Буднаера-Епохалнивремена
Буднаера-Епохалнивремена
Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство
 
 


 
   

Полицията в Китай остави възрастна жена да замръзне в снега

 
 

След многобройни опити да освободи сина си, задържан за практикуването на Фалун Гонг, 61-годишната Лио Хунджен припада от вълнение. Полицаите отвели жената в селото й, захвърлили я в снега и си тръгнали.

Това се случило на 6 януари 2011 година в село Шанджеци, провинция Хейлунджян.

По думи на Лио, на 21 декември миналата година, полицията арестувала съпруга й, сина й и снаха й, заради практикуването на духовната практика Фалун Гонг, която е преследвана вече 11 години от Китайската комунистическа партия.

Полицията остави Лио Хунджен да замръзне в снега.
Полицията остави Лио Хунджен да замръзне в снега.
Снимка: minghui.org

Докато са задържани, съпругът и снаха й обявили гладна стачка в знак на протест за незаконното им задържане. След няколко дни, когато здравословното им състояние станало критично, те били освободени, за да се избегне отговорност в случай на смъртта им. Оставили обаче сина й, казвайки, че той ще отговаря за всичко.

Няколко пъти Лио ходила при началника на полицията и го молила да освободи сина й, който не е нарушил никакъв закон.

Тя даже провела акция в селото за събиране на подписи. Повече от 95% от съселяните й изразили с подписи недоволството си от задържането на сина й.

Но това не помогнало, дори началникът на участъка наредил на охраната да изхвърлят Лио навън и повече да не я пускат вътре. В този момент възрастната жена не издържала и извикала: “Дойдох за сина си!” и припаднала.

Няколко полицаи я качили в кола и я отвели в селото й. По пътя тя дошла в съзнание, започнала да плаче силно и да моли да освободят сина й. Колата спряла на една улица и изблъскали жената навън, но тя се хванала за вратата и започнала да бяга зад автомобила. Накрая отново загубила съзнание и паднала в снега. Полицаите не обърнали внимание на това и си тръгнали.

След известно време, Лио била забелязана от съселяни, които я отнесли в дома й, не позволявайки й да се вкочани.

На следващият ден упоритата жена отново дошла в полицейското управление и попитала, защо народната полиция, която е призвана да защитава гражданите, я е оставила да умре в снега от студ. Един от пазителите на закона и отвърнал: „Да умреш от студ – това е твърде лека смърт за теб”.

Сина на Лио и до сега се намира в ареста.

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  

Последни публикации