнат от усилията им; ние, младите хора, се чувстваме засрамени."

"Когато правим нещата малко по малко, все си мислим, че няма да работи. Но ефектът се умножава с течение на времето, и когато достигне критична маса, грандиозната проява на тази сила ще шокира хората. След като всеки се пробуди, в сърцата ни ще има по-голям резонанс и сила. "Деветте коментара" ще продължат да се разпространяват и ще продължат да се сливат в един поток, който ще доведе до разпада на ККП. Това е техният ефект."

"Това е като изкуството на Ай Уейуей (Ai Weiwei). Всеки от нас е като едно слънчогледова семка. Но когато има 100 милиона слънчогледови семки събрани заедно, това е грандиозна гледка."

"Когато хората осъзнаят ценността на всеки един отделен живот, техните чувства към живота ще се променят."

"От "Деветте коментара" хората могат ясно да разберат историята на кръв и сълзи, натрапена върху нас от ККП, с цел унищожаването на човешки същества. Хората днес са в състояние да направят преглед и да разсъждават върху миналото, настоящето и бъдещето."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!