Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протест срещу 11-годишното преследване на Фалун Гонг (Част - 5)

(Продължение)

Великая Епоха

Итън Гатман, анализатор, писател

Научният анализатор и писател, Итън Гатман, казва, че не смята себе си за активист, тъй като вниманието му е насочено към „разобличаване”, а не „борба” с Китайската комунистическа партия…

Когато започва преследването на Фалун Гонг, първата гореща точка е Пекин. Г-н Гатман става свидел на полицейска акция срещу Фалун Гонг. Този случай той представя в книгата си „Губейки новия Китай: история на американската търговия, желание и предателство”. От тогава той интервюирал повече от 50 оцелели затворници от изправително-трудови лагери в Китай.
 

Итън Гатман
Итън Гатман, анализатор, писател. Снимка: Бен Тейлър/ Epoch Times

Г-н Гатман публикувал статии в няколко списания за отнемането на органи, за санкциониращият режим, световното следене, а също така и за кампанията по дискредитиране на Фалун Гонг. В настоящият момент Итън Гатман пише книга, която, както той се надява, ще стане „изчерпателно описание на конфликта между Китайската комунистическа партия и Фалун Гонг”. „Моето изследване никога не е оспорвано”, - казва той.
 
Г-н Гатман би искал, неговите изследвания да сложат „край на отричането” за преследването на Фалун Гонг.

„Преследването определя тенденции, - казва г-н Гатман, - ако Китай продължава да следва набелязаната линия, много вероятно е да избухне световна война. Но ако Фалун Гонг отново се интегрира в демократичен Китай, то всичко ще се нареди, както добре е казано в слабо известната китайска поговорка „Когато братята се разбират, мирът се превръща в злато”. (Продължение)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!