Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Clearwisdom.net

Затворен и измъчван заради разкриване на престъпления срещу човечеството, извършвани от китайския режим - Част 2

Част 1

"Самозапалването на площад Тянанмън" е инсценирано от ККП

На 23 януари 2001 г., в навечерието на китайската Нова година, не много туристи са на площад "Тянанмън". Според новинарската агенция на комунистическия режим, Шинхуа, в 14:41 ч. на североизточната страна на паметника на народния герой човек на име Уан Дзиндонг (Wang Jindong) се самозапалва. "Четирима полицаи веднага го обграждат с няколко пожарогасители." "За по-малко от минута, огънят е угасен." Няколко минути по-късно от северната страна на паметника на народния герой четири жени също се самозапалват. Минута и половина по-късно, полицията е угасила тези пожари. Цялата сцена се разиграва за по-малко от седем минути. Един човек умира на мястото на инцидента, а други четирима са изгорени. Държавните китайски медии твърдят, че те са практикуващи Фалун Гонг.

След инцидента външният свят повдига много въпроси.

Учението на Фалун Гонг изрично забранява убийството и самоубийството. Тогава защо истински практикуващи Фалун Гонг ще се самозапалват? Полицейските служители, които патрулират на площад "Тянанмън", обикновено не носят противопожарно оборудване, тогава защо има над 20 броя под ръка в онзи ден? Освен това полицията има бърз достъп до пожарогасителни одеяла, които рядко са срещат при нормални обстоятелства.

При задълбочен анализ на кадрите, излъчени от телевизията на режима CCTV, са открити значителни несъответствия. Например, в забавен кадър, една видео последователност разкрива, че Лиу, която във версията на Шинхуа се предполага, че умира от изгаряния, в действителност е получила силен удар в главата с нещо, което изглежда като метална пръчка, носена от мъж с военно палто. Вижда се, че тя пада незабавно на земята и най-вероятно почива от удара. Възниква въпросът: Дали г-жа Лиу се самозапалва по собствено желание или умира от удар в главата?

Малко след инцидента е инсцениран, репортерът на "Вашингтон пост" Филип Пан посещава родния град на Лиу Чунлинг, град Кайфенг, провинция Хенан, за да разберете повече за нея. Нейните съседи му казват, че никога не са я виждали да практикува Фалун Гонг. Той също така разбира, че г-жа Лиу не е родом от Кайфенг, че тя преживява като работи в нощен клуб и че бие възрастната си майка и малката си дъщеря от време на време, което не е нещо, което истински практикуващ Фалун Гонг би направил.

Самозапалилият се Уанг Дзидонг е бил много зле изгорял. Човешката коса изгаря много бързо, а пластмасата се топи, но косата му и уж пълната с бензин пластмасова бутилка Спрайт между краката му остават по чудо непокътнати. Полицай вдига пожарогасително одеяло, ходейки зад Уанг, но изглежда, че той не покрива Уанг с него, докато Уанг не изрича думи, замесващи Фалун Гонг.

Разкриване на истината

"Ако само можехме да пуснем филм в един голям град, нямаше ли повече хора да разберат истината за Фалун Гонг?" Сун споделя идеята си с други практикуващи Фалун Гонг. Той има идея за заглушаване на телевизионната мрежа в Чангчун. Сун и още няколко практикуващи Фалун Гонг започват да разучават съответната технология, която е необходима за операцията. Скоро те научили какво ще им трябва да осъществят идеята. Решават да го направят на 5 март 2002 г. в Чангчун.

Потискането от страна на ККП е в своя връх по онова време. Всеки практикуващ Фалун Гонг е напълно наясно с опасността от заглушаване на телевизия в Китай, за да се излъчи истината за Фалун Гонг. Но никой не отстъпва. След многократни дискусии, всеки практикуващ, участващ в операцията, решава, че ще го направи, тъй като това би могло да спаси хората от лъжите на ККП.

Сун е считан за много мил човек. В затвора "всеки е сам за себе си", но не и Сун. В края на краищата, Фалун Гонг учи практикуващите да бъдат добри по всяко време.

10 000 зрители в Чангчун виждат излъчването на 5 март

Операцията се осъществява на три различни места. Практикуващите се подготвят за операциите поотделно и ги изпълняват едновременно. Те са решени да покажат истината за Фалун Гонг на света.

Около 20:00 часа на 5 март 2002 г. зрителите на кабелната телевизионна мрежа в Чангчун гледали осем различни канали, когато съдържанието е заменено с две видео програми - "Самозапалване или пропаганда [срещу Фалун Гонг]?" и "Фалун Гонг от света". Излъчването продължава 50 минути.

Зрителите биват изненадани, изумени, уплашени, развълнувани или просто безмълвни. На следващия ден това е единственото нещо, за което хората в Чангчун говорят.

Когато филмите са излъчени по телевизията на 5 март, много хора в Чангчун смятат, че преследването на Фалун Гонг е било отменено и се радват.

Епилог

Преследването на 100 милиона практикуващи Фалун Гонг от китайския комунистически режим е подкрепено от неговите политики на геноцид, такива като "Развалете репутацията им, разорете ги финансово и ги унищожете физически" и "Побоят до смърт е нищо и трябва да се смята за самоубийство".

Режимът е убил хиляди практикуващи Фалун Гонг и е продал органите им. Вижте "Кървава реколта" за подробности. Прависти разглеждат преследването като "най-сериозното нарушение срещу човешките права след Втората световна война". То е и огромна катастрофа за китайския народ.

Въпреки бруталното преследване, милиони и милиони практикуващи все още твърдо вярват, че светът има нужда от Истинност, Доброта, Търпение. Те рискуват живота си, за да обяснят за преследването рационално и по мирен начин и да защитят правото на китайския народ да знае истината.

Призоваваме всички демократични правителства да изискат Китай да освободи г-н Сун и спре геноцида на практикуващи Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!